-->

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Από 1η Δεκεμβρίου θα πληρώνετε το 2% του τζίρου σας για τον ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Ανακοίνωση
Η ΕΙΙΡΑ και η ΠΕΙΡΑΣ εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, με στόχο την υποτιθέμενη σωτηρία του
ΕΔΟΕΑΠ για τους εξής λόγους:

Η ΕΙΙΡΑ και η ΠΕΙΡΑΣ ήταν εξαρχής υπέρ της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, με τρόπο όμως ανάλογο με αυτόν που ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους στη χώρα μας.

Οι Ενώσεις μας ήταν ξακάθαρες ότι δεν συναινούν στη θέσπιση νέου πόρου με τη μορφή ποσοστού επί του κύκλου εργασιών των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, κάτι που ούτως ή άλλως αντιστρατεύεται βασικές αρχές του Ελληνικού Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Το ασφαλιστικό μας σύστημα στηρίζεται σε τριμερή χρηματοδότηση. Εν προκειμένω, η Κυβέρνηση μετατοπίζει την ευθύνη της Πολιτείας στις πλάτες των μικρομεσαίων ραδιοφωνικών επιχειρήσεων.

Η προτεινόμενη θέσπιση ποσοστού 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών οδηγεί με βεβαιότητα σε μειώσεις μισθών, απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και σε ορατό κίνδυνο διακοπής λειτουργίας πολλών ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, οι οποίες με δυσκολία επιβιώνουν στην παρούσα οικονομική συγκυρία, η πλειοψηφία των οποίων είναι ζημιογόνος.

Ο προκλητικός αποκλεισμός της ΠΕΙΡΑΣ από τον διάλογο  δείχνει την αδιαφορία με την οποία οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί αντιμετωπίζουν τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, τους εργαζομένους τους και κατ'επέκταση τους κατοίκους της Ελληνικής Περιφέρειας. Ειδικά για τα ραδιόφωνα της Περιφέρειας τίθεται και το ζήτημα της μη ανταποδοτικότητας του νέου πόρου, καθόσον οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ καλύπτουν μόνο κατοίκους της Αθήνας και της  Θεσσαλονίκης.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι, χωρίς ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι για να ασφαλιστούν στο όποιο Ταμείο.

Για τους παραπάνω λόγους:

Ζητούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, άλλως την εξαίρεση των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων από το πεδίο εφαρμογής της.

Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση στη βάση των ασφαλιστικών εισφορών, σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο από αυτό με το οποίο επιβαρύνονται όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι Ενώσεις μας θα ασκήσουν κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των εθνικών και Ευρωπαϊκών θεσμών για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου της ραδιοφωνίας και όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας.

 Της Ενωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών
(Ε.Ι.Ι.Ρ.Α)
Της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών
 (Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ.)
Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας