-->

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Εξώδικη δήλωση προς τον GEA για την προστασία των συνδρομητών του RadioPro.gr

Το νομικό τμήμα του RadioPro.gr πρόσφατα απέστειλε εξώδικη δήλωση προς τον αστικό μη Κερδοσκοπικό οργανισμό συλλογικής διαχείρισης & είσπραξης συγγενικού δικαιώματος ήχου με την επωνυμία «GEA-GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ» (γνωστός ως «GEA».)


Eίναι στρατηγική επιλογή μας, αλλά και θέμα φιλοσοφίας γενικότερα, να μην αντιμετωπίζουμε εχθρικά τους καλλιτέχνες που έχουν επιλέξει (ή άλλοι έχουν επιλέξει για αυτούς) τη συνεργασία με τους ΟΣΔ, είτε είναι η ΑΕΠΙ, είτε η Αυτοδιαχείριση, είτε o GEA (Grammo – Ερατώ – Απόλλων).

Αν οι δημιουργοί και οι εκτελεστές καλλιτέχνες νοιώθουν άνετα με την επιλογή τους να μεταθέσουν την εποπτεία των δικαιωμάτων τους στους παρόντες οργανισμούς είναι θέμα ατομικό του καθενός και κανείς δεν δικαιούται να αναγκάσει έναν καλλιτέχνη να μπει σε «καλούπια».

Σίγουρα εμείς δεν θα κρίνουμε και δεν θα χαρακτηρίσουμε ποτέ κάποιον καλλιτέχνη για την επιλογή του.

Οι καλλιτέχνες που έχουν εμπιστευτεί τα δικαιώματα της μουσικής τους στο RadioPro.gr έχουν επιλέξει τη συνεργασία μαζί μας, και σίγουρα την αποκλειστική μη συνεργασία με οποιονδήποτε οργανισμό προστασίας δικαιωμάτων μουσικής παγκοσμίως, για αυτό και η δημόσια αναπαραγωγή της μουσικής μας δεν γεννά την υποχρέωση καταβολής αμοιβών από τον επιχειρηματία σε οποιονδήποτε οργανισμό συλλογικής διαχείρισης, από την ΑΕΠΙ έως και τον GEA (Grammo, Ερατώ, Απόλλων). Όταν μια επιχείρηση αναπαράγει τη μουσική μας, πληρώνει μόνο τη χαμηλή συνδρομή σε εμάς και μέσω της εταιρείας μας αμοίβει απευθείας τους καλλιτέχνες που έχουν συμβληθεί μαζί μας. Καμία άλλη υποχρέωση σε οποιονδήποτε τρίτο.

Αν βέβαια κάποιος καλλιτέχνης έχει προβεί στην ανάθεση της εκπροσώπησης του στην ΑΕΠΙ, στην Αυτοδιαχείριση, στον GEA ή σε ξένες εταιρείες που συνεργάζονται μαζί τους ή με τη μουσική του δημιουργεί οποιαδήποτε υποχρέωση καταβολής αμοιβής προς αυτούς τους οργανισμούς, απλά δεν συμπεριλαμβάνεται στις ημερήσιες λίστες αναπαραγωγής των 34 καναλιών μας.

Δεν πιστεύουμε στον εχθρικό ανταγωνισμό, αλλά στη συμπόρευση και το συναγωνισμό. Η τέχνη δεν έχει όρια, περιορισμούς και σύνορα.

Διαβάστε το κείμενο του εξωδίκου που η εταιρεία μας απέστειλε στον GEA την 30η Σεπτεμβρίου 2016, για να προστατέψουμε τους συνδρομητές μας, πριν ακόμη παραστεί η ανάγκη για κάτι τέτοιο, στο http://radiopro.gr/exodiki-dilosi-tou-radiopro-gr-pros-ton-gea/

RadioPro.gr* νόμιμη μουσική για επαγγελματικούς χώρους.
---------------
Radiopro.gr μουσική για επαγγελματικούς χώρους χωρίς ΑΕΠΙRadiopro.gr μουσική για επαγγελματικούς χώρους χωρίς ΑΕΠΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας