-->

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Νομός Σερρών

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το πρωί και η Π.Ε Σερρών μετά τη χθεσινοβραδινή επέλαση του χιονιά και της κακοκαιρίας που έφερε σε περιοχές του Νομού ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν έως και τους -18 βαθμούς στο Δήμο Σιντικής...

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πολιτικής προστασίας Π.Ε Σερρών Γιώργο Καραγιαννίδη όλος ο μηχανισμός της Π.Ε βρίσκεται επι ποδός
ιδίως σε διάφορες περιοχές του Νομού όπου ο χιονιάς ήταν ιδιαίτερα έντονος και δημιούργησε κάποια προβλήματα κυρίως στο Νοτιοανατολικό κομμάτι του Νομού. Στην πόλη και σε όλη την Π.Ε Σερρών οι κεντρικοί οδικοί άξονες και οι επαρχιακοί είναι ανοιχτοί, έχει πέσει αλάτι και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά . Η εθνική Οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης παραμένει ανοιχτή χωρίς προβλήματα, αλλά η ασφαλής διέλευση της απαιτεί προσοχή λόγω παγετού.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές:
• στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Δράμας, από το 22ο έως το 54ο χιλιόμετρο (όρια με Π.Ε. Δράμας),
• στην Επαρχιακή Οδό Δράμας / Αμφίπολης, από το 25ο χιλιόμετρο έως τον Κόμβο Παλαιοκώμης,
• στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Καβάλας, από το 38ο χιλιόμετρο,
• στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς / Γέφυρα Στρυμόνα από το 39ο έως το 72ο χιλιόμετρο,
• στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά,
• στην Επαρχιακή Οδό Σιδηροκάστρου / Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι),
• στη Δημοτική Οδό από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοίνισσας (5ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή),
• στην Επαρχιακή οδό Σερρών / Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού),
• στη Δημοτική Οδό Πρώτης προς την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σωτήρος (από το 3ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή).


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη τα σχολεία στο Δήμο Σερρών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αύριο Τετάρτη θα είναι κλειστά.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Δήμος Ηράκλειας όπου μηχανήματα και του Δήμου βρίσκονται σε περιοχές των διοικητικών του ορίων, προκειμένου να αποσυμφορήσουν τις όποιες δύσκολες καταστάσεις. Σήμερα στις 6 το πρωί – σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη – αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το νερό στο Ποντισμένο, όπου υπήρξε διακοπή μιάμιση ημέρας επειδή πάγωσε ο υδατόπυργος. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Ηράκλειας αύριο θα είναι κλειστά.

Στον Δήμο Βισαλτίας δε σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα σύμφωνα με τη δήμαρχο Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως αντιμετωπίζονται προβλήματα που προέκυψαν , η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλο το δίκτυο, υπάρχει πρόσβαση στα Κ.Υ όπως και στις απομακρυσμένες περιοχές. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Δήμο Βισαλτίας θα είναι κλειστά.

Στο Δήμο Σιντικής επίσης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο όπου ο χιονιάς ήταν έντονος και σημειώθηκαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές όπως Άγγιστρο,Προμαχώνας και Κεφαλοχώρι έως και -18 βαθμούς και -19 βαθμούς Κελσίου. Τα σχολεία αύριο στο Δήμο Σιντικής θα παραμείνουν κλειστά.

Στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά οι δρόμοι σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι καθαρό και αύριο τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Στο Δήμο Ν.Ζίχνης που το ύψος του χιονιού έφτασε τους 40 πόντους οι δρόμοι είναι καθαροί. Στην Εθνική Οδό Σερρών Δράμας στο ύψος Λευκοθέας –Αλιστράτης δίπλωσε νταλίκα το πρωί με Βουλγάρικες πινακίδες και έως αργά το μεσημέρι ήταν κλειστό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Τα σχολεία στο Δήμο Ν.Ζίχνης θα είναι κλειστά αύριο και την Πέμπτη.

dscn1951

Στο Δήμο Αμφίπολης που επίσης το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία . Με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο και την Πέμπτη.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ διεξάγονται ανα μια ώρα προς κάθε κατεύθυνση και αναμένεται τις βραδινές ώρες ανά δύο ώρες. Δρομολόγια δε διεξάγονται προς Καβάλα και Δράμα Τα δρομολόγια των αστικών (ΚΤΕΑΛ) μειώθηκαν σε αριθμό και σε ορισμένες περιοχές διεξάγονται ανα μια ώρα και σε άλλες ανά δύο ώρες.

Συντάκτρια: Δέσποινα Γιαννακίδου

Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας