-->

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Τέλος η επέκταση ραδιοφώνων σε άλλους νομούς...

Τέλος στην αναταραχή σχεδόν τριών χρόνων στα ερτζιανά λόγω της δυνατότητας των ραδιοφωνικών σταθμών να χρησιμοποιούν και...


δεύτερο σημείο εκπομπής έρχεται να βάλει η εγκύκλιος, της 4ης Σεπτεμβρίου, του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Σε αυτή διευκρινίζεται οριστικά πως «σκοπός της επιλογής δευτερεύουσας θέσης σε όμορο νομό πρέπει να
είναι αποκλειστικά και μόνο η κάλυψη περιοχών του νομού για τον οποίο ο σταθμός έχει λάβει τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας, και οι οποίες δεν καλύπτονται από την πρωτεύουσα θέση, και όχι η επέκταση της κάλυψης πέραν αυτού».

Η εγκύκλιος αφορά την εφαρμογή του άρθρου 64 του ν. 4313/2014, που επιτρέπει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς να χρησιμοποιούν δευτερεύουσες θέσεις με την αιτιολογία ότι από ένα κέντρο εκπομπής δεν καλύπτεται όλος ο νομός. Τέτοια προβλήματα είχαν και οι μεγάλοι σταθμοί της Αττικής, που αρχικά είχαν λάβει δεύτερα σημεία εκπομπής για την ίδια συχνότητα, και αργότερα η άδεια αυτή επεκτάθηκε και στους τοπικούς σταθμούς της περιφέρειας. 

Εδώ και δύο χρόνια, όμως, ειδικά στην περιφέρεια, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας πολλών σταθμών που, με πρόσχημα την καλύτερη κάλυψη του νομού τους, χρησιμοποιούσαν δεύτερο σημείο εκπομπής σε άλλο νομό, επεκτείνοντας έτσι την εμβέλειά τους σε όμορους νομούς.

Ύστερα από πολλές καταγγελίες, στην κατάσταση αυτή βάζει τέλος η εγκύκλιος του υπουργείου, με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι η χρήση δευτερεύουσας θέσης γίνεται για την κάλυψη του ίδιου νομού, αν υπάρχουν παρεμβολές σε άλλους θα πρέπει να σταματήσουν και η χρήση του δεύτερου σημείου εκπομπής θα δίνεται από την ΕΕΤΤ έπειτα από αίτηση και υποβολή τεχνικού φακέλου.

ΠΗΓΗ :typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας