-->

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Άσαντ - Πούτιν ..... Aγκαλιά!!!!

H αλήθεια είναι πως δεν του έχουν μείνει πολλοί σύμμαχοι του Μπασάρ αλ Άσαντ. Έναν και μοναδικό έχει πια: τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Άρα μάλλον δικαιολογείται η… χαρά του όταν τον επισκέφτηκε στη βίλα του στο Σότσι. Ο Άσαντ αγκάλιασε θερμά τον Πούτιν, όχι μόνο για να τον ευχαριστήσει για την πρόσκληση αλλά και για τη στήριξη στον πόλεμο στη Συρία.

Η συνάντηση των δυο ηγετών δεν είχε ανακοινωθεί. Αλλά όταν έγινε, έγινε με όλες τις… τιμές. Και με φωτογραφίες και με κάλυψη και όλα. Κανείς δεν ήθελε να κρυφτεί. Ποιος δεν ξέρει άλλωστε ότι ο Πούτιν στηρίζει τον Άσαντ; 

Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τον Σύρο ομόλογό του για τις επιτυχίες των συριακών ένοπλων δυνάμεων στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας (σ.σ. για το καθεστώς Άσαντ τρομοκράτες είναι και οι αντάρτες, εκτός από τους τζιχαντιστές).

Η επίσκεψη του Άσαντ διήρκησε τέσσερις ώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA που επικαλείται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών ήταν στις 20 Οκτωβρίου 2015 στη Μόσχα, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία. Μια επέμβαση που «γύρισε» την κατάσταση υπέρ του Άσαντ.


Οι πολέμιοι του Άσαντ και δυτικές κυβερνήσεις κατηγορούν τη Ρωσία για τον θάνατο μεγάλου αριθμού αμάχων με τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγει. Η Μόσχα, φυσικά, το αρνείται.

Ο Πούτιν βλέπει… τέλος
Κατά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η Συρία βρίσκεται κοντά στο τέλος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Είπε στον Άσαντ ότι μια ειρηνική, πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία θα είναι το κλειδί μετά το πέρας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Πούτιν «φώναξε» τον Άσαντ στο Σότσι για να… προετοιμάσουν τις επισκέψεις των προέδρων της Τουρκίας και του Ιράν στη Μόσχα, μέσα στην εβδομάδα. Το είπε κιόλας. Ήθελε να δει τον Σύρο πρόεδρο πριν από τον Ερντογάν και τον Ροχανί. 

Πούτιν και Άσαντ συμφώνησαν ότι το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.

Η Μόσχα προσπαθεί να οικοδομήσει μια διεθνή συναίνεση για μια ειρηνευτική διευθέτηση στη Συρία, ήδη δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης που αντέστρεψε τον ρου του πολέμου υπέρ του Άσαντ.

Τηλεφωνήματα σε αλ Θάνι και Τραμπ
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης στον Άσαντ ότι μετά τη συνάντησή τους θα τηλεφωνούσε στον Εμίρη του Κατάρ (σ.σ. χθες) και σήμερα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αλλά και σε ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής.


«Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας πριν καταγάγουμε οριστική νίκη επί των τρομοκρατών. Ωστόσο, όσον αφορά την κοινή μας αποστολή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο συριακό έδαφος, αυτή η στρατιωτική επιχείρηση όντως ολοκληρώνεται», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση. 

«Τώρα, το πιο σημαντικό θέμα είναι, ασφαλώς, να κινηθούμε προς τα πολιτικά θέματα και σημειώνω με ικανοποίηση την ετοιμότητά σας να συνεργαστείτε με όλους όσοι θέλουν την ειρήνη και την επίλυσης της κρίσης», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το «ευχαριστώ» Άσαντ
Ο πρόεδρος της Συρίας, φορώντας σκούρο κοστούμι και καθισμένος δίπλα σε ένα μικρό τραπέζι απέναντι από τον Πούτιν, δήλωσε στον Ρώσο ηγέτη: «Σε αυτό το στάδιο, ειδικά μετά τη νίκη που πετύχαμε κατά των τρομοκρατών, είναι προς το συμφέρον μας να προχωρήσουμε στην πολιτική διαδικασία». Και υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να μιλήσει με όλους…


«Και πιστεύουμε ότι η κατάσταση που έχουμε τώρα επί του πεδίου μάς επιτρέπει να αναμένουμε πρόοδο στην πολιτική διαδικασία. Υπολογίζουμε στη στήριξη της Ρωσίας για να διασφαλίσουμε τη μη ανάμειξη εξωτερικών παραγόντων στην πολιτική διαδικασία», πρόσθεσε.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ευχαρίστησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στρατιωτική και την πολιτική στήριξη της Ρωσίας. Ευχαρίστησε επίσης και τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου για το ρόλο τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Και φυσικά εξήρε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες είχαν θύματα στις τάξεις τους για τη «σωτηρία της χώρας μας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπογραμμίζοντας τη σημασία του ρωσικού στρατού στη στήριξη του Άσαντ, ο Πούτιν παρουσίασε τον Σύρο πρόεδρο στους ανώτατους στρατιωτικούς επιτελείς που είχαν συγκεντρωθεί στην κατοικία του στο Σότσι.

«Εκ μέρους ολόκληρου του συριακού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα κάνετε», δήλωσε ο Άσαντ. Η αίθουσα που ήταν γεμάτη από Ρώσους ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας