-->

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Παροχές σε συνταξιούχους και νησιά με “άρωμα” εκλογών

Με στόχο να αναστρέψει το βαρύ κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης, το οποίο παρά τα μέτρα που αποφασίστηκαν για το χρέος δεν κατάφερε να βελτιωθεί, έκανε τις χθεσινές ανακοινώσεις ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας πακέτα παροχών, τα οποία αναπόφευκτα παραπέμπουν σε προεκλογικό κλίμα. Παράλληλα, προκάλεσε νέο πεδίο διαμάχης με την αντιπολίτευση, τα κόμματα της οποίας
απάντησαν στις εξαγγελίες με επιθέσεις.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης βρίσκεται σε πολυεπίπεδη εξέλιξη, την ώρα που η Αθήνα δοκιμάζει τις αντοχές της και οι δανειστές διευρύνουν τις σε βάρος της μεταξύ τους διαστάσεις απόψεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, προφανώς, με το διάγγελμά του, επιχείρησε για ακόμα μία φορά, να υπενθυμίσει στους πολίτες την κυβερνητική προσπάθεια άσκησης κοινωνικής πολιτικής και εξόδου της χώρας από την εποπτεία των δανειστών. Μία δεύτερη ερμηνεία τον θέλει να προετοιμάζει το έδαφος για μια ηρωική έξοδο, εφόσον υπάρξει η ολομέτωπη σύγκρουση με τους δανειστές.

Κυβερνητικοί κύκλοι ερωτηθέντες αν οι χθεσινές προαναγγελίες έγιναν εις γνώσιν των δανειστών, απάντησαν ότι, «είναι εντός των προβλεπομένων από τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015».

Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για την εκμετάλλευση της υπεραπόδοσης εσόδων, είναι η διάθεση 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχος. Το έκτακτο επίδομα το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως «13η σύνταξη», δικαιούνται οι συνταξιούχοι εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 850 ευρώ. Περίπου 270.000 συνταξιούχοι θα λάβουν από 500 έως 830 ευρώ, περίπου 570.000 συνταξιούχοι θα πάρουν από 300- 500 ευρώ και 750.000 συνταξιούχοι θα πάρουν από 300 ευρώ.


Η δεύτερη παροχή που ανακοίνωσε αφορά στα νησιά του βόρειο και ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δοκιμάζονται από το προσφυγικό. Λίγες ώρες αφού οι επιχειρηματίες της Χίου παρέδωσαν τις ταμειακές τους μηχανές στην Εφορία, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι για τα συγκεκριμένα νησιά δεν θα ισχύσει η αύξηση, η οποία προβλεπόταν από το τρίτο μνημόνιο.

Κάλεσε, παράλληλα, την Ευρώπη να αναγνωρίσει εμπράκτως ότι, η Ελλάδα κατάφερε να διαχειριστεί με ψυχραιμία μεγάλες προκλήσεις, συνδέοντας το προσφυγικό με την πορεία του προγράμματος, όπως άλλωστε έγινε εμφανές με την αναστολή της αύξησης του συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά εισόδου.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος πως «διανύουμε τα τελευταία μέτρα της πορείας εξόδου από την κρίση». Επανέλαβε δε ότι, «όσοι σήκωσαν περισσότερο τα βάρη της κρίσης, θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν δικαίωμα στα οφέλη της ανάπτυξης».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, με την επανάληψη της συνθηματολογίας της 13ης σύνταξης, παρά το ότι η συγκεκριμένη παροχή θα είναι εφάπαξ, ο Πρωθυπουργός «φορτώνει» τους βουλευτές του , ενόψει των επιστροφών τους στις περιφέρειές τους για τις γιορτές, με ένα σενάριο συμβατό με τις αρχικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ελπίδες ότι τα μέτρα για το χρέος θα μπορούσαν να εκπληρώσουν το στόχο αυτόν, δεν ευοδώθηκα. Παράλληλα, η ανακοίνωση της αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά της πρώτης γραμμής στο προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, ζήτημα το οποίο δεν δείχνει να έχει ορίζοντα διευθέτησης.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εξαγγελίες του Ελληνα Πρωθυπουργού έγιναν την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2017, στη Βουλή, εκεί όπου η κυβέρνηση δέχεται την πίεση της αντιπολίτευσης για μια σειρά δύσκολων προβλέψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας