-->

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Οι γαιοκτήμονες που χάνουν τα χωράφια τους στην περιοχή Προβατώνα Έβρου, λόγω Εγνατίας Οδού – «Χαμένοι» στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας…

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο στο ύψος του Προβατώνα, δηλώνουν οι κάτοικοι του οικισμού, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για τις αποζημιώσεις που τους οφείλει η Εγνατία Οδός, λόγω απαλλοτρίωσης
των κτημάτων τους.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των κατοίκων, Θανάσης Νικολακάκης, αυτά τα 480 στρέμματα έχουν κηρυχθεί μία φορά απαλλοτριωτέα και μάλιστα είχε οριστεί και η τελική τιμή, η οποία όμως ήταν εξαιρετικά χαμηλή, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες γης να προσβάλλουν την απόφαση και η διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή.

Ωστόσο, αυτή η αρχή δεν έχει γίνει ακόμα, παρά το ότι τα πρώτα δικαστήρια έχουν τελειώσει από το 2016.

Εν τω μεταξύ, η υπόθεσή τους έχει ενταχθεί με απόφαση Σπίρτζη στο λεγόμενο άρθρο 7Α, με βάση το οποίο οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων επιταχύνονται. Όμως για να συμβεί αυτό, πρέπει να καταρτιστεί ο λεγόμενος κτηματολογικός πίνακας, και να φτάσει στο αρμόδιο υπουργείο.
Εντούτοις, ούτε καν αυτό έχει γίνει, επομένως η υπόθεση βρίσκεται στο σημείο μηδέν και οι ιδιοκτήτες απλήρωτοι.

Οι ιδιοκτήτες το πρωί της Πέμπτης 26/04/2018 εμπόδισαν τους χειριστές των μηχανημάτων να εργαστούν, αφού ουσιαστικά επρόκειτο να εργαστούν στα δικά τους χωράφια.

Κι αυτό γιατί, εφόσον η Εγνατία Οδός Α.Ε., σε συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις απαλλοτριώσεις, η γη εξακολουθεί να ανήκει στους αρχικούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι ζημιώνονται πολλαπλώς.

Σημειώνεται τέλος ότι οι ιδιοκτήτες γης των δύο κοντινών οικισμών – του Τυχερού και της Ταύρης- έχουν πληρωθεί κανονικά για τις απαλλοτριώσεις των δικών τους χωραφιών και μάλιστα με πολύ ικανοποιητική τιμή.

Θ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας