-->

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Νάνσυ Χόρτον .... δωρεά 1,25 εκατ. δολαρίων , συγγραφέας και ποιήτρια, έφυγε από τη ζωή στις 18 Φεβρουαρίου του 2016 στην ηλικία των 103 ετών.


Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Ανδρέας Ζαχαριάδης, ανακοίνωσε μία δωρεά 1,25 εκατ. δολαρίων προς το φιλανθρωπικό ίδρυμα της AHEPA, τη μεγαλύτερη μεμονωμένη έως τώρα σε μετρητά στα 95 χρόνια της ιστορίας της, από το κληροδότημα της Νάνσυ Π. Χόρτον (Estate of Nancy P. Horton).


Μία ετήσια χορηγία στο όνομα της Νάνσυ Χόρτον θα γίνεται σε
υποστήριξη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν την ειλικρινή μας εκτίμηση και ευγνωμοσύνη στη Νάνσυ Χόρτον, μία καταπληκτική φιλέλλην που υπήρξε φιλάνθρωπος και ακαδημαϊκός» δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Τα μέτρα λιτότητας είχαν σοβαρές συνέπειες στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, όπου οι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων έχουν περικοπεί πολύ και τα ιατρικά υλικά ξαναχρησιμοποιούνται. H γενναιοδωρία της Νάνσυ Χόρτον θα βοηθήσει να γίνει διαχείριση αυτής της τρομερής κατάστασης» πρόσθεσε.

Η Νάνσυ Χόρτον, συγγραφέας και ποιήτρια, έφυγε από τη ζωή στις 18 Φεβρουαρίου του 2016 στην ηλικία των 103 ετών. Ηταν κόρη του Τζορτζ Χόρτον, πρώην γενικού πρόξενου των ΗΠΑ στην Αθήνα και τη Σμύρνη, στα χρόνια της Καταστροφής του 1922. Ο Τζ. Χόρτον συνέγραψε το βιβλίο «The Blight of Asia», μία μαρτυρία του ίδιου, ως αυτόπτης, της Καταστροφής της Σμύρνης, όπως διαβάζουμε στον Εθνικό Κήρυκα Ν. Υόρκης.

«Η καλοσύνη της Νάνσυ Χόρτον θα μνημονεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης» είπε ο κ. Νικόλας Καρακώστας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA. «Είναι αυτή η αλτρουιστική φιλανθρωπία της που θα επιτρέψει στην ΑHEPA να συνεχίσει τη βοήθεια στο δημόσιο τομέα Υγείας της Ελλάδας. Μία δέσμευση που η AHEPA έχει τηρήσει εδώ και 7 δεκαετίες, αρχής γενομένης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA, Βασίλης Μωσαΐδης, ανέφερε σχετικά πως η «ΑΗΕΡΑ είναι βαθιά ευγνωμονούσα προς τη Νάνσυ Χόρτον, η οποία εκτιμούσε τη σημασία της φιλανθρωπίας και της εκπαίδευσης και το θετικό αντίκτυπο της AHEPA στην κοινωνία όσον αφορά στην εκπλήρωση αυτών των στόχων της αποστολής της ως οργάνωση. Το παράδειγμα της δωρεάς της προς την AHEPA αποτελεί έμπνευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας