-->

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Η Συναυλία της ΧΙΙης Μ/Κ Μεραρχίας στις Φέρες

Μια εξαιρετική βραδιά απόλαυσαν με την Στρατιωτική Μουσική της ΧΙΙ ης Μεραρχίας οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Φερών και ιδιαίτερα των παρέβριων χωριών, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Φερών .

Στο τέλος της εκδήλωσης, επιδώσαμε στον Διοικητή της 31ης Μ/Κ Ταξιαρχίας φωτογραφία του Πεπλιώτη ήρωα του Αλβανικού Μετώπου
Μπουγιουκλή Κυριάκου που σκοτώθηκε στο ύψωμα Κάμια, νοτιοδυτικά της Κορυτσάς στις 28 Νοεμβρίου του 1940 .

Η 31η Μ/Κ Ταξιαρχία είναι η εξέλιξη του 31ου Συντάγματος που έδωσε την νικηφόρα μάχη στο ύψωμα Κάμια και για αυτό στο έμβλημα της φέρει αυτό το όνομα . 

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, προτείναμε στον στρατό, την μετονομασία του φυλακίου Πετάλου στον Πέπλο, σε φυλάκιο Στρατιώτη Μπουγιουκλή Κυριάκου.

O στρατιώτης Μπουγιουκλής Κυριάκος το Νοεμβριο του 194014/10/1908 Κιουπλί Αν. Θράκης-28/11/1940 Νίτσα Αλβανίας 

Στις 27 Νοεμβρίου 2016, ακριβώς 76 χρονιά από τη στιγμή που έφυγε ο ήρωας αυτός από τη ζωή, μαχόμενος για την ελευθεριά, στις εκδηλώσεις για την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της 31ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας "Κάμια" η οποία φέρει το όνομα των βουνών όπου πέρασε νικηφόρα ο ελληνικός στρατός στο έπος του 40, ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γκοτσης, παρέδωσε στον διοικητή της ταξιαρχίας μια φωτογραφία του πεσόντα, και την παράκληση της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής να μετονομαστεί το φυλάκιο του Πετάλου στον ποταμό Εβρο σε φυλάκιο Στρατιώτη Μπουγιουκλη, ενώ εκφώνησε και κάποιους στίχους τιμώντας το νεκρό στρατιώτη. To αίτημα αυτο εγκρίθηκε απο το Γενικό Επιτελείο Στρατού το Σεπτέμβριο του 2017. Το φυλάκιο Πετάλου απο 7 Νοεμβριου 2017, παρουσια του διοικητη του Δ' Σωματος Στρατου Αντιστρατηγου Καμπά Γεωργιου, του διοικητη της 31Μ/Κ Ταξιαρχιας "Κάμια" Ταξίαρχου Μισόκαλου Μαρίνου και πλήθους κόσμου, μετονομάζεται σε Επιτηρητικό  Φυλακιο "Δεκανέα Μπουγιουκλη Κυριακου"
Την 27η Δεκεμβρίου 2017 επισκέφθηκαν το Φυλάκιο Δνεα Μπουγιουκλή Κυριάκου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Αποστολάκης Ευάγγελος ΠΝ, συνοδευόμενος απο τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Στεφανή Αλκιβιάδη. 
Την 12η Ιουνιου 2018 του απονεμηθηκε το αναμνηστικο μεταλλιο εκστρατειων 1940-41 με αποφαση του Υπουργου Εθνικης Αμυνας Καμμενου Παναγιωτη.

Οι ιστορικές πληροφορίες ΕΔΩ για τους σχηματισμούς, τις μάχες και τις κινήσεις, καθώς και το μεγαλύτερο κομμάτι του άρθρου, δόθηκαν ανιδιοτελώς από τον ιστορικό-ερευνητή κ. Αλέκο Ράπτη τον οποίο και ευχαριστώ θερμά. Πληροφορίες πάρθηκαν επίσης από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στράτου, τον πρωην αντιπροεδρο της Βουλης των Ελληνων κ. Γεωργιο Σουρλα, τον ερευνητη πεσοντων και νεκροταφειων επι αλβανικου εδαφους κ. Αγαθοκλη Παναγουλια καθώς και με προσωπική αναζήτηση. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα δε γνωρίζουμε, αν έστω ο ήρωας αυτός έχει ταφεί όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο ή αν απλά κείτεται πάνω στον τόπο που έπεσε νεκρός. Η προσπαθεια ευρεσης του  συνεχιζεται.

Εφ. Ανθλγος (ΠΒ) Μπουγιουκλης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας