-->

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Με παρουσία αστυνομίας απαγόρευση εισόδου στην ΕΡΑ Χανίων

Ο αλληλέγγυος ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΑ Χανίων Παναγιώτης Κούστας αναφέρει το χτεσινό περιστατικό μπροστά στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού: 

«Με εντολή της Υποδιεύθυνσης Περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ, η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Χανίων έχει απαγορευτεί. Οι πόρτες του σταθμού είναι κλειδωμένες. 

Απ' έξω βρίσκονται πολίτες που ζητούν να μπουν αλλά δεν τους επιτρέπεται, παρουσία ΚΑΙ της αστυνομίας. 

Επίσης με εντολή της ίδιας Διεύθυνσης απαγορεύτηκε να συνεχίσουμε το τοπικό μας πρόγραμμα, όπου θα μιλούσαν
πολίτες και αλληλέγγυοι για την επέτειο της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο στις 7/11/2013.

Η εντολή ήταν να συνδεθούμε με το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Απολαύστε αγαπητοί Χανιώτες ακροατές έντεχνη μουσική και τραγούδια και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!»

Πρόκειται για τις επόμενες κινήσεις μετά την απόφαση της δίοικησης να διακόψει μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών στην ΕΡΑ Χανίων που παρήγαγαν αλληλέγγυοι που είχαν απομείνει από την περίοδο του αγώνα για την ανοιχτή ΕΡΤ. 

Οι ίδιοι παραγωγοί κατήγγειλαν πριν από μερικές μέρες τον άκομψο τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκαν μέσα σε ένα απόγευμα ότι η εκπομπή τους κόβεται. Παράλληλα επιρρίπτουν ευθύνες ακόμα και στο επίπεδο της κυβέρνησης και στελεχών που παίρνουν εντολές από αυτήν, προκειμένου να ελεγχεί πλήρως πολιτικά το παραγόμενο πρόγραμμα.

Ο δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλος, ενεργός την περίοδο της αυτοδιαχείρισης, θυμάται: «Τον Ιούνιο του 2015 με το νομικό... εύρημα ότι δεν υπάρχει δημοσιογράφος της ΕΡΤ κόπηκαν οι εκπομπές των αλληλέγγυων στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 και λίγο αργότερα η Zona Rossa, όπου για κακή τους τύχη ξεγυμνώθηκαν αφού ο ένας παρουσιαστής ήταν εργαζόμενος της ΕΡΤ. 

Στη ραδιοφωνία άργησαν 2,5 χρόνια για να βρουν αυτό το νομικό "αγκάθι" (sic). Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα γιατί είναι πραγματικά για γέλια η δικαιολογία. Γιορτάζουν έτσι τα 4 χρόνια από την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο με επετειακό "δώρο" προς την κοινωνία τον διωγμό των αλληλέγγυων από τη ραδιοφωνία της ΕΡΤ. Και κάτι τελευταίο: η σιωπή είναι ύβρις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας