-->

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Περιήγηση στη πόλη του Μεταξιού.. με την ομάδα των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης

Οι Σουηδοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που ειδικεύονται στο σχεδιασμό και το ντιζάιν  υφάσματος θα επισκεφτούν τα μουσεία του Σουφλίου, τις επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην παραγωγή μεταξωτών ειδών και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως τη Δαδιά τη Λευκίμη κ.α.

Επισης στη διάρκεια της επίσκεψης τους θα συμμετέχουν σε τοπικές Γιορτές όπως τη γιορτή του τρύγου που διοργανώνεται απο το σύλλογο φίλων  του οίνου και της αμπέλου «ο Στάφυλος» αλλα και στην εκδήλωση γαστρονομίας που διοργανώνει το Μουσείο Μεταξης (ΠΙΟΠ) . Επισης θα ξεναγηθούν στο Μουσείο του Μπρίκα όπου φιλοξενείται και η συλλογή του συλλόγου «Χρυσαλλίδα» ταυτόχρονα όμως θα συμμετέχουν σε θεματικά εργαστήρια των επιχειρήσεων μεταξωτών ειδών.

Ο σύλλογος Χρυσαλλίδα , προσηλωμένος πάντα στο στόχο της διάσωσης και διάδοσης της παράδοσης του Σουφλίου και με σκοπό να ενισχύει με όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που υλοποιεί, την επισκεψιμότητα της περιοχής , εδραιώνει φιλίες και συνεργασίες που επιβεβαιώνουν και επιβραβεύουν τις προσπάθειες και το όραμα του όλα αυτά τα χρόνια .

Σύλλογος Φίλων της Μετάξης

“Η Χρυσαλλιδα”

Η Πρώτη ημέρα της επίσκεψης των Σουηδών φοιτητών στο Σύλλογο Χρυσαλλίδα και το Σουφλί, ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή τους στη Γιορτή Τρύγου, που διοργανώνεται απο το Συλλόγο Φίλων του οίνου και της Αμπέλου ο Στάφυλος. 
Οι φοιτητές μαζί με τις καθηγήτριες τους , γεύτηκαν την τοπική παραδοσιακή κουζίνα, απόλαυσαν κρασί απο τοπικές ποικίλες και έγιναν ένα με τον κόσμο στο χορό.


Περιήγηση στη πόλη του Μεταξιού.. με την ομάδα των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης κ ξέναγηση στο Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου Αρχοντικό Μπρικα, όπου φιλοξενείται μέρος της συλλογής του συλλόγου μας.Στην γαστρονομική εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Μουσείο Μετάξης , συμμετείχαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης, όπου και απόλαυσαν τις γλυκές δημιουργίες, του Εβρίτη Σεφ, Κώστα Τερζούδη.Το ταξίδι των Σουηδών φοιτητών στο Σουφλι συνεχίζεται .. Σήμερα θαύμασαν την ομορφιά του Δάσους της Δαδιάς, και τη μοναδικότητα των σπάνιων αρπακτικών.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Οικοτεχνίας του Μουσείου Μετάξης στο Φυλαχτό. 
Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο αποστακτήριο των Αδελφών Μπέλλα, όπου οι φοιτητές συνόδευσαν το γεύμα τους με κρασιά απο τοπικές ποικιλίες.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους του Φορέα Διαχείρησης Δαδιας Λευκίμης Σουφλίου, τον Κύριο Τσιακιρη Γιώργο, τους Θανάση και Αλεξια Μπελλα και τέλος τον Δημοσθενη Αρχοντούλη που μας διασκέδασε με την κιθαρα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας