-->

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Τσάπουρνο λικέρ: Θεραπευτικές ιδιότητες και Οφέλη για την υγεία

Η πηγη μας
Τα τσάπουρνα είναι από τα αγαπημένα μας φθινοπωρινά μούρα. Τα τσάπουρνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. 

Για τις ευεργετικές ιδιότητες του τσάπουρνο διαβάστε το άρθρο μας «Τσάπουρνο: Θεραπευτικές ιδιότητες και Οφέλη για την υγεία.» Τα τσάπουρνα έχουν γλυκόξινη γεύση και μπορούμε να τα καταναλώσουμε ωμά, να τα
φτιάξουμε μαρμελάδα και λικέρ. 

Τα βρίσκουμε στην φύση ελεύθερα και είναι πανέμορφα. Η ιδανική εποχή για την συγκομιδή τους είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου. Κατα τη συγκομιδή τους προσέξτε τα μεγάλα αγκάθια που προστατεύουν τον καρπό. Κάθε χρόνο φτιάχνουμε λικέρ τσάπουρνο και θα μοιραστούμε τη συνταγή μας μαζί σας. 

Μαζεύουμε τα τσάπουρνα όταν ωριμάσουν, όσο πιο ώριμα είναι τα τσάπουρνα μας τόσο πιο καλό και γλυκό θα γίνει το λικέρ μας. Ενώνουμε τα τσάπουρνα μας με αλκοόλ (βότκα, τζιν, τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή οποιοδήποτε τοπικό αλκοόλ) και ζάχαρη. 

Είναι ένα υπέροχο λικέρ που αξίζει να το δοκιμάσετε και να το απολαύσετε με τους φίλους σας. Για την συνταγή ετοιμάσαμε ένα βίντεο που δείχνει βήμα προς βήμα την διαδικασία για την παρασκευή του λικέρ.
Σπιτικό Λικέρ Τσάπουρνο
Υλικά
500 γραμμ. τσάπουρνα (με κουκούτσι)
700 ml αλκοόλ
250 γραμμ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τα τσάπουρνα και τα πλένουμε με νερό και λίγο ξύδι. Με ένα πηρούνι τρυπάμε κάθε τσάπουρνο. 

Τα πολύ ώριμα τσάπουρνα που είναι ήδη ανοιγμένα και δεν χρειάζεται να τα τρυπήσουμε. Σε ένα βάζο προσθέτουμε τα τσάπουρνα, την καστανή ζάχαρη και το αλκοόλ.

Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος χωρίς να έρχεται σε άμεση έκθεση με τον ήλιο. Αφήνουμε τα τσάπουρνα να δέσουν με το αλκοόλ και τη ζάχαρη για δυο μήνες. Καθημερινά ανακινούμε το βάζο. Μετά από δυο μήνες σουρώνουμε το μείγμα και αποθηκεύουμε το λικέρ μας σε γυάλινο μπουκάλι. Διατηρούμε το λικέρ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας