-->

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Οι Εργατικοί, το κόμμα δηλαδή στο οποίο ανήκει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι των εκλογών της Τετάρτης.

Το Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με το Exit Poll που δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών στην Ολλανδία, δείχνει να χάνει 29 από τις 38 έδρες του, απομένοντας με μόλις 9.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση του Εργατικού Κόμματος
ήταν αναμενόμενη κι αυτό καθώς η προεκλογική τους εκστρατεία στηρίχτηκε στην αντίθεση στην λιτότητα, την ίδια ώρα που σαν κυβερνητικοί εταίροι την… νομοθετούσαν!

Παρότι ο Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δεν είναι επικεφαλής του κόμματος, το γεγονός ότι ήταν υπουργός Οικονομικών και το πλέον προβεβλημένο στέλεχός του στο ευρωπαϊκό στερέωμα, τον καθιστά υπεύθυνο της κατάρρευσης των ποσοστών του κόμματος.

Αναλυτές επισημαίνουν πως ακόμα και με τις 9 έδρες το Εργατικό κόμμα ίσως αποτελέσει έναν από τους κυβερνητικούς εταίρους του Μαρκ Ρούτε, όχι, όμως, τον βασικό και οπωσδήποτε όχι σε θέση να επιβάλλει τον Γερούν Ντάϊσελμπλουμ ξανά στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε μία τέτοια περίπτωση, όμως, ο Ντάϊσεμπλουμ θα χάσει την προεδρία του Eurogroup, αφού για να είναι κανείς σε αυτή τη θέση προϋποθέτει να είναι υπουργός Οικονομικών της χώρας του. Εδώ και καιρό, πάντως, και υπό ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια.

Ο Σλοβάκος υπουργός Πίτερ Κάζιμιρ, είναι ένας από τους πιθανούς υποψηφίους διαδόχους του Ντάϊσελμπλουμ, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει πως ανεξάρτητα από την εξέλιξη των Ολλανδικών εκλογών, πρέπει να παραμείνει στην προεδρία του Eurogroup μέχρι το τέλος της θητείας του. Κάτι τέτοιο, όμως, θα “σπάσει” μια ευρωπαϊκή παράδοση.

Έτερος υποψήφιος είναι ο Ισπανός Λουίς Ντε Γκίντος. Και οι δύο είναι πρόσωπα που θεωρούνται πολύ κοντά στον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, κάτι που δείχνει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιδιώκει να παραμείνει το Eurogroup υπό γερμανική επιρροή. Ακόμα κι αν ο ίδιος δεν είναι υπουργός Οικονομικών μετά τις γερμανικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας