-->

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Άρθρο του Αντγου ε.α Παναγιώτη Φαραντάτου

Όσες φορές ευρίσκομαι στον Έβρο και στη Θράκη, αισθάνομαι ότι προσέρχομαι προσκυνητής σε ένα διαχρονικό προπύργιο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη από τους φίλους αναγνώστες για την χρήση του πρώτου ενικού προσώπου. Ως Στρατιώτης, επί 38 συναπτά έτη, χρησιμοποιούσα «πρώτο ενικό» μόνον κάθε φορά που ανέφερα την εκτέλεση
της αποστολής, που μου είχε ανατεθεί – ή προκειμένου να αναλάβω ευθύνες, που έκρινα ανάρμοστο να αποποιηθώ (ή, ακόμη χειρότερα, να μετακυλίσω στους ώμους υφισταμένων μου).

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν μπορώ παρά μόνο να προσφύγω στο προσωπικό ύφος γραφής. Σκόπιμα, άλλωστε, δεν έγραψα «επισκέπτομαι τον Έβρο….»

Διότι δεν νοιώθω ως «επισκέπτης» στον Έβρο, εδώ και δεκαετίες. Για να είμαι ειλικρινής, ουδέποτε ένοιωσα έτσι, ούτε καν την πρώτη φορά, οπότε η Πατρίδα και ο Στρατός μου επεφύλαξαν την τιμή να με τάξουν Ακρίτα, ως Λοχαγό, στη Νέα Βύσσα έναντι του προγεφυρώματος του “Καράαγατς”.

Έκτοτε θα ακολουθούσαν και άλλες. Έζησα για μια δεκαετία περίπου στην Θράκη και κυρίως στον Έβρο. 
Η ΘΡΑΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
Είχα την τύχη και την χαρά να γνωρίσω εκ του σύνεγγυς την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί, τις Φέρες, αλλά και τις μικρότερες κωμοπόλεις και τα πιο μικρά χωριά. 

Ο Έβρος και η Θράκη δεν χορεύουν μπλουζ! Ούτε οι κάτοικοί τους διακατέχονται από μελαγχολία, όπως υπαινίσσεται γνωστό άσμα νεοέλληνα βάρδου.

Παρά την ορατή και διαρκή απειλή του Εχθρού του Γένους, παρά την καθ’ όλα βάσιμη διαμαρτυρία για την δυσβάστακτη ελαφρότητα των εν Αθήναις «αρμοδίων» (το τρομακτικό έλλειμμα διαχειριστικής επάρκειας, ιστορικής παιδείας και στρατηγικής) αλλά και παρά την εύλογη πικρία για την προκλητική ισοπεδωτική πολιτική ή και αδιαφορία σε πλείστες περιπτώσεις του κέντρου έναντι της Θράκης μας, διεπίστωσα ότι οι Θρακιώτες διασώζουν το φρόνημα, την αισιοδοξία και την μαχητικότητα του διαχρονικού Έλληνος.

Ξανά και ξανά, συνάντησα εδώ πρώτης τάξεως Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Επαγγελματίες Οπλίτες. Τους άριστους των αρίστων! Μυριάδες Κληρωτούς Οπλίτες, παιδιά απλών αλλά ελληνοπρεπών οικογενειών. 

Τον ανθό της ελληνικής νεολαίας. Με έκπληξη αλλά και μεγάλη συγκίνηση συνάντησα Εφέδρους, οι οποίοι, προδήλως, θα μπορούσαν να απαλλαγούν λόγω υγείας, αλλ’ ωστόσο προσέρχονταν ενθουσιωδώς στις ασκήσεις των μονάδων μας. Πραγματικούς Έλληνες, Ακρίτες ελευθερο-μάχους !

Στις τοπικές κοινωνίες συνάντησα ένα εκλεκτής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, σε όλα τα πεδία της εργασίας, της επιστήμης και της αυτοδιοικήσεως. 

Με όλους αυτούς τους ανθρώπους είχα εξαιρετική συνεργασία και με τους περισσότερους αναπτύξαμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Αξιώθηκα να γνωρίσω σεπτούς Ιεράρχες, οι οποίοι, στους σύγχρονους καιρούς «μεταμοντέρνας» αποδομήσεως κάθε ιερού και οσίου, κρατούν ψηλά τα λάβαρα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας και τα μεταλαμπαδεύουν στις ψυχές και στις καρδιές των κατοίκων της ιερής αυτής γης.

Ανείπωτη ήταν η συγκίνησή μου σε κάθε ημέρα εθνικής μνήμης, οπότε ένοιωθα την έκδηλη χαρά και υπερηφάνεια των Εβριτών συμπολιτών μου, μόλις αντίκρυζαν τα στρατευμένα παιδιά μας να παρελαύνουν. 

Και ακόμη περισσότερο αγαλλίαζε η ψυχή μου, σαν έβλεπα τα ελληνόπουλα των Δημοτικών και των Γυμνασίων να προσέρχονται στην Θεία Λειτουργία, μαζί με τις Ελληνίδες δασκάλες τους – στον αντίποδα όσων διατάσσουν διαβόητα «ινστιτούτα εκπαιδευτικής πολιτικής», «ιστορικά τμήματα» κατ’ όνομα «ελληνικών» πανεπιστημίων και λοιποί «καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι, για του ολέθρου τα έργα βαλτοί» (για να θυμηθούμε και τον – εξοστρακισθέντα, βεβαίως, από τα σχολικά βιβλία – εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά, ποίημα “οι λύκοι“, 1925).

Στις 14 Μαΐου, η Θράκη μας εορτάζει την απελευθέρωσή της. 

Η ελεύθερη Θράκη, έστω. Σε καιρούς όχι μόνον χαλεπούς (αυτό δεν μας πτοεί, συνηθισμένοι γαρ στα δύσκολα, από πολλών χιλιάδων ετών) αλλά και λίαν πονηρούς. 

Καιρούς τεκτονικών δονήσεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων ακόμη και στο πολύ στενό μας περιβάλλον.

Ευτυχώς για την Θράκη μας, διαθέτει τρία άπαρτα κάστρα: τον Στρατό, την Εκκλησία και τον Λαό της.
Παναγιώτης Φαραντάτος
Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας