-->

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ. ο Φορέας Διαχείρισης γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα για την προστασία των Γυπών

ο Φορέας Διαχείρισης γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα για την προστασία των Γυπών διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις για τους γύπες τον ρόλο τους και την αξία τους για τα οικοσυστήματα και τον άνθρωπο. 

Μαθαίνουμε για τα τρία είδη γύπα που φιλοξενούνται στο Εθνικό Πάρκο μέσα από παιχνίδια ρόλων και ζωγραφική και στέλνουμε ένα γράμμα στον Γυπαετό, το τέταρτο είδος γύπα που η τελευταία του καταγραφή είναι στις αρχές της δεκαετίας του ’90!

Σας περιμένουμε όλους!

Οι γύπες είναι μια οικολογικά σημαντική ομάδα πουλιών που
αντιμετωπίζουν μια σειρά απειλών σε πολλές περιοχές που εμφανίζονται.

Αποτελούν τον τελευταίο κρίκο της τροφικής αλυσίδας αφού τρέφονται αποκλειστικά με νεκρά ζώα, βοηθώντας στη διατήρηση ενός υγιούς οικοσυστήματος και εμποδίζοντας τη μετάδοση ασθενειών σε άλλους πληθυσμούς. 

Συναντώνται σε όλον τον κόσμο εκτός από την Ανταρκτική και την Αυστραλία. Οι πληθυσμοί πολλών ειδών παγκοσμίως είναι υπό πίεση και ορισμένα είδη απειλούνται με εξαφάνιση. 

Στην Ευρώπη αναπαράγονται τέσσερα είδη γύπα: ο Μαυρόγυπας, ο Γυπαετός, το Όρνιο και ο Ασπροπάρης τα οποία απαντώνται και στη χώρα μας. Οι πληθυσμοί τους απειλούνται με εξαφάνιση και επομένως προστατεύονται από τη διεθνή και την εθνική νομοθεσία.

Στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, συναντώνται τα τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης. Ο Μαυρόγυπας (εμβληματικό είδος του Εθνικού Πάρκου σχηματίζει εδώ την τελευταία του αναπαραγωγική αποικία στη Βαλκανική χερσόνησο), το Όρνιο και ο Ασπροπάρης. 

Στο Δάσος της Δαδιάς εφαρμόζονται, εδώ και πολλά χρόνια, μέτρα προστασίας του πληθυσμού των γυπών τα οποία περιλαμβάνουν την παρακολούθηση και καταγραφή τους, την ενίσχυση της τροφής τους σε ειδικό χώρο, την δημιουργία ειδικών ζωνών προστασίας των θέσεων φωλεοποίησης και την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών για το ρόλο τους στα φυσικά οικοσυστήματα.

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδρ/μίας της ΠΑΜΘ, την Δασική και την Πυροσβεστική υπηρεσία, την Θηροφυλακή και το WWF Ελλάς πρόγραμμα Δαδιάς, συμβάλλει στην προστασία των γυπών με δράσεις οι οποίες περιλαμβάνουν φύλαξη, καταγραφή, δακτυλίωση, παρακολούθηση ώστε να διαθέτουμε λεπτομερή στοιχεία για τους πληθυσμούς των γυπών και την εξέλιξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας