-->

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Παραιτήθηκε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας για το κλείσιμο του Τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης

Παραιτήθηκε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας για το κλείσιμο του Τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης ..

Την παραίτησή τους υπέβαλαν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης που λειτουργεί στην περιοχή. Κλειστές επ' αόριστον θα
παραμείνουν οι δημοτικές υπηρεσίες.


Οι παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων τέθηκαν στη διάθεση του δημάρχου κατά τη συνεδρίαση του οργάνου το βράδυ της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017 ενώ σύσσωμο το Συμβούλιο αποφάσισε να μη συνεχιστεί η ημερήσια διάταξη με τα υπόλοιπα θέματα, διακόπτοντας στην ουσία την λειτουργία του οργάνου. 

Ο Δήμος Ιεράπετρας εγκαλεί την κυβέρνηση αλλά και τη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης η οποία εισηγήθηκε αρνητικά για τη συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου Τμήματος (Εμπορίας και Διαφήμισης) ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να επανεξεταστεί η απόφαση της κυβέρνησης. 

Σε δηλώσεις του στον ΗΧΩ FM της Ιεράπετρας ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης τόνισε πως η εισήγηση του ΤΕΙ Κρήτης ήταν να συνεχίσει τη λειτουργία του το τμήμα και να συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό, με την προϋπόθεση όμως ότι το υπουργείο θα διαθέσει τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους και καθηγητές. 

Όπως γράφει η εφημερίδα των Συντακτών, ωστόσο η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου απευθύνεται πρωτίστως στη διοίκηση του ΤΕΙ καλώντας τη να επανεξετάσει τις δυνατότητές για να επαναλειτουργήσει σταδιακά το Τμήμα στην Ιεράπετρα και να εντάξει συνολικά το Λασίθι στους σχεδιασμούς της ενώ από το Υπουργείο Παιδείας ζητείται να συνυπολογίσει τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που έχει για την Ιεράπετρα η λειτουργία του Τμήματος με βάση και τις προηγούμενες επιδόσεις.

Την Πέμπτη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη λειτουργία του ΤΕΙ και για τον καθορισμό περεταίρω δράσεων και κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο Τμήμα ανακοινώθηκε ότι δε θα περιληφθεί στο φετινό μηχανογραφικό, ωστόσο θα συνεχίσει τη λειτουργία του ως το 2018 για την αποφοίτηση των υπαρχόντων σπουδαστών. 

Η κατάργησή του είχε δρομολογηθεί με βάση το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που είχε εκπονήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος  Αρβανιτόπουλος. Από τα 20 τμήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως μεταβατικά, με το σχέδιο «Αθηνά» και επρόκειτο να καταργηθούν, μόνο τα εννέα θα ενταχθούν και πάλι στο φετινό μηχανογραφικό.

Πηγή: Foititikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας