-->

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

Συμφωνία ΕΥΕΔ- ΠΕΙΡΑΣ για τα πνευματικά δικαιώματα

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, η  Πανελλήνια  Ένωση Ιδιοκτητών  Ραδιοφωνικών Σταθμών – ΠΕΙΡΑΣ και η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων ΕΥΕΔ.

Οι εκπρόσωποι των δύο μερών, αφού αντάλλαξαν απόψεις σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και
κατανόησης για την προστασία των μελών τους, αποφάσισαν τη συνεργασία τους, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο και δικαιότερο δυνατό τρόπο η χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών έργων στα μέλη της ΠΕΙΡΑΣ, αναδρομικά για το έτος 2018 και εφεξής για τα έτη 2019 και επόμενα,  με καταβολή  των αντίστοιχων δικαιωμάτων.

Η  ΠΕΙΡΑΣ,  που ιδρύθηκε το 2002, είναι η πολυπληθέστερη Ένωση Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα έχοντας μέλη 398 ραδιοφωνικούς σταθμούς, που λειτουργούν νόμιμα σε όλους τους νομούς της χώρας, εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ενόψει της διαμορφωθείσας κατάστασης στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, η ΕΥΕΔ συμφώνησε με την ΠΕΙΡΑΣ ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα οφειλόμενα πνευματικά δικαιώματα του έτους 2018 και για την αδειοδότηση από το 2019 και εφεξής καθώς και για την ελάχιστη οφειλόμενη αμοιβή.

Η ΠΕΙΡΑΣ δήλωσε ότι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στη συμφωνία – πλαίσιο, η οποία εξασφαλίσθηκε για τα μέλη της ως προϊόν συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι εύλογες και δίκαιες για την προστασία των δημιουργών αλλά και συμφέρουσες για τα μέλη της, προκειμένου να αποκτήσουν τη νόμιμη άδεια χρήσης μουσικών έργων αναδρομικά για το έτος 2018, για το έτος 2019 και τα επόμενα έτη.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΥΕΔ, την ΠΕΙΡΑΣ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της κ. Αντώνης Γρηγορόπουλος, τα μέλη του ΔΣ κ. Νίκος Καρτελιάς, και κ. Γιώργος  Ναστούλης  και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Πετρίδης. Από την ΕΥΕΔ συμμετείχαν στη συνάντηση η κα Μαρία Βλάχου, Προσωρινή Διαχειρίστρια, ο κ. Νίκος Σκάγιαννης, Επικεφαλής Εκτελεστικών Λειτουργιών, η κα Αγγελική Κανελλοπούλου Νομική Σύμβουλος, ο κ. Εμμανουήλ Καβαλιέρος, Υπεύθυνος Τμήματος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και η κα Αναστασία Μιχαλακούδη, από τη Νομική Υπηρεσία ΕΥΕΔ.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΥΕΔ και ΠΕΙΡΑΣ παραβρέθηκαν και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου Φοίβος Δεληβοριάς, Άλκηστις Τσίκλου, Μαίρη Φασουλάκη, Πάνος Φαλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος και Παρασκευάς Καρασούλος, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους προς  τους εκπροσώπους  της ΠΕΙΡΑΣ για τον έμπρακτο σεβασμό τους στα πνευματικά δικαιώματα των χιλιάδων μελών της ΕΥΕΔ και ευχήθηκαν το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και όσοι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα  δεν  έχουν λάβει ακόμη την προβλεπόμενη αδειοδότηση.


Λεπτομέρειες ως προς το περιχόμενο της Σύμβασης-Πλαισίου και τα οφέλη της για όσους την υπογράψουν θα λάβουν τα Μέλη μας με μήνυμα που θα σταλεί απο το σύστημα εσωτερικής ενημέρωσης της Ένωσης.


Ενημέρωση ΠΕΙΡΑΣ

Πληροφορίες - Εγγραφές μελών: http://www.peiras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας