-->

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας Άγγελος Παπαιωάννου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 19 χρόνων

εικονα αρχειου
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, στον πρώην Δήμαρχο της Ορεστιάδας Άγγελο Παπαιωάννου, που καταδικάστηκε σήμερα σε 19 χρόνια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κομοτηνής. Ο πρώην δήμαρχος ήταν κατηγορούμενος για απιστία, δωροδοκία και για παράβαση καθήκοντος.

Ο κ.Παπαϊωάννου διετέλεσε δήμαρχος Ορεστιάδας την περίοδο 1999-2002 και ήταν
γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο νομό Έβρου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δηλαδή είναι περισσότερα από 10 χρόνια και τελικά εκδικάστηκε μετά από συνεχείς αναβολές. Στο δικαστήριο κατέθεσαν περισσότεροι από 40 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων εργολάβοι που είχαν πραγματοποιήσει έργα στον δήμο Ορεστιάδας, αλλά και άλλοι επαγγελματίες που είχαν συναλλαγές με το δήμο την χρονική περίοδο που ο κ. Παπαιωάννου ήταν Δήμαρχος και η κατηγορίες ήταν πως είχε πάρει μίζες.

Στον πρώην δήμαρχο, πέρα από τη συνολική ποινή των 19 χρόνων κάθειρξης, επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τα οποία θα πρέπει να πληρώσει μέχρι να εκδικαστεί η έφεση του,στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το δικαστήριο συνεδριάζει αν η έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του κ.Δαλακούρα, θα έχει αναστέλλουσα δύναμη όπως είναι η ακριβής νομική ορολογία, αν δηλαδή αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης ή θα οδηγηθεί στις φυλαές Κομοτηνής.

Αντίθετα, η σύζυγος του πρώην δημάρχου που επίσης ήταν κατηγορούμενη, αθωώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας