-->

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΛΕΜΙΔΗΣ: ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΠΕΤΡΩΤΩΝ_ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

Εθνικός και κοινωνικός πλούτος. Μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη στον τόπο μας. Ώστε η προστιθέμενη αξία που παράγεται να παραμένει εδώ στην περιοχή μας, δίνοντας αναπτυξιακή δυναμική και ΟΧΙ να κάνει φτερά. Αυτό σημαίνει τοπική ανάπτυξη. 

Όλα τα άλλα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή είναι υπανάπτυξη. Και όσοι τα ακολουθήσουν και θα μας
βρουν απέναντι τους στα ίσια ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΠΛΕΟΝ και θα κριθούν από την κοινωνία.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ "ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ", ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η θέση μας παραμένει η ίδια εδώ και 2 δεκαετίες που βρίσκεται στο προσκήνιο η εκμετάλλευση του ζεόλιθου. 
Τα 5 ΝΑΙ:
  • ΝΑΙ_στην εξόρυξη.
  • ΝΑΙ_στην επεξεργασία του ορυκτού με μεταποιητικές μονάδες επιτόπου στην ευρύτερη περιοχή των κοιτασμάτων.
  • ΝΑΙ_στην τήρηση σύγχρονων περιβαλλοντικών όρων προστασίας και αποκατάστασης σε σύνδεση με την τεχνική μελέτη.
  • ΝΑΙ_στην αξιοποίηση ελληνικού εργατικού και εξειδικευμένου δυναμικού (με σειρά προτεραιότητας καταγόμενων από τα Πετρωτά, Τρίγωνο, περιοχή Δ.Ορεστιάδας, Έβρος).
  • ΝΑΙ_στη δημιουργία πλάνου απόδοσης των ανταποδοτικών οφελών απευθείας στα Πετρωτά και στην ευρύτερη περιοχή του Τριγώνου για την επιπλέον ανάπτυξη της.
Η Ανάπτυξη άργησε μια μέρα…
Μαζί με το Ζεόλιθο Πετρωτών ας κοιμηθεί καλύτερα και η «Ανάπτυξη»_
Στην αυτογελοιοποίηση των Δημόσιων Φορέων, που για περισσότερο από 18 χρόνια αποδεικνύουν περίτρανα με κάθε πρόσφορο τρόπο την ανικανότητά τους να αξιοποιήσουν τα πλούσια σε ποιότητα και ποσότητα κοιτάσματα ζεόλιθου Πετρωτών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Έβρου, ΔΕΝ θα είμαστε συμμέτοχοι. Άλλη μια φορά οι Εβρίτες, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.


Αγαπητοί αρμόδιοι, με αυτούς τους ανεπαίσχυντους όρους που προωθείτε την εκμετάλλευση του ζεόλιθου στα Πετρωτά… ευχαριστούμε, αλλά ΔΕΝ θα πάρουμε. 

Εάν για εσάς, ανάπτυξη σημαίνει 2 υπεργολάβοι με 4-5 φορτηγά, 1 σκαπτικό μηχάνημα, 6-7 εργάτες και τόνους σκόνης, καλύτερα κρυφτείτε. 

Ντραπείτε τουλάχιστον τα 2.500 χρόνια ιστορίας της περιοχής και το μεγαλείο των Πετρωτιωτών Λιθοξόων που από τα αρχαία λατομεία πέτρας τα περίφημα 

Μαντένια, κατασκευάστηκαν δεκάδες πέτρινες γέφυρες στον Έβρο και σε άλλα ποτάμια, κάστρα στην περιοχή και τις γείτονες χώρες, σπίτια, εργαλεία και άλλα πολλά.

Και ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ Εβρίτες τα περί νομιμότητας της διαδικασίας, που σας λένε ότι ακολούθησε η εταιρεία Όλυμπος. Γιατί η αλήθεια έχει δυο όψεις. 

Με δυο λόγια, θα μπορούσε η εταιρεία να πιεστεί από την αρχή να καταθέσει και την πολυπόθητη αίτηση για «άδεια εγκατάστασης μεταποιητικής μονάδας», παράλληλα με τις πολυάριθμες σχετικές αιτήσεις της προς τους αρμόδιους φορείς. Αιτήσεις για αδειοδοτήσεις περί εκμετάλλευσης του ορυκτού, που έχουν ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια, από το 2013 παρακαλώ! 

Αλλά ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, ας την καταθέσει και όταν της χορηγηθεί η εν λόγω άδεια εγκατάστασης, στη συνέχεια αφού προχωρήσει στην κατασκευή της μονάδας τότε και ΜΟΝΟ τότε να εκμεταλλευτεί το ζεόλιθο, τηρώντας φυσικά στο απόλυτο, τους όρους περιβαλλοντικής προστασίας και αξιοποίησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού.

Σε αντίθετη περίπτωση, καλύτερα ο ζεόλιθος να κοιμηθεί στην αγκαλιά της φύσης όπως κάνει άλλωστε εδώ και αιώνες και μαζί του να τον συντροφεύει και η τοπική Ανάπτυξη….

Δημήτρης Κελεμίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας