-->

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ! Τι συνέβη λίγο πριν το τέλος...

Ένα εντελώς άγνωστο περιστατικό που συνέβη λίγο πριν την εκδημία του πολυαγαπημένου Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, διηγήθηκε σήμερα από τον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς, ο γνωστός Ιεροκήρυκας π. Μιχαήλ Σαντοριναίος, ενώπιον της κάρας του Αγίου Παντελεήμονα, που έχει
φτάσει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας από την Άνδρο και την Ιερά Μονή Παναχράντου, συνοδευόμενη από τον επί 50 χρόνια Ηγούμενο της Μονής π. Ευδόκιμο!


Η κάρα του Αγίου - είπε ο π. Μιχαήλ - έχει την ιδιότητα να ειδοποιεί εάν κάποιος γίνει καλά ή όχι. Εάν η κάρα, όταν την σηκώνει ο Γέροντας, γίνει παράλαφρη, σαν να μην έχει βάρος, τότε ο ασθενής θα γίνει τελείως καλά!

Εάν πρόκειται να γίνει λίγο καλύτερα η υγεία του, τότε η κάρα έχει ένα αισθητό βάρος.

Εάν όμως ο ασθενής δεν πρόκειται να θεραπευτεί, τότε η κάρα γίνεται ασήκωτη! Και δέκα άνθρωποι να προσπαθήσουν δεν μπορούν να τη σηκώσουν με τίποτα!

Έτσι, όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε γυρίσει τότε από την Αμερική (όπου δεν είχε γίνει η μεταμόσχευση), πήρε στο τηλέφωνο τον Γέροντα Ευδόκιμο της Ι. Μ. Παναχράντου και του είπε στεναχωρημένος "πήγα παντού ακόμη και στην Αμερική και δεν έγινα καλά. Η τελευταία μου ελπίδα είναι η κάρα του Αγίου Παντελεήμονα. Σε παρακαλώ κάνε τον κόπο να μου την φέρεις εδώ στην Αθήνα, γιατί εγώ δεν μπορώ στην κατάσταση που είμαι να έρθω στην Άνδρο"...

Τότε, ο Γέροντας Ευδόκιμος πήγε αμέσως να πάρει την κάρα του Αγίου και να ξεκινήσει για την Αθήνα. Όμως η κάρα είχε γίνει μολύβι! Βαριά! Δεν σηκωνόταν από την θέση της με τίποτα!
Στεναχωρέθηκε πολύ ο Γέροντας και κατάλαβε, αλλά πώς να το έλεγε στον Μακαριώτατο; Τελικά, με πολύ δισταγμό, αποφάσισε να τον πάρει στο τηλέφωνο.

Τηλεφώνησε λοιπόν στην Αθήνα και τότε του είπαν:
"Ο Χριστόδουλος κοιμήθηκε"!
Ήταν 28 Ιανουαρίου του 2008 μ.Χ..
Σχόλιο: Ο Άγιος Παντελεήμων το γνώριζε πριν συμβεί. Και το επέτρεψε ο Θεός... Ίσως για την δική μας αναξιότητα και αμαρτωλότητα... Γιατί εκείνος μας ετοίμαζε για τη θύελλα πριν έρθει. Αλλά εμείς προτιμήσαμε το ψέμα των κομμάτων, από τις αλήθειες του Χριστόδουλου... Βγάλαμε το Χ.Ο. από τις ταυτότητες, διώξαμε την ευλογία από τη χώρα και γίναμε "η παλιόψαθα των εθνών"...

Και μετά την Κρίση, την φτώχεια, την καταστροφή και την ανεργία, έρχονται τώρα οι Ηλεκτρονικές Ταυτότητες με το τσιπ... Σφιχτές θηλιές της δύσης στο λαιμό των δυστυχισμένων κατάδικων, που δεν άκουσαν κάποτε τον Ποιμένα τους...

Μήπως πρέπει να τον θυμηθούν έστω και τώρα; Έστω πριν το τέλος μιας χώρας και ενός λαού, που προορίστηκε να γίνει φως στα έθνη και κατάντησε σκοτάδι, βούρκος, αμαρτία, ακολασία, βρισιές, αθεΐα και χάος...

Και ακόμη τώρα, ο καλός Θεός βλέπεις προσπαθεί να μας κρατήσει, να μας ξυπνήσει, πότε με Σκόπια, πότε με Τουρκία, πότε με ασθένεια, πότε με ανεργία, για να κάνουμε το βήμα, το βήμα της μετάνοιας και της Εξομολόγησης, να γυρίσουμε στην όχθη σωτηρίας του Χριστού και της Ελλάδας Του, που ήταν κάποτε γεμάτη αρετή, ήθος και αξίες. Γεμάτη Αγίους και αγγέλους! 

Γεμάτη λουλούδια και χαμόγελα, με ανοιχτά τα σπιτικά, ξεκλείδωτες τις πόρτες, ζεστές τις καρδιές και το "Χριστιανός Ορθόδοξος" σε Ταυτότητες και Ψυχές, τυπωμένο με ουράνια γράμματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας