-->

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Εκοψε φόρα ο ρυθμός αύξησης των εσόδων τον Νοέμβριο αλλά διατηρείται υπέρβαση 2,4 δισ. στο εντεκάμηνο. Βαρύ φορτίο καλούνται να σηκώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους.

Έσοδα 7 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους αναζητά ο προϋπολογισμός, προκειμένου να διατηρηθεί η υπέρβαση η οποία καταγράφεται στο εντεκάμηνο τροφοδοτώντας την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ακόμα όμως και αν κόψει δραματικά φόρα ο ρυθμός αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, ο
στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% που προβλέπει το Μνημόνιο δεν φαίνεται να απειλείται ενώ η επιβεβαίωση της πρόβλεψης του προϋπολογισμού για πλεόνασμα κοντά στο 1,1% του ΑΕΠ είναι πλέον πολύ κοντά.

Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο εντεκάμηνο τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι τον Νοέμβριο οι εισπράξεις υπερέβησαν τους στόχους αλλά με σαφώς μικρότερο ποσοστό έναντι των εντυπωσιακών επιδόσεων Οκτωβρίου και Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν εισπράξεις καθαρών εσόδων τον Νοέμβριο 4,544 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,474 δισ. ευρώ με την υπέρβαση να περιορίζεται σε 1,56%. Τον Οκτώβριο η υπέρβαση ήταν 22,65%!

Στο εντεκάμηνο οι εισπράξεις φτάνουν τα 44,585 δισ. ευρώ με υπέρβαση κοντά στα 2,4 δισ. ευρώ έναντι του στόχου των 42,145 δισ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο, ο στόχος αφορά σε είσπραξη εσόδων 6,962 δισ. ευρώ, καθώς μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων απαιτούν να μπει βαθιά το χέρι στις τσέπες των φορολογούμενων.

Τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων να έχουν την τιμητική τους. Θα κοστίσουν, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 1,092 δισ. ευρώ αν δεν μεσολαβήσει νέα εκτόξευση κατάθεσης πινακίδων στις εφορίες, ενώ περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να αποδώσει η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Στον λογαριασμό του Δεκέμβρη έρχεται να προστεθεί και περίπου 1 δισ. ευρώ προσδοκώμενων εισπράξεων από τον ΦΠΑ, μετά και την αύξηση του κανονικού συντελεστή στο 24% η οποία φαίνεται να έχει επιδράσει καθοριστικά στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα εως τις 31 Δεκεμβρίου, η εφορία καλεί:

-5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων. Τα τέλη κυκλοφορίας έχουν αναρτηθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδας στο Taxisnet και είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι για τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών. Οριακές αλλαγές υπάρχουν μόνο για τους ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπου καθιερώθηκε πλέον ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με βάση την πρώτο έτος κυκλοφορίας σε χώρα της Ε.Ε και όχι το πρώτο έτος κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Έτσι, υπάρχουν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 για 31.854 αυτοκίνητα και μειώσεις για 41.978 εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

-7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ιδιοκτήτες ακινήτων προτίμησαν να εξοφλήσουν εφάπαξ –κυρίως κάνοντας χρήση των πιστωτικών τους καρτών- τον ΕΝΦΙΑ του 2016, ήδη από τον Σεπτέμβριο όταν έτρεχε η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης. Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο εισπράχθηκαν περισσότερα από 1 δις ευρώ , ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 40% των ετήσιων εσόδων ( 2,650 δισ. ευρώ) από ΕΝΦΙΑ . Για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων πάντως οι δόσεις συνεχίζουν να τρέχουν έως τον Ιανουάριο, καθώς τον Δεκέμβριο εξοφλείται η τέταρτη από τις πέντε προγραμματισμένες δόσεις .

Στο φορολογικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν ακόμα οι προθεσμίες υποβολής δήλωσης και απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας (έως τις 27 Δεκεμβρίου), η υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα και τόκους (28 Δεκεμβρίου) και η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία (30 Δεκεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας