-->

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Οι Δικαιούχοι που έμειναν απλήρωτοι απο ΟΠΕΚΕΠΕ- Συνδεδεμένες 2016

Όσοι από τους δικαιούχους των τριών συνδεδεμένων ενισχύσεων (όσπρια, κτηνοτροφικά ψυχανθή, σκληρό σιτάρι), που καταβλήθηκαν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, δεν πληρώθηκαν, θα πρέπει να απευθυνθούν στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να δουν τι
συνέβη. Επιπλέον, ενημέρωση μπορούν να έχουν και από τις Πύλες (φορείς Α΄και Β’).

Τα παραπάνω ανέφερε στην ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Κέντρος. Όσον αφορά τα υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης, που επίσης δεν πληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα μαζί με τις συνδεδεμένες, έχει προγραμματιστεί να πιστωθούν στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, γράφει το ypaithros.gr.

Βαμβάκι

Σχετικά με την ειδική ενίσχυση βάμβακος και τις συνδεδεμένες για τεύτλα και σπαράγγι, ο κ. Κέντρος μας έκανε γνωστό ότι θα πληρωθούν σίγουρα πριν από το Πάσχα. «Ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι τιμές των ενισχύσεων (ευρώ/στρ.) για τα σπαράγγια και τα τεύτλα», τονίζει στην «ΥΧ» ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών του ΥΠΑΑΤ. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η ειδική ενίσχυση βάμβακος – που αφορά και μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών– θα είναι στα 74,94 ευρώ το στρέμμα, αφού το 2016, σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, δεν σημειώθηκε υπέρβαση των εκτάσεων (τα 250.000 εκτάρια). 

Να σημειωθεί ότι η ειδική ενίσχυση χορηγείται στους παραγωγούς που καλλιεργούν βαμβάκι σε επιλέξιμες εκτάσεις και έχει δηλωθεί η καλλιέργεια στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη πληρωμή στις 4/4, η οποία έφτασε τα 176,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί βάμβακος, προκειμένου να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιήσει για την καλλιέργειά τους αποκλειστικά πιστοποιημένο σπόρο με ελάχιστη ποσότητα 16 κιλών ανά καλλιεργούμενο εκτάριο ή 13 κιλών ανά εκτάριο, στην περίπτωση καλλιέργειας υβριδίων βάμβακος, με καταληκτική ημερομηνία σποράς την 31η Μαΐου κάθε έτους, εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας, που απαιτείται επανασπορά.

Βιολογική κτηνοτροφία

Εν τω μεταξύ, στα 45 ευρώ ανά στρέμμα βοσκότοπου για όλη τη χώρα και τα ζώα ορίζεται το μέγιστο πριμ στη βιολογική κτηνοτροφία, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Η ενίσχυση ανά εκτάριο υπολογίζεται µε τον πολλαπλασιασμό της πυκνότητας βόσκησης κάθε δικαιούχου µε την αντίστοιχη ενίσχυση του σχετικού πίνακα. Η ενίσχυση ανά εκτάριο (Ha) δεν µπορεί να υπερβαίνει το µέγιστο ύψος ενίσχυσης των 450 ευρώ ανά εκτάριο (Ηa). Ο νέος πίνακας ενισχύσεων παραµένει να έχει ως εξής:

  • Αιγοπρόβατα: 21,1 έως 45 ευρώ ανά στρ.
  • Βοοειδή για σφάγιο: 26,7 έως 45 ευρώ ανά στρ.
  • Βοοειδή γαλακτοπαραγωγής: 33,3 έως 45 ευρώ ανά στρ.


Διαβάστε επίσης:   ΟΠΕΚΕΠΕ- Πληρωμή: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων η συνδεδεμένη 2016

Τι πληρώθηκε

Όσον αφορά τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, για τις οποίες πρώτη είχε γράψει η «ΥΧ», να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταβλήθηκαν τα εξής ποσά:

  • Ενίσχυση για τα βρώσιμα όσπρια, ποσού 4.482.757,14 ευρώ, σε 12.209 δικαιούχους.
  • Ενίσχυση για τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, ποσού 6.425.448,23 ευρώ, σε 13.276 δικαιούχους.
  • Ενίσχυση για τον σκληρό σίτο, ποσού 11.378.254,12 ευρώ, σε 34.007 δικαιούχους.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συμπληρωματικές πληρωμές για τη βασική ενίσχυση, ύψους 3.211.413,40 ευρώ, σε 3.600 δικαιούχους, την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ύψους 136.184,31 ευρώ σε 529 δικαιούχους, και την πράσινη ενίσχυση, ύψους 1.717.870,04 ευρώ, σε 2.299 δικαιούχους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεχίζονται απρόσκοπτα οι πληρωμές για τα μέτρα αγοράς και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του ΠΑΑ 2007-2013.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (210 8802000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540). Επιπλέον, μπορούν να ενημερώνονται μέσω του συνδέσμου https://iris.gov.gr/ (απευθείας ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ opekepe.gr) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου Οικονομικών (taxisnet).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας