-->

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Έναρξη λειτουργίας του Μητρώου OnLine Media.

Το 50% των επιχειρήσεων είναι από την περιφέρεια
Η ΠΕΙΡΑΣ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης.

Στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έγινε σήμερα η παρουσίαση της πλατφόρμας του Μητρώου
OnLine Media από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που άνοιξε την παρουσίαση αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης της πλατφόρμας ώστε να υπάρχει διαφάνεια και νομιμότητα και οι παραγωγοί ειδησεογραφικού περιεχομένου για το διαδίκτυο να είναι αναγνωρίσιμες υπαρκτές επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς παρουσίασε τα βασικά σημεία λειτουργίας του Μητρώου επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά ότι στόχος δεν είναι ο έλεγχος της ενημέρωσης, αλλά ο έλεγχος της ροής του δημοσίου χρήματος προς τα ενημερωτικά sites. Μάλιστα, με εγκύκλιό του που θα σταλεί αύριο σε 840 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα  θα επισημαίνει ότι δεν θα μπορούν πλέον να διαφημίζονται σε sites που δεν έχουν αρ. μητρώου OnLine Media. Ανέφερε επίσης ότι η αναλογία 50-40-10 διανομής της κρατικής διαφήμισης είναι πλέον αναχρονιστική, αλλά η κατανομή του 30% στην περιφέρεια όχι μόνο θα διατηρηθεί αλλά θα προβλεφθούν ποινές για όσους φορείς την παραβιάζουν.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος, ανέλυσε τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μέχρι τώρα εγκρίσεις εγγραφής επιχειρήσεων στο Μητρώο, αναφέροντας  ότι από τους 2115 εργαζόμενους σε αυτές οι 1040 είναι δημοσιογράφοι. Ως ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο μάλιστα επισήμανε  το ότι σχεδόν το 50% από αυτές έχουν έδρα εκτός Αττικής. 

Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό για την ΠΕΙΡΑΣ, αφού μετά από παρότρυνση του κ. Κρέτσου,  μια μέρα πριν την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας είχαμε ενημερώσει τα μέλη μας και προτείναμε στους ενημερωτικούς ρ/σ που διαθέτουν αντίστοιχο site να εγγραφούν στο Μητρώο.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) Γ.Α. Ζάννος αναφέρθηκε στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας που στα ενημερωτικά sites έχει τη μορφή λογοκλοπής και φωτοκλοπής και στο software που θα διαθέτει η ΓΓΕ στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο OnLine Media ώστε να εντοπίζουν δικό τους περιεχόμενο που αναπαράγεται χωρίς άδεια.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΙΡΑΣ Γ. Ναστούλης (αριστερά), ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς και ο Πρόεδρος της ΠΕΙΡΑΣ Α. Γρηγορόπουλος.
Ενημέρωση ΠΕΙΡΑΣ
Πληροφορίες - Εγγραφές μελών: http://www.peiras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας