-->

Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Δίκαια Έβρου. Μια ταλαιπωρημένη και απομακρυσμένη περιοχή από ελληνικό αστικό κέντρο...

Τον τόπο μας και τα μάτια μας!

Με θυμό και πείσμα αντικρίσαμε την πραγματικότητα στο κέντρο υγείας Δικαίων. 

Η εικόνα της εγκατάλειψης και παράλληλα η αγωνία των ανθρώπων να διασώσουν τα αυτονόητα, συγκλονίζει. Είναι η στιγμή που αναρωτιόμαστε γιατί η ιδιοτέλεια να ξεπερνά την αρετή της αφοσίωσης στον τόπο σου. Είναι η
επιβεβαίωση του δίκαιου εκνευρισμού απέναντι στην πολιτεία και την κυβέρνηση.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μιλάμε για τα Δίκαια, Έβρου. Μια ταλαιπωρημένη και απομακρυσμένη περιοχή από ελληνικό αστικό κέντρο. 

Μια περιοχή που σταδιακά μικραίνει πληθυσμιακά, αλλά και σε επίπεδο υποδομών δεν σημειώνεται κάποια πρόοδος εδώ και πολλά χρόνια, παρά τις όποιες μεμονωμένες θετικές ίσως προσπάθειες από την τοπική αυτοδιοίκηση, συνεπικουρούμενη από τολμηρούς ανθρώπους της περιοχής. Τα γύρω χωριά, παρά τις αυξημένες δυνατότητες που θα μπορούσαν να έχουν, με πολλές και διάφορες ευθύνες, κατάντησαν να ‘ψυχορραγούν’ και να διεκδικούν τον τίτλο της επίσημης αδιαφορίας.

Σε αυτές τις περιοχές λοιπόν, όπου η διαδρομή μέχρι την Ορεστιάδα είναι 20 λεπτά και περίπου 40 χιλιόμετρα, η υποχρέωση για την ακεραιότητα του συστήματος υγείας θα έπρεπε να αποτελεί πρώτιστο καθήκον. Η διασυνορικότητα και ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού όπου εκατοντάδες οχήματα διασχίζουν το δίκτυο κατευθυνόμενοι προς Βουλγαρία, οι επίπονες αγροτικές και όχι μόνο εργασίες σε συνδυασμό με τις μεγάλες ηλικίες που διαμένουν, όπως και η έκταση του νομού όπου η γεωγραφική κάλυψη της δεν είναι ότι πιο απλό, καθιστούν την ανάγκη για πρόσβαση στις δομές υγείας όχι μόνο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, αλλά και την απουσία αυτής ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Εδώ έρχεται το τραγικό με την περίπτωση των ασθενοφόρων στο κέντρο υγείας Δικαίων. Το κέντρο υγείας Δικαίων λοιπόν ΔΕΝ έχει στο δυναμικό της ασθενοφόρο. Εξυπηρετείται από τον σταθμό του ΕΚΑΒ που έχει έδρα στην Ορεστιάδα! 

Με απλά λόγια, εάν υπάρχει ταυτόχρονο περιστατικό όπου το ασθενοφόρο μεταφέρει ασθενή στο Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ή βρίσκεται σε διακομιδή σφοδρού περιστατικού, τότε το περιστατικό στο κέντρο υγείας Ορεστιάδας δεν θα εξυπηρετηθεί ή θα εξυπηρετηθεί μετά από μιάμιση ώρα! Τα υπόλοιπα δεν θέλουμε ούτε να τα σκεφτόμαστε. 

Η τραγωδία συνεχίζεται. Το υπουργείο υγείας έχει επανειλημμένα ενοχληθεί ότι χρειάζεται οδηγό για να μπορέσει να καταστήσει λειτουργικό το ασθενοφόρο του κέντρου που απέμεινε. Και σημειώνουμε ότι παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες και την τεράστια ευσυνειδησία που δείχνουν, οι γιατροί και το προσωπικό της περιοχής καθώς και ο υπεύθυνος του νοσηλευτικού προσωπικού στο κέντρο υγείας, η άρνηση είναι αποκαρδιωτική. Λέμε απέμεινε, διότι το κέντρο υγείας Δικαίων ανήκει διοικητικά στην 4η υγειονομική περιφέρεια με έδρα την Θεσσαλονίκη. 

Όταν το ΕΚΑΒ πήρε όλα τα ασθενοφόρα από τα νοσοκομεία, των κέντρων υγείας τα άφησε, ιδίως όσα είχαν διαθέσιμους οδηγούς, όπως για παράδειγμα στο Σουφλί. Από το κέντρο υγείας Δικαίων πήραν τα δύο ασθενοφόρα που είχαν αποκτήσει από την περιφέρεια και τώρα λόγω ελλείψεως οδηγού θέλουν να πάρουν και το υπάρχον ασθενοφόρο, που όμως δεν είναι λειτουργικό ακόμα λόγω γραφειοκρατίας και έως ένα σημείο λόγο παρεμπόδισης από την πολιτεία! Έτσι εκτιμούν, έτσι πράττουν εκεί στην κυβέρνηση. 

Η οποία αρνείται να εισακούσει το μέγιστο αυτό πρόβλημα. Εδώ να τονίσουμε ότι με ανιδιοτέλεια και μεράκι, οι ίδιοι εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας και ο υπεύθυνος του νοσηλευτικού προσωπικού εργάστηκαν χρόνια ολόκληρα για να καταστήσουν το ασθενοφόρο που παρέλαβαν, πριν ακόμα ενοποιηθούν οι δήμοι, πρακτικό, αναβαθμισμένο και έτοιμο να βγει σε κίνηση. Είναι ασθενοφόρο που αποκτήθηκε με τα λεφτά των κατοίκων και έτσι πρέπει να αξιοποιηθεί. 


Αυτή είναι η κατάσταση ,με την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας να δείχνει απίστευτη αναλγησία. Είναι αυτή η κατάσταση που η υγειονομική διοίκηση απειλεί να «πάρει» το ασθενοφόρο και να μην το αφήσει στην περιοχή. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μέριμνα για πρόσληψη και αξιοποίηση οδηγού, καθώς και αστείο η ΄λειτουργικότητα΄ του ασθενοφόρου να σκοντάφτει σε σκληρές γραφειοκρατίες και λάθος οργανωτικές εκτιμήσεις. 

Η εικόνα του υπερσύγχρονου ασθενοφόρου που συναντήσαμε, μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας. Και αυτοί που μένουμε και αγαπάμε τον τόπο μας, πρέπει να ασχοληθούμε με αυτές τις καταστάσεις, δείχνοντας πάνω απ’όλα ευαισθησία.
ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΧΑΡΙΔΟΥ
Μέλος ΠΕ της ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας