-->

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Κούλογλου: Στην φοροδιαφυγή δεν χωρά «αυτορρύθμιση». Χρειάζεται αλλαγή της νομοθεσίας

Τα χρήματα που καταλήγουν στις offshore και τους φορολογικούς παραδείσους, προέρχεται από διάφορες πηγές. 

Μπορεί να είναι από ναρκωτικά, εμπόριο όπλων και τρομοκρατία μέχρι φοροδιαφυγή», δήλωσε ο
ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο 105,5FM, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στους διεθνείς κανονισμούς ώστε να φορολογούνται τα εισοδήματα στις χώρες όπου επίσημα δραστηριοποιούνται ιδιώτες και εταιρείες.

Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις των Paradise Papers, το ύψος των χρημάτων που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους έχοντας ξεφύγει από τις οικονομικές αρχές δεκάδων κρατών ανέρχεται σε οκτώ τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Την στιγμή που μέρος των χρημάτων αυτών δεν έχει προέλθει από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά πρόκειται απλώς για περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε ότι τίθενται σοβαρά ζητήματα ηθικής που πιέζουν για αλλαγή στην νομοθεσία.

Όμως τέτοιες αλλαγές επιχειρήθηκε να εμποδιστούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, κατά την σχετική ψηφοφορία στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Panama Papers. «Ψηφίζαμε επί πέντε ώρες, γιατί την τελευταία στιγμή το ΕΛΚ έδωσε μάχη με νύχια και με δόντια ώστε να μην περάσουν ριζοσπαστικές διατάξεις εις βάρος των τραπεζών που παρανομούν ή υπέρ της προστασίας των whistleblowers. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήθελε να επέλθει ‘αυτορρύθμιση’. Στην φοροδιαφυγή όμως δεν χωρά ‘αυτορρύθμιση’», εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου.

Σημειώνεται πως αύριο Τρίτη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής διοργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση για την φοροδιαφυγή στον χώρο του αθλητισμού. Υπενθυμίζεται ότι τόσο από τα Panama Papers, όσο και από τα Paradise Papers, προέκυψαν κραυγαλέες αποκαλύψεις για κορυφαίους αθλητές και μεγάλες ομάδες. 

Στην εκδήλωση που θα αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισης αυτών των κακών πρακτικών, που αμαυρώνουν τις αξίες του αθλητισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανάμεσα σε άλλους θα μιλήσουν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Κώστας Κατσουράνης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας