-->

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Άκρα Ελλάδας: Ιχνηλατώντας τη Θράκη

Πριν από 98 χρόνια, στις 14 Μαΐου 1920, η Θράκη μας απελευθερώθηκε απ' τον Βουλγαρικό ζυγό και ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος.

Η Βουλγαρική κατοχή, κατέστρεψε τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της θρακιώτικης κοινωνίας, σταμάτησε τον πολιτισμό, ερήμωσε
την περιοχή, αφού 250.000 Έλληνες της Θράκης οδηγήθηκαν στην προσφυγιά και δεκάδες χιλιάδες σφαγιάσθηκαν.

Η πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Σπάτων, τιμώντας την επέτειο των Ελευθερίων της Θράκης, εφορμούμενη και από το επίκαιρο θέμα της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης από την Τουρκία και της Ελληνικής συνέχειας της Θράκης, υποστηρίζει πολιτιστικό πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Άκρα Ελλάδας: Ιχνηλατώντας τη Θράκη».

Αφού συγχαρώ τον διευθυντή του Γυμνασίου και τους συναδέλφους καθηγητές και καθηγήτριες για τη δουλειά τους, υπόσχομαι, ότι την Δευτέρα 14 Μαΐου θα είμαι εκεί από το πρωί, για να τιμήσω αυτούς που τιμούν με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, το παρελθόν των Ελλήνων και αναδεικνύουν το δημόσιο σχολείο σε φάρο εθνικής αυτογνωσίας.


Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο "Μουσείο Οίνου", στην Λεωφόρο Πέτσα (πρώην Αγ. Δημητρίου), πλησίον εξόδου 16 της Αττικής Οδού.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018
 • 9:30 Χαιρετισμός Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

 • 9:45 Χαιρετισμός δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Μάρκου

 • 10:00 Χαιρετισμός διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Σπάτων κ. Δημαρά

 • 10:00 Χαιρετισμός συντονίστριας (Μαρία Τσακίρη) και παρουσίαση ηλεκτρονικού βιβλίου.

 • 10:30 Παρουσίαση του Άρχοντος Αγιογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ιωάννη Μητράκα (προλογίζει η Σοφία Οικονομάκη).

 • 11:00 «Μια φορά και έναν καιρό στο Διδυμότειχο…» Παρουσίαση ενός βυζαντινού παραμυθιού μέσα από μια παράσταση Καραγκιόζη από μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

 • 11:30 «Η μετουσίωση του προσφυγικού δράματος σε δημιουργία και πολιτισμό» από την ψυχοθεραπεύτρια Χρύσα Κολοκοτρώνη.

 • 12:00 Διάλειμμα

 • 12:15 Κοινωνιόδραμα με την ψυχοδιαδραματίστρια-εκπαιδευτικό Κατερίνα Λιώλιου και μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας.

 • 13:00 ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.: Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως» (υποστήριξη από την Ιστορικό  Ειρήνη Σαρίογλου.
 • 14:00 Σύνδεση μέσω Skype με το Μουσείο Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή.
Τρίτη 15 Μαΐου 2018

 • 9:15 «Ιχνηλατώντας τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή». Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών των μαθητών του προγράμματος (προλογίζει η Νίκη Μουτάφη).

 • 10:00: «Ιχνηλατώντας τη Θράκη». Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών των μαθητών του προγράμματος (προλογίζει η Μαρία Τσακίρη).

 • 10:45 Παραδοσιακή μουσική από τη χορωδία του σχολείου μας.

 • 11:30 Σύνδεση μέσω Skype με το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας.

 • 12:00 Διάλλειμα.

 • 12:15 «Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος και η    ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό». Προσέγγιση από τον Ιστορικό Φίλιππο Μαζαράκη-Αινιάνα.

 • 12:40 ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.: Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η σιωπηλή σχολή». Η περίπτωση της Χάλκης (υποστήριξη από την Ιστορικό Ειρήνη Σαρίογλου..

 • 13:15 «Η γευσιγνωσία της Θράκης ως στοιχείο πολιτιστικής ταυτότητας» από την Μαρία Εκμεκτσίογλου.

 • 13:45 Χοροί

 • 14:00 Δεξίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας