-->

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Κομοτηνή: Οι Σύλλογοι Εβριτών της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης, αλλά και των Σερρών, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Λαογραφική γωνιά στην στέγη του Συλλόγου
Οι Σύλλογοι Εβριτών της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης, αλλά και των Σερρών, ενώνουν τις δυνάμεις τους υποσχόμενοι αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις που θα  παρουσιάζονται από τις Σέρρες μέχρι και την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, τον κ. Χρήστο Χατζηπέμου κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης εργασίας μεταξύ των υπευθύνων των  Συλλόγων αποφασίστηκε  το επόμενο παραδοσιακό χορευτικό αντάμωμα να γίνει στο πλαίσιο της Ονειρούπολης  Δράμας. Την Οργανωτική δομή θα
την αναλάβει ο Σύλλογος Εβριτών Δράμας.

‘Όλα ξεκίνησαν, όταν κάποια στιγμή ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης πρότεινε να υπάρχουν συναντήσεις μεταξύ των Συλλόγων εκτός Έβρου για να συνεργαζόμαστε και να προκύπτουν κοινές δράσεις με θέμα την θρακιώτικη παράδοση. Έγινε η πρώτη συνάντηση στην Δαδιά και μετά ακολούθησαν συναντήσεις και στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

Τώρα αρχίζουμε τον κύκλο από την αρχή έχοντας αποφασίσει να πραγματοποιήσουμε κοινές εξορμήσεις των Συλλόγων Εβριτών στον Έβρου και αλλού.» δηλώνει ο κος Χατζηπέμου. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα υπάρξουν κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις. «Πολιτιστικές δράσεις που θα πραγματοποιούνται στον έναν Νομό από τον έναν Σύλλογο θα μεταφέρονται και στον άλλο Νομό για να παρουσιάζονται  και στο εκεί κοινό.»

Ο προγραμματισμός του Συλλόγου Ροδόπης 
Όσον αφορά στην νέα χρονιά για τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης,  όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος, μετά τις πάνω από σαράντα εκδηλώσεις, μικρές και μεγάλες, της περσινής χρονιάς ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά.  «Η καινούργια χρονιά δράσης ξεκίνησε ήδη προσπαθώντας να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το 2019 θα ξεχωρίζει το αφιέρωμα στη Διασυμμαχική της Θράκης και ιδιαίτερα στο Σαρπύ, στον πρόεδρο της.» δηλώνει ο κος Χατζηπέμου και μιλά με ενθουσιασμό για τα Τμήματα που και φέτος θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους. Τμήματα: Χορωδίας, Παραδοσιακού χορού, ζωγραφικής, Λέσχη παιδικού βιβλίου, Τμήματα Μοντέρνου χορού.

«Ο Σύλλογος θα είναι ανοικτός κάθε μέρα και τα απογεύματα θα υπάρχει μια ζωντάνια ξεχωριστή. Σκοπός, ο Σύλλογος να καταστεί ένα ζωντανό κύτταρο στην πόλη μέσα από πολλές δράσεις και δραστηριότητες.

Ο Σύλλογος συνολικότερα να είναι χώρος αναφοράς του πολιτισμού.» τονίζει ο κος Χατζηπέμου αποκαλύπτοντας πως γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν και οι γονείς των παιδιών -μελών του Συλλόγου  μέσα στο πολιτιστικό του  γίγνεσθαι.

Φώτο: Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Χατζηπέμου, στιγμιότυπο από την Στέγη του Συλλόγου ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας