-->

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Λαρισαίοι έφτιαξαν αναπηρικό αμαξίδιο που ανυψώνεται

Δύο Λαρισαίοι δημιούργησαν το laddroller, ένα αναπηρικό αμαξίδιο που έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει το ύψος του, εξυπηρετώντας τις ανάγκες όσων το χρησιμοποιούν.

Τώρα η εφεύρεσή τους συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Chivas Venture μαζί με άλλους 29 φιναλίστ στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ και με τη βοήθεια της online
ψήφου μπορεί να κερδίσει χρηματοδότηση ύψους 250.000 δολαρίων.

Ο συνιδρυτής Μάριος Ερμής Πετρωτός λέει για το laddroller:

Συνειδητοποιήσαμε το πρόβλημα όταν αναλάβαμε να τροποποιήσουμε το σπίτι ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα εξ’αιτίας τροχαίου ατυχήματος. 

Όπως χαμηλώναμε τα έπιπλα, τους διακόπτες και κάναμε την τουαλέτα προσβάσιμη, διαπιστώσαμε ότι μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τα τέλεια σπίτια για αυτά τα άτομα. 

Δεν μπορούσαμε όμως να χαμηλώσουμε όλο τον υπόλοιπο κόσμο για αυτούς, όταν δε βρίσκονταν στο σπίτι τους. Έτσι, αρχίσαμε αν αναζητούμε τον τρόπο να σηκώσουμε τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων στο επίπεδο της καθημερινής ζωής τους.

4 χρόνια έρευνας και 13 πρωτότυπα μετά, το laddroller ήταν γεγονός.

Το laddroller είναι ένα πρωτοποριακό, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά προσιτό αναπηρικό αμαξίδιο με δυνατότητα ορθοστάτησης. 

Μπορεί να σηκωθεί άμεσα σε όρθια θέση απλώς και μόνο χάρη στην ισχύ των τροχών του αλλά και να επιστρέψει στη καθιστή θέση μόνο με μια μικρή βοήθεια από τη βαρύτητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χειροκίνητα όταν οι μπαταρίες του αδειάζουν.

Η επιλεκτική τετρακίνηση και ο μοναδικός του σχεδιασμός του επιτρέπει επίσης να ξεπερνά εμπόδια σε ανομοιόμορφα εδάφη, κράσπεδα πεζοδρομίου και κενά του αστικού περιβάλλοντος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κοστίζει τα μισά από τις υπάρχουσες προτάσεις της αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας