-->

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΧΩΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ - Αγαπημένη Αλεξανδρούπολη


Η Πηγη Μας : Χρηστος Σταυρακουδης

Πήρα προχθές το γράμμα σου και δεν σου κρύβω ότι με ανησύχησε .Αν εξαιρέσω την κλονισμένη σου υγεία που μου είναι γνωστή τα τελευταία είκοσι χρόνια, πρώτη φορά μαθαίνω και για τις κρίσεις φοβίας που σου εκδηλώθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Μου είναι αδύνατο να πιστέψω πως
εκείνη η δροσερή κοπέλα ,με την κορμοστασιά του φάρου και τα γαλάζια μάτια του γιαλού έχασε την χαρά της. Ανέμιζες τα μαύρα σου μαλλιά στις γειτονιές τις παλιές .Θυμάσαι.

Τσιμεντένια.....Απολλωνιάδα...........τι όμορφα χρόνια. Αγαπημένη μου σου γράφω με πόνο ψυχής. Τι σε φόβισε τόσο χαρά μου ;.

Τι σε φυλάκισε στο τσιμεντένιο σεντούκι της αδιαφορίας και της νροπής; .Ποιος φτιασίδιασε το γλυκό πρόσωπο σου με φτηνιάρικα πατσουλιά και πούδρες.;

Μου γράφεις ότι σου κλέψαν το τραγούδι σου. Αχ εκείνο το παλιό ρεμπέτικο το θυμάσαι ακόμα ;Άνοιγαν οι κυράδες τα παραθυρόφυλλα και σιγοντάρανε μαζί σου Πόσα βράδια κάτω από την Αργώ κοντά στην φωτιά δεν το σιγοτραγουδήσαμε;

Αγαπημένη μου!!! Εγώ που μεγάλωσα με την αγκαλιά και το χάδι σου, εγώ μόνο καταλαβαίνω τον καημό και την οργή σου. Όλοι αυτοί που σε εξόρισαν από την δημιουργία και την ανάπτυξη περπατάνε δίπλα μου. Τους καλημερίζω και με καλημερίζουν .Μερικούς τους φωνάζω και με τα μικρά τους ονόματα. 

Τους ψηφίζω. Αφήνω την τύχη σου σε αυτούς με τα ξύλινα κουστούμια και τα χαρτένια οράματα !!Μου είχαν πει πως θα σε φροντίσουν και εγώ τους πίστεψα. Μου παν ότι θα σε σεργιανίσουν στα πιο σοφά μονοπάτια ,με ρούχα πλουμιστά και μεταξένια. Και εγώ τους πίστεψα .Συγχωράμε καρδιά μου που σε πρόδωσα για ακόμα μια φορά .Πίστεψα ότι όλοι αυτοί σε αγάπαγαν, και θελαν μόνο το καλό σου .

Την προκοπή σου. Μα αυτοί θέλαν μόνο τα προικιά σου καλή μου. Ύπουλοι προικοθήρες σε λεηλάτησαν και συνεχίζουν να σε λεηλατούν. Ξεπουλούν σε φτηνά παζάρια διαπλοκής και συμφέροντος το αγνό σου κορμί .Βρωμίζουν την ψυχή σου και τα σεντόνια σου με ψηφοθηρικές φανφάρες , και ακάμωτα έργα. Σε ποτίζουν καθημερινά αλκοόλ και μελαγχολία για να μην αντιδράς.
Ξέρω οτι μου κρατάς κακία και μένα .

Δεν είναι πως σε ξέχασα ,αλλά τι μπορώ να κάνω και γώ; Κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια , και σε κοιτώ με θλίψη να γερνάς μέρα με την μέρα.

Θα μπορούσες μου λες να κάνεις κάτι. Σε νοιάζομαι. Μόνο αυτό μπορώ να σου προσφέρω προς το παρον. Αυτοί που σου τάξανε περισσότερα ας κάνουν το χρέος τους. Και εγώ με την σειρά μου αν μου ζητηθεί θα είμαι δίπλα τους.

Αλλά ας αφήσουμε αυτά , και ας μιλήσουμε για τον καινούρια σου καμώματα. Πολλοί μνηστήρες σου ζητούν φέτος το χέρι. Κοίτα να διαλέξεις κανά καλό παλικάρι που να το λέει η καρδιά του. Δεν είσαι πια κοριτσόπουλο να χαραμίζεσαι από δω και από κει. Με κείνον το ρημάδι τον πολιτισμό αλήθεια τι έκανες; Όλο κάτι γίνεται μου λες και όλο τίποτα. Για στρίμωξε τους μπαγάσιδες να δούμε τι θα γίνει.

Μου ζητάς να μάθεις τα δικά μου νέα. Τα ίδια αγαπημένη μου, τα ίδια!!!!!!!! Καταθέτω σπαράγματα ψυχής από δω κι από κει. Αδιόρθωτος σπάταλος.! Σε κουβαλώ πάντα πάνω μου, σε κάθε μου στίχο ,σε κάθε τραγούδι. 

Είναι αυτό που έγραφε ο Καβάφης θαρρώ. «όπου κι αν πας η πόλη θα σε ακολουθεί».Εκείνη την κόκκινη κορδέλα, που είχε πάνω της ζωγραφισμένους τους πρωινούς νοτιάδες ,την φοράς ακόμα η ξέφτισε;

ΣΕ ΦΙΛΩ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας