-->

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Νομίζω ότι αν ένας παίκτης του Ολυμπιακού έπρεπε να πάρει «μπράβο» στην προετοιμασία, αυτός είναι ο Σιώπης! Κι όχι μόνο για ένα λόγο!

Επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό από τον Πανιώνιο, οι πιθανότητες ήταν κόντρα στην παραμονή του. Άλλωστε, για να είμαστε κι ειλικρινείς, η πρώτη συζήτηση που είχε γίνει με τους ερυθρόλευκους, από την άνοιξη, ήταν να πάει να παίξει κάπου δανεικός στο εξωτερικό, αφού το παιδί δεν ήθελε να είναι η έσχατη λύση σε ένα ρόστερ 30 παικτών.  

Όμως, από κάποια στιγμή και μετά, Ολυμπιακός και Σιώπης συμφώνησαν ότι πρέπει να πάρει την ευκαιρία του στην προετοιμασία κι από εκεί και πέρα, θα ήταν ο προπονητής εκείνος που θα αποφάσιζε.

Πάντως, με τον Ρομάο βασικό αμυντικό μέσο στον σχεδιασμό, με τον Ταχτσίδη μεταγραφή από το Καμπιονάτο και τον Ζντιέλαρ να γυρίζει από δανεισμό στην Ισπανία, ο Σιώπης έμοιαζε 4η λύση για τη θέση Νο 6 της ενδεκάδας του Ολυμπιακού, καθώς εκτός των άλλων ο Χάσι ήξερε τον Ζντιέλαρ από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, στα οποία το Σερβάκι είχε παίξει και στα δύο-και τον είχε και σε εκτίμηση ο Κοσοβάρος τεχνικός.

Όμως, ο Σιώπης έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι γύρισε στον Ολυμπιακό αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του! Με φυσική κατάσταση σούπερ εντυπωσίασε τον Χάσι, που δεν δίστασε από το πρώτο σημαντικό φιλικό, με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λούντογκορετς, να τον ρίξει στη μάχη ως βασικό στην ενδεκάδα, δίπλα στον Ρομάο, παίζοντας με δύο κόφτες κι αφήνοντας στον πάγκο, για αλλαγή μετά το 60’, τόσο τον Ζντιέλαρ, όσο και τον Μαρτίνς.

Η εμφάνιση του Σιώπη ίσως δεν ήταν η πιο πειστική, αλλά ο Χάσι τον έβλεπε να κάνει πολύ καλή προπόνηση και αφού τον πέρασε μισή ώρα αλλαγή του Ρομαό στο 6-0 με τη Μαλίν, τον έβαλε βασικό στο 0-0 με τη Λόκερεν, σε ένα ματς στο οποίο ο Έλληνας μέσος «φώναξε» ότι μπορεί να υπολογίζει πάνω του ο Ολυμπιακός! 

Ο Μανόλης σε ρόλο κλασικού κόφτη, με 8άρι τον Οφόε και 10άρι τον Φορτούνη, δύο παίκτες που πρώτα σκέφτονται δημιουργικά και μετά ανασταλτικά, έκανε πολλές δουλειές για την ομάδα και όλες με καλό βαθμό!

Κατ΄ αρχάς βοηθούσε πολύ, πιέζοντας παντού και ανεβάζοντας ενίοτε ψηλά το πρέσινγκ. Τα μαρκαρίσματα του ήταν πιεστικά και κάθε αντίπαλος τον ένιωθε στο…σβέρκο του. Έκοβε μπάλες, έκλεβε, κάλυπτε χώρους, έπαιρνε φάουλ, αλλά δεν περιορίζονταν στο καθαρά αμυντικό κομμάτι του ρόλου του. 

Ζητούσε την μπάλα, είχε αρκετές καλές πάσες, επίσης αρκετές καλές αλλαγές του παιχνιδιού (από εκεί που ήταν η μπάλα, στην άλλη πλευρά του γηπέδου) και μία κάθετη πάσα του σε λίγα τετραγωνικά στον Φορτούνη έφτιαξε ίσως την πιο καλά δομημένη ευκαιρία του Ολυμπιακού.

Ήταν ένα πραγματικά «γεμάτο» παιχνίδι από τον Σιώπη, που έτσι κερδίζει με το σπαθί του μία θέση στο ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας! Γιατί να ξέρετε και κάτι άλλο: αυτό το παιδί, είναι και θετικό στοιχείο για τα αποδυτήρια. 

Τόσο για την καλή προπόνηση που κάνει, «παρασύροντας» και άλλους παίκτες, ιδίως Έλληνες, όσο και για την καλή διάθεση και το κέφι που βγάζει-μπορεί π.χ. να αργήσει ένας παίκτης για φαγητό, να «τιμωρηθεί» από τον προπονητή να…τραγουδήσει μπροστά σε όλη την ομάδα και επειδή μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση, να πάρει το μικρόφωνο ο Σιώπης και να πάρει τη θέση του!

Γενικά το παιδί αυτό βγάζει μία καλή αύρα. Τα τέσσερα χρόνια του στην Α΄ Εθνική (στα 20 του στον Πλατανιά με 18 ματς και από τα 21 ως τα 23 στον Πανιώνιο με 101 ματς), του έδωσαν μία ψυχολογία και μία αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάμε ότι έφτασε στην εθνική ομάδα, μετά από 34 ματς στις μικρές Εθνικές. Κι έχει μία χρηματιστηριακή αξία 1,5 εκ. Ευρώ κατά το transfermarkt.

Απλά, έχω την γνώμη ότι ο Σιώπης πρέπει μέσα στο παιχνίδι να επενδύει σε όσα ξέρει να κάνει καλά και να τα αναπτύξει-βελτιώσει (π.χ. πρέπει να είναι πιο ακριβής σε κάποιες πάσες προς τους επιθετικούς). Και να αποφεύγει τα πολλά πολλά από αυτά στα οποία δεν είναι καλός (λ.χ. δεν έχει καλό σουτ η, ντρίμπλα).

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να έχει ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του. Κι ο Σιώπης μοιάζει να μπορεί να δώσει καλό ελληνικό, «φρέσκο αίμα» στην ομάδα! Άλλοτε σαν παίκτης ενδεκάδας κι άλλοτε της 18άδας η, της 25άδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας