-->

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Η IBM χώρεσε 330TB ασυμπίεστα δεδομένα σε μία μικροσκοπική κασσέτα

Οι επιστήμονες της IBM κατάφεραν να χωρέσουν 330TB ασυμπίεστα δεδομένα σε μία μικροσκοπική κασσέτα που θα χωράει στην παλάμη του χεριού σας.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κατάφεραν οι επιστήμονες της IBM, τοποθετώντας 330 terabytes ασυμπίεστων δεδομένων (ή ισοδύναμα 330 εκατομμύρια βιβλία) σε μια κασέτα που μπορεί
να χωρέσει στην παλάμη του χεριού σας.

Η εγγραφή των 201 gigabits ανά τετραγωνική ίντσα σε μία πρωτότυπη λεπτή μαγνητική ταινία είναι κατά 20 φορές μεγαλύτερη από την επιφανειακή πυκνότητα που χρησιμοποιείται σήμερα σε ταινίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. 

Η επιφανειακή πυκνότητα εγγραφής είναι η ποσότητα των πληροφοριών που μπορούν να αποθηκευτούν σε μια δεδομένη περιοχή επιφανείας υλικού.

Στην αρχική φωτογραφία, ο επιστήμονας της IBM Δρ Μαρκ Λάντζ, κρατάει ένα κομμάτι επιμεταλλωμένης ταινίας, η οποία μπορεί να χωρέσει 201 Gigabytes, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Για την ιστορία, τα μηχανήματα μαγνητοταινίας εφευρέθηκαν πάνω από 60 χρόνια και έχουν παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για την αρχειοθέτηση των φορολογικών εγγράφων και αρχείων υγειονομικής περίθαλψης. 

Το πρώτο μηχάνημα IBM με ταινία χρησιμοποιούσε μπομπίνες με μία ταινία μισής ίντσας και μπορούσε να αποθηκεύσει περίπου 2 megabytes. 

Η μαγνητική ταινία αναπτύχθηκε από τη Sony ως λύση μέσου αποθήκευσης, και έχει καταφέρει να αντέξει ακόμα και σήμερα.

Σύμφωνα με τον κον Ευάγγελο Ελευθερίου, στέλεχος της IBM, η μαγνητική ταινία έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τα αρχεία βίντεο, back-up αρχείων, αλλά και στην βιομηχανία σε εφαρμογές off-premise στο σύννεφο. 

Ενώ η επιμεταλλωμένη ταινία αναμένεται να κοστίσει λίγο περισσότερο για την κατασκευή της σε σχέση με την τρέχουσα εμπορική ταινία, το δυναμικό για μεγάλη χωρητικότητα θα κάνει το κόστος ανά terabyte πολύ ελκυστικό, καθιστώντας αυτή η τεχνολογία πρακτική για αποθήκευση στο σύννεφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας