-->

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Απάντηση του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη στην εξακολούθηση του evros-news.gr να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις...

Αλεξανδρούπολη 23/1/2018

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το νέο δημοσίευμα του evros-news.gr σχετικά με την ενέργειά του να προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον μου στον εισαγγελέα και στην Αστυνομία ότι δήθεν οι αποκαλύψεις μου για την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική επίθεσή του εναντίον μου, θέτουν σε κίνδυνο τον κ. Κωνσταντίνο Πιτιακούδη (που υπογράφει το άρθρο ως
εκπρόσωπος της ιστοσελίδας) και άλλους μη κατονομαζόμενους.

Δυστυχώς, η ευκαιρία που τους είχε δοθεί με την ανακοίνωσή μου, να ξεφύγουν από την άκρως αντιδεοντολογική συμπεριφορά και να επανορθώσουν, δεν έτυχε εκτίμησης από την  πλευρά τους, αντίθετα, αποκάλυψε την εμμονή τους και την αντιδεοντολογική βάση στην οποία έχουν επιλέξει να λειτουργούν και να προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή που μιλάει διαφορετικά.

Συνοπτικά:

Εγώ απάντησα σε μία σειρά δημοσιευμάτων (με πιο πρόσφατο της 8ης Ιανουαρίου) τα οποία αναφερόντουσαν στο πρόσωπό μου και αποτελούν κλασικό παράδειγμα διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Απάντησα σε τρία σημεία (και ξεκάθαρα ανέφερα ότι είναι συνοπτική απάντηση και ότι ακολουθεί αναλυτικότερη) και συγκεκριμένα:
  • στην ιδιότητά μου ως Συμβούλου του Δημάρχου,
  • στην ιδιότητά μου ως Επίτιμου Προξένου και
  • στην αμφισβήτηση ότι υπήρξε πραγματικά σημαντικό τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία.


Ο συντάκτης ή συντάκτες των άρθρων παραβίασαν κάθε δεοντολογικό και νομικό κανόνα διότι ότι έγραψαν για εμένα χωρίς καμία επαφή μαζί μου για να δώσω στοιχεία, άποψη κλπ.

Δεν στοχοποίησα κανέναν και είναι αδύνατο να στοχοποιήσω αγνώστους. Μάλιστα ετοίμαζα επιστολή σε δημοσιογραφικές Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ) ζητώντας να μάθω αν από τα αρχεία μελών τους προκύπτει ποιός είναι υπεύθυνος του evros-news.gr για να ζητήσω πειθαρχική παραπομπή του (τους). Εγώ στοχοποιήθηκα από τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας.

Είναι απαράδεκτο να με κατηγορεί ότι λόγω της άσκησης του δικαιώματός μου να προστατεύσω τον εαυτό μου και την κοινωνία από διασπορά ψευδών ειδήσεων, θέτω σε κίνδυνο τη ζωή του, σωματική του ακεραιότητα κλπ. 

Ο ισχυρισμός ότι θέτω σε κίνδυνο τη ζωή του κλπ. λειτουργεί ως εκβιασμός εναντίον μου για να σταματήσω να μιλάω, να ενημερώνω τις Αρχές, πολίτες και κάθε επηρεαζόμενο από τις προσπάθειες υπονόμευσης των ελληνορωσικών σχέσεων. Λειτουργεί επίσης ως εκβιασμός και «δίνει γραμμή» σε τρίτους (άτομα και φορείς) να σταματήσουν να βοηθούν στην ενίσχυση αυτών των σχέσεων και να μην συνεργάζονται μαζί μου.

Η αποκατάσταση της αλήθειας και η προστασία της τιμής, υπόληψης και προσωπικότητας κάποιου, είναι αυτά και μόνο, τίποτα παραπάνω ή εναντίον κάποιου. Αποκαθιστούν αυτά τα οποία η ιστοσελίδα στοχοποίησε.

Επιπλέον, το γεγονός ότι διαστρεβλώνει την ιδιότητά μου και με παρουσιάζει ως «επίσημο εκπρόσωπο της Ρωσίας στην περιοχή» δηλαδή με διπλωματικό στάτους (διότι μόνο διπλωμάτες εκπροσωπούν κράτη), αποκαλύπτει αντιρωσικό ρατσισμό δεδομένου ότι τονίζει το «ρωσικό» στοιχείο για να υποστηρίξει "ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ".

Δεν μίλησα για πράκτορες των ΗΠΑ αλλά αναρωτήθηκα "Το evros-news.gr μήπως έχει πηγές με αποκλειστικές πληροφορίες, όπως για την αμερικανική βάση που ετοιμάζεται, αν τα ΜΚΟματικά κυκλώματα στο ΥΠΕΞ της εποχής Σημίτη, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου κ.λπ. εξακολουθούν να εφαρμόζουν «Άρνηση Πρόσβασης» στην Αλεξανδρούπολη και στην Θράκη, ώστε να εξαλείψουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τις λειτουργίες ελεύθερης οικονομίας και ανάπτυξης για να εφαρμόσουν την Κατοχή τους στην Πατρίδα μας ως «μοναδική λύση»;". 
Γιατί άλλα λέει ότι είπα;

Πηγη : Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας