-->

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΈΚΟΨΑΝ ΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΕΠΙΒΊΩΣΗΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΊΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΊΑ

Όσοι από τους καλόπιστους Έλληνες ησύχασαν, που η Κομισιόν διέψευσε (ανεπισήμως) τις δηλώσεις του Επιτρόπου Χαν, ότι Ελλάδα και Αλβανία συζητούν θέμα Τσάμηδων, ας μην ενθουσιάζονται. Η Ελληνική παρουσία και οι Έλληνες της Αλβανίας δεν απειλούνται από την Κομισιόν. Απειλούνται από 13 Έλληνες
υπουργούς, μεταξύ των οποίων ο υπερπατριώτης Π. Καμμένος, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Με την υπογραφή όλων των παραπάνω, που θα τους παραθέσω στο τέλος, αλλά και με την ψήφο όλων των βουλευτών που ψήφισαν το σχετικό νόμο, κόπηκε από τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες, που εξακολουθούν και μένουν στα ελληνικά χωριά, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης!

Φυσικά, εκκωφαντική ήταν και η σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που είναι πολύ πιθανό να μην πήραν καν χαμπάρι τι έχει ψηφίσει το Κοινοβούλιο, που τους μισθοδοτεί κι ολας!

Η ενασχόληση με το τι αηδία θα πει ο ένας κι ο άλλος στις τηλεοράσεις και το άγχος να αναδειχτούν σε τηλεαστέρες δεν τους αφήνει χρόνο για κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Για να μην πολυλογώ, με τον νόμο 4387/2016, άρθρο 93 (προσβάσιμος από το διαδίκτυο) και τις εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου, αλλάζουν οι προϋποθέσεις για το συγκεκριμένο επίδομα και οι νέες αποκλείουν τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους και υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, που μένουν στα χωριά τους και τους αφήνει στον αέρα!

Με τον νέο νόμο, για να πάρει κανείς το επίδομα περικομμένο (40 ευρώ!) πρέπει να μένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα για 15 συνεχόμενα χρόνια πριν υποβάλει τη σχετική αίτηση ή να έχει 35 χρόνια στην Ελλάδα για να το πάρει πλήρες ( maximum 100 ευρώ). 

Δηλαδή, όποιος Βορειοηπειρώτης θέλει να συνεχίσει να ζει με ένα βοήθημα πρέπει να εγκαταλείψει τα ελληνικά χωριά της Αλβανίας και να έρθει να μείνει στην Ελλάδα! 

Σατανικότερη μέθοδο αφελληνισμού της περιοχής δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ούτε ο Χότζα.
Κι αυτά όλα δεν θα γίνονταν γνωστά αν δεν έστελνε απελπισμένη και οργισμένη ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τους αφήνει ανυπεράσπιστους και εγκαταλελειμμένους, λέγοντάς τους «αν θέλετε να επιβιώσετε παρατήστε τα όλα και ελάτε εδώ», στην Ελλάδα…

Οι δημοδιδάσκαλοι, που θα’ πρεπε να τους έχει ως κόρη οφθαλμού και να τους τιμά η Ελλάδα για το αγαθό της Παιδείας που μοιράζουν στους λίγους εναπομείναντες Έλληνες της Αλβανίας, προειδοποιούν για μια «νέα χαμένη πατρίδα του ελληνισμού». Και προσθέτουν:

«Μόνο που σε αντίθεση με τις άλλες αλησμόνητες πατρίδες, στην περίπτωσή μας δεν μας έδιωξε ένα εχθρικό έθνος, αλλά η κυβέρνηση του δικού μας έθνους».
Και για του λόγου το αληθές παραθέτω αυτούσια την επιστολή, που δημοσιεύτηκε στη μόνιμη στήλη «Υπουργείο εξωφρενικών» της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Παρόν», που είναι καθ όλα φιλοκυβερνητικό φύλο:
«Κύριε πρωθυπουργέ, προσπερνώντας κάθε τυπικότητα, σας απευθύνουμε μία ερώτηση: Ο σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ξεριζώσει τους ομογενείς από την Αλβανία από τις πατρογονικές τους εστίες; Εάν αυτός είναι ο σκοπός σας, τότε η πολιτική που εφαρμόζετε, εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι στον σωστό δρόμο.

Σε λίγα χρόνια θα μιλάτε (εμείς θα έχουμε αποχωρήσει από αυτή τη ζωή) για άλλη μια χαμένη πατρίδα του Ελληνισμού. Μόνο που, σε αντίθεση με τις άλλες αλησμόνητες πατρίδες, στην περίπτωσή μας δεν μας έδιωξε ένα εχθρικό έθνος, αλλά η κυβέρνηση του δικού μας έθνους. Πριν από 100 χρόνια, με απόφαση και εντολή των ξένων δυνάμεων βρεθήκαμε εκτός συνόρων, αποκομμένοι από τον εθνικό μας κορμό. Πολέμησαν την ταυτότητά μας, γίναμε μειονότητα στον τόπο μας, αλλά αντέξαμε. Και τώρα, 100 χρόνια μετά, ξανά με εντολή των δυνατών και ξένων (δανειστών - τοκογλύφων), μένουμε στο έλεος του Θεού, στην κακιά μας τη μοίρα, ανυπεράσπιστοι και εγκαταλελειμμένοι. Με την πολιτική σας μας λέτε: ‘‘Αν θέλετε να επιβιώσετε, παρατήστε τα όλα και ελάτε εδώ’’… 
-Ο νόμος 4387/2016, άρθρο 93 και εγκύκλιοι περί αυτού, δεν είναι μόνο αντιπατριωτικός αλλά και αντισυνταγματικός. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει τέτοιο διαβολικό μυαλό να κάνει τέτοια ζημιά στο εθνικό ζήτημα. Για να επωφεληθούν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης θα πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα δεκαπέντε συνεχόμενα έτη πριν από την υποβολή της αίτησης, να έχουν 35 έτη στην Ελλάδα για να το πάρουν πλήρες… και τον περιβόητο τύπο της χορήγησης της επιδότησης.

-Ένας υπερήλικας που διαμένει 35 χρόνια στην Αλβανία και ένας ομογενής υπερήλικας από την Αλβανία που έχει πέντε χρόνια που μένει στην Ελλάδα έχουν διαφορετικό στομάχι, έχουν διαφορετικές ανάγκες; Εμείς οι ίδιοι προτείναμε να αφαιρεθεί η σύνταξη από την Αλβανία, για να είναι όλοι ίσοι, αλλά είναι ανήκουστο να βάζει κάποιον σοφιστικό τύπο για να πάρει το πολύ 100 ευρώ (και αυτό ούτε οι μισοί) και για να πάρουν αυτά τα 40-100 ευρώ πρέπει να μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

-Μην μας κόβετε τις ρίζες, γιατί αυτοί οι υπερήλικες φυλούν Θερμοπύλες, πράγμα που δεν θέλουμε να το αναφέρουμε, αλλά ούτε να μας το αναφέρουν. Μένοντας οι παππούδες στα πατρώα εδάφη, δεν κρατούν μόνο τις περιουσίες, αλλά κρατούν τους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα των παιδιών και εγγονιών τους, που έχουν έναν επιπλέον λόγο να επισκέπτονται τα πατρικά τους.

-Επιτέλους, μην τους περιπαίζετε και τους ταλαιπωρείτε άλλο. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για ολόκληρο το επίδομα, ας δοθεί το μισό, αλλά όχι άλλη ταλαιπωρία σε αμέτρητες υπηρεσίες σε Ελλάδα και Αλβανία…

Κύριε πρωθυπουργέ, με τους νόμους που κάνετε κάποιοι θα αναγκαστούν να φύγουν. Εμείς δεν θα αφήσουμε τον τόπο μας, έχουμε όμως την ανάγκη να νιώσουμε ότι η πατρίδα και η ελληνική κυβέρνηση είναι δίπλα μας.

Άγιοι Σαράντα, 5/9/2016».

Οι υπουργοί, που υπογράφουν τον σχετικό νόμο είναι: Χ. Βερναρδάκης, Ν. Τόσκας, Π. Καμμένος, Ν. Φίλης, Ν. Παρασκευόπουλος, Γ. Κατρούγκαλος, Θ. Φωτίου, Α. Ξανθός, Ε. Τσακαλώτος, Τρ. Αλεξιάδης, Γ. Χουλιαράκης, Ε. Αποστόλου, Ν. Παππάς. Φυσικά, και ο ανεύθυνος άρχων Πρόεδρος Γ. Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας