-->

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Τελετή παράδοσης χώματος από το σημείο στο οποίο ετάφησαν Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες στη Βεύη


Σε μια σεμνή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Βεύης, παραδόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Φλώρινας, κ. Χρήστο Μπαρδάκα στην Πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Kate Logan, χώμα από το σημείο στο οποίο ετάφησαν Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες στην Τοπική Κοινότητα Βεύης.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Αμυντικού Ακόλουθου της Νοτίου Ευρώπης της Αυστραλίας και του Πολιτειακού Υπουργού Αποστράτων της Αυστραλίας στις αρχές του 2017 για συμβολική παράδοση μικρής ποσότητας χώματος από την περιοχή της Τ.Κ. Βεύης, και συγκεκριμένα από το σημείο στο οποίο έχουν ταφεί στρατιώτες από το εκστρατευτικό σώμα  Αυστραλών και Νεοζηλανδών, που έχασαν την ζωή τους κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Το σημείο ταφής των στρατιωτών εντοπίστηκε έπειτα από την απαραίτητη συλλογή στοιχείων, αλλά και την έρευνα που πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες από την Αυστραλία.

Το χώμα θα τοποθετηθεί σε μνημείο, που θα κατασκευαστεί στο Σίδνευ της Αυστραλίας, προς τιμήν των Αυστραλών, που πολέμησαν σε διεθνείς εκστρατείες μαζί με άλλους στρατιώτες από τρεις ακόμα περιοχές της χώρας μας.

Η πρώτη μάχη που δόθηκε εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων, που είχαν εισβάλει στην Ελλάδα, δόθηκε στο μονοπάτι της Βεύης με τη συμμετοχή και στρατιωτών από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από τις 11 έως και τις 13 Ιουνίου του 1941.

Παρόντες στην τελετή αυτή ήταν εκπρόσωποι των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών και του Δήμου της Φλώρινας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Πέτρος Σερίδης, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας, κ. Αντώνης Σίπκας και κ. Νίκος Δούμτσης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βεύης, κ. Δημήτρης Κυριακού και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Βεύης.

Η κ. Kate Logan ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Φλώρινας για τη συνεργασία και την προσφορά του χώματος, αλλά και για την τιμή στη μνήμη των ηρώων στρατιωτών που χάθηκαν στην περιοχή για την προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας. Ανέφερε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς με τον λαό της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα χρόνια τώρα.

Να σημειωθεί ότι της σεμνής τελετής προηγήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Φλώρινας, όπου συζητήθηκαν με την κ. Πρέσβειρα θέματα συνεργασίας και σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, ενώ παράλληλα, η Πρέσβειρα επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας