-->

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Τρεις όροι «ξεκλειδώνουν» τη συγκρότηση ΕΣΡ

Ποια είναι τα τρία σημεία που ζητάει η αντιπολίτευση - Προς αδιέξοδο οδεύει η σημερινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής - Συνάντηση Κυριάκου-Παυλόπουλου το μεσημέρι 

Ασφυκτικές πιέσεις, για να αποσύρει την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του
Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πριν τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, δέχεται από χθες η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής, τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εξοργιστεί με αυτή την επιλογή.

«Έτσι κι αλλιώς η καταψήφιση της υποψηφιότητας Πολύδωρα είναι βέβαιη και υπονομεύει ταυτόχρονα κάθε δυνατότητα συναίνεσης. Ποιος ο λόγος να επιμείνουμε» αναρωτιόταν χθες  κορυφαίοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος, επισημαίνοντας ότι η έγκαιρη απόσυρση της υποψηφιότητας Πολύδωρα είναι δυνατόν να αποτελέσει την αφορμή για να συγκλίνουν τα κόμματα σε άλλες, κοινά αποδεκτές επιλογές.

Ενώ λοιπόν η υποψηφιότητα Πολύδωρα στηρίχθηκε χθες από υπουργούς όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στο παρασκήνιο οι αντιδράσεις βουλευτών που συντάχθηκαν με τις δηλώσεις αποδοκιμασίας των βουλευτών Χρήστου Καραγιαννίδη και Αννέτας Καββαδία ήταν σαφώς περισσότερες και απαιτούσαν την άμεση αλλαγή στάσης της κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας που έτσι κι αλλιώς τάχθηκε από την αρχή κατά της υποψηφιότητας Πολύδωρα, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά της για την χθεσινή συνέντευξη του πρώην προέδρου της Βουλής στην κρατική τηλεόραση και πλέον θέτει τρεις απαράβατους όρους στην κυβέρνηση, προκειμένου να συζητήσει στο μέλλον πιθανή σύμπραξή της στην εκλογή του νέου ΕΣΡ:

1. Να κατατεθεί στην Βουλή νομοθετική διάταξη με την οποία θα επανέρχονται όλες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης στο  ΕΣΡ, τόσο για την έκδοση προσωρινών τηλεοπτικών αδειών , όσο και για τον διαγωνισμό μόνιμης αδειοδότησης των καναλιών.

2. Να αποσύρει η κυβέρνηση την πρότασή της για τον διορισμό του Βύρωνα Πολύδωρα στο αξίωμα του προέδρου του ΕΣΡ και να συζητηθούν από μηδενική βάση, άλλες υποψηφιότητες για την σύνθεση του συμβουλίου, που θα είναι αποδεκτές και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

3. Να αποσαφηνίσει η κυβέρνηση πόσες τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας προτείνει πλέον, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού προέβλεπε μόνο τέσσερις άδειες.

«Πριν αποσαφηνιστούν όλα αυτά, η Ν.Δ. δεν συζητά κανένα όνομα για το ΕΣΡ και δεν πρόκειται να δώσει την θετική της ψήφο» τονίζουν στο protothema.gr κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ν.Δ. προσθέτοντας όμως, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα μεταβάλλει την στάση της εφόσον όλα αυτά αποσαφηνιστούν και δεν θίγεται ο κυρίαρχος ρόλος του ΕΣΡ σε οποιαδήποτε διαδικασία αδειοδότησης. 

Όμως και η κυβέρνηση φέρεται για πρώτη φορά, να συζητά την αποδοχή των προϋποθέσεων που θέτει η Ν.Δ., καθώς εφόσον επιτύχει την συγκρότηση του ΕΣΡ, έστω και σε μεταγενέστερο στάδιο, βγαίνει από την δύσκολη θέση που περιήλθε μετά την απόφαση του ΣτΕ, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει τον κεντρικό της στόχο που ήταν, να πληρώνουν στο εξής τα κανάλια ετήσιο ενοίκιο για τις συχνότητες που θα κατέχουν προσωρινά, έως ότου πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός με προδιαγραφές που θα ορίσει πλέον το ΕΣΡ αναλαμβάνοντας παράλληλα και την διεξαγωγή του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφόσον η σημερινή Διάσκεψη των προέδρων πραγματοποιηθεί και δεν αναβληθεί με πρωτοβουλία του κ. Βούτση, δεν πρόκειται να καταλήξει σε αποτέλεσμα, καθώς απαιτείται πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, που «μπλοκάρεται» από τις ψήφους των εκπροσώπων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Και οι όποιες διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων θα μετατεθούν για το μέλλον, αφού προηγουμένως τα κόμματα της αντιπολίτευσης λάβουν στα χέρια τους τις νομοθετικές διατάξεις που προετοιμάζει η κυβέρνηση, αλλά και την επίσημη απόφαση του ΣΤΕ που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.

«Πρώτα θα ψηφιστούν όλες οι διατάξεις που θα επαναφέρουν το νομοθετικό πλαίσιο στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τον νόμο Παππά και μετά θα συζητήσουμε για την σύνθεση του ΕΣΡ» τονίζουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Πάντως η Ν.Δ. απαιτεί ήδη από χθες, όχι μόνο την κατάργηση του άρθρου  2Α του νόμου 4339 που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ, (την κατάργησή του έχει εξαγγείλει ήδη η κυβέρνηση) αλλά και το άρθρο 2 του ίδιου νόμου, με το οποίο ο αριθμός των πανελλαδικών αδειών καθοριζόταν στις τέσσερις.

Συνάντηση Κυριάκου-Παυλόπουλου

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας