-->

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Δήμο Αλεξανδρούπολης χάραξε νέο δρόμο διεκδικήσεων για τα αυτονόητα

Oι ψυχωμένοι καλυβιέρηδες πρέπει να μείνουν στο Δέλτα Έβρου!

Η ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή επιβάλλεται είπαν εκπρόσωποι Δήμου, στρατού, αστυνομίας, δασαρχείου, πυροσβεστικής ,λιμενικού.

Υπέρ της επιβαλλόμενης 2ετούς παράτασης και ο Φορέας διαχείρισης του Δέλτα Εβρου και Σαμοθράκης προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση βασισμένη στο
καθεστώς προστασίας της περιοχής και την παρουσία των καλυβών, εν όψει της σύνταξης του Προεδρικού Διατάγματος
Τέθηκαν όλα τα ζητήματα επί τάπητος, με νομικά επιχειρήματα, με την περιβαλλοντική διάσταση, με την πραγματικότητα ενός ζητήματος που έχει την δική του εθνική θεώρηση, με την αγωνία των καλυβιέρηδων που βιώνουν σε δύσκολες συνθήκες στις αυτοσχέδιες λαμαρινένιες καλύβες τους το βραχνά να ενεργοποιηθούν πρόστιμα ή να τους επιβληθούν νέα χαράτσια και ν΄αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των κατεδαφίσεων.

Η ανοικτή σύσκεψη των φορέων που προκάλεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης με αίτημα του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα είχε την απήχηση όλων εκτός των βουλευτών του Έβρου που ο καθένας για δικό του λόγο, προέβαλε ένα κώλυμα. Ιδιαίτερα θερμός στην τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς που θα προκαλέσει και συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα κατάσταση με την νομιμοποίηση των καλυβών του Δέλτα Έβρου στην οριογραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Ιδιαίτερα κατατοπιστική η παρουσίαση του θέματος από τον δικηγόρο πρόεδρο του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα Πάρη Παπαδάκη, που έδωσε συνοπτικά το ισχύον καθεστώς «που έχει οδηγήσει σε ένα τέλμα δίχως προοπτική αν δεν δραστηριοποιηθούμε».

Αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν ο γείτονας αμφισβητεί τα σύνορά μας, στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτό το καρκίνωμα όχι με παυσίπονα αλλά με δραστική θεραπεία όπως ανέφερε συμβολικά καταλήγοντας ότι θα συνεχίσει ο σύλλογος να παλεύει για τα αυτονόητα.

Την ξεκάθαρη θέση του να γίνει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, αφού δοθεί παράταση δύο ετών για να αναζητηθεί η συμφερότερη λύση διατύπωσε ο δασάρχης κ. Πιστόλας λέγοντας ότι μέχρι σήμερα είχαμε ευχολόγια και νόμους που έμπαζαν από παντού… Πρέπει να δούμε ποιες καλύβες, που, πως και γιατί, μέσα από μια σοβαρή προσέγγιση καταλήγοντας σε λύση.

Ο πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης Δέλτα Έβρου Ανδρέας Αθανασιάδης αναφέρθηκε στους όρους του Προεδρικού Διατάγματος είναι οι ίδιοι σε όλες τις περιοχές Νatura, στην ανάληψη του έργου από αναδόχου που θα δουν αναλυτικά τις χρήσεις γης, το καθεστώς προστασίας κι εφ ΄όσον θεωρηθεί ότι οι καλύβες συμβάλλουν σε αυτό θα παραμείνουν.

Για την έλλειψη πολιτικής βούλησης να λυθεί το θέμα μίλησε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης Νώντας Τερζής κάνοντας αναφορές σε συναντήσεις με υπουργούς εθνικής Αμυνας κι Εξωτερικών που με πολύ προσπάθεια όταν πείστηκαν έπεσε η κυβέρνηση. Κι επειδή σ΄αυτό το κράτος δεν υπάρχει συνέχεια…έπρεπε να ξαναξεκινήσουν από την αρχή. 

Αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός, την κατοχύρωση των 100.000 στρεμμάτων στο ελληνικό έδαφος με τους χειρισμούς του Εμμανουήλ Μινωτάκη αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκότσης ο οποίος ζήτησε να "παντρευτούν" οι προτάσεις του στρατού και των προυποθέσεων του Προεδρικού διατάγματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δέλτα ως εθνικό μνημείο με εθνική υπόσταση, και να αντιμετωπιστεί στην σωστή του βάση το ζήτημα. 

Με λακωνικές αλλά ξεκάθαρες δηλώσεις τους τόσο ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, της αστυνομίας κι του λιμεναρχείου ανέφεραν ότι είναι απαραίτητη η παρουσία των καλυβιέρηδων είτε σαν πυροφύλακες είτε σαν το μάτι και το αυτί σε διακίνηση λαθρομεταναστών όταν βλέπουν παράνομες δραστηριότητες ειδοποιώντας τις αρχές, αλλά και από τον στρατό ότι είναι επιβεβλημένη η ελληνική παρουσία των ανθρώπων αυτών.

«Είναι πολύτιμοι» ανέφερε ο εκπρόσωπος του λιμενικού σώματος, ενώ υπέρ της παρουσίας τους τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Έβρου Κώστας Αλεξανδρής, λέγοντας ότι «για το θέμα συστοιχίζεται με τον βηματισμό του κ. Λαμπάκη». 

Κι ενώ οι ντόπιοι φορείς κατανοούν το θέμα και τις αληθινές διαστάσεις του, στην Αθήνα υπάρχει ψυχρότητα, αδιαφορία και εφησυχασμός. Στην σύσκεψη παρόν όλο το Δ.Σ. του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, ο εκπρόσωπος της «ελληνικής λύσης» του Βελόπουλου, η δημ. Σύμβουλος Ελένη Ιντζεπελίδου, καλυβιέρηδες, δημοσιογράφοι . 

Το ψήφισμα της ανοικτής σύσκεψης με κωδικοποιημένα τα αιτήματα και τις θέσεις των φορέων θα επιδοθεί αύριο Τρίτη το πρωί στον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στον Έβρο και θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στο γραφείο του.

ΠΗΓΗ : ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΑΡΤΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας