-->

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΟΣΥΦΥ σε συναντήσεις στον Έβρο για τα προβλήματα. Τι ειπώθηκε για το κλείσιμο των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. συνεχίζοντας τις επαφές με το προσωπικό που υπηρετεί στα σύνορα, βρέθηκε στον Εβρο όπου αντιπροσωπεία της συναντήθηκε  με την πολιτική και φυσική ηγεσία. Παραθέτουμε το σχετικό ενημερωτικό της ΠΟΣΥΦΥ : 

Αντιπροσωπεία της  Ομοσπονδίας την περασμένη βδομάδα, επισκέφθηκε Υπηρεσίες και συναδέλφους στον Έβρο προκειμένου να ακούσει προβληματισμούς αλλά και ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους.

Η Ομοσπονδία είχε παράλληλα συναντήσεις στην
Αλεξανδρούπολη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη  Διαμαντόπουλο, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ταξίαρχο κ. Νικ Μενεξίδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή της ΔΑ Αλεξανδρούπολης κ. Παναγιώτη Κουτούζο και στην Ορεστιάδα με τον αναπλ. Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδος κ. Χαράλαμπο Ελευθεριάδη. Είχε συναντήσεις επίσης με τους Διοικητές των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου.

Ειδικότερα, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής Ένωσης, συναντήθηκε με συναδέλφους  που υπηρετούν τόσο στην ΔΑ Αλεξανδρούπολης όσο και της ΔΑ Ορεστιάδος. Ενημερώθηκε άμεσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τον προβληματισμό τους για την εξέλιξη του σχεδίου «ΑΣΠΙΔΑ».  Μείζον ζήτημα  ο εξοπλισμός των συναδέλφων, η ενίσχυση με νέους αξιωματικούς των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης, οι θερμικές κάμερες αλλά και τα οχήματα.

Η μεγάλη έξαρση των ροών όπως αυτή διαφαίνεται από τα επίσημα δεδομένα αλλά και των λαθροδιακινήσεων που συλλαμβάνονται καθημερινά,  απαιτούν  την διατήρηση της ενισχυτικής δύναμης σε όλο τον Έβρο αλλά και την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Μπορεί η ανάσχεση των ροών να επιτυγχάνεται και η φύλαξη των συνόρων να διατηρείται στο μέγιστο βαθμό, όμως αυτή την προσπάθεια των συναδέλφων οφείλει να την ενισχύσει η Ηγεσία τόσο με την άμεση αντικατάσταση των θερμικών καμερών με νέες και σύγχρονες όσο και  με οχήματα.

Υποχρέωση μας όμως, να επιβραβεύσουμε και τη  μακροχρόνια προσπάθεια διοικητών και συναδέλφων στο ΤΣΦ Χειμωνίου και Διδυμοτείχου που κατάφεραν να δημιουργήσουν στις Υπηρεσίες αυτές ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με την αναμόρφωση των κτηριακών εγκαταστάσεων. Ειδικότερα διαπιστώσαμε στην Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου που κάποτε η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει για τις κάκιστες κτηριακές εγκαταστάσεις την πλήρη αναμόρφωση του χώρου με πρωτοβουλία της Διοίκησης και των συναδέλφων. Η μακροχρόνια προσπάθεια της Διοίκησης και η εξασφάλιση κονδυλίων για την αναμόρφωση του χώρου και του ΤΣΦ Χειμωνίου σήμερα επέφερε ανθρώπινες και ασφαλείς εργασιακές συνθήκες.

Η Ομοσπονδία επανέφερε το ζήτημα της αναγκαιότητας όχι μόνο διατήρησης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης σε όλο τον Έβρο αλλά και της αναβάθμισής τους με τη δημιουργία ξεχωριστής Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οποία θα υπάγονται όλες οι συσχετιζόμενες Υπηρεσίες όπως ισχύει σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Αδιανόητο να πιστέψουμε σε κάθε «αναδόμηση» της συνοριακής φύλαξης με κατάργηση Τμημάτων στα σύνορά μας. 

Η αναβάθμιση τονίσαμε και στον Υπαρχηγό αλλά και στον Γενικό Γραμματέα μπορεί να επέλθει και μόνο με την δημιουργία της προτεινόμενης δομής και σε καμία περίπτωση με καταργήσεις ή μετατροπές τους σε «γραφεία μετανάστευσης».   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας