-->

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ωφέλειες της καθημερινής κατανάλωσης νερού με μαγειρική σόδα


Για να μην επιτραπεί στο σώμα να γίνει υπερβολικά αλκαλικό -καθώς αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό- είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε μισό κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε κύριο γεύμα.Η μαγειρική σόδα είναι ένα αρκετά συνηθισμένο προϊόν σε
εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο, επειδή όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα αλλά και διευκολύνει αρκετές καθαριστικές εργασίες βελτιώνοντας την υγεία.

Αν και σήμερα πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα συμβατικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά, μερικοί άλλοι αξιοποιούν αυτή τη λευκή σκόνη σε αρκετούς τομείς της ζωής τους.

Η μαγειρική σόδα θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, σε μικρές ποσότητες. Έχει αποδειχτεί ότι η τακτική κατανάλωσή της υποστηρίζει γενικά τις λειτουργίες του οργανισμού επειδή ρυθμίζει τα φυσικά επίπεδα του pH του αίματος μειώνοντας τα επίπεδα των οξέων.

Το διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού είναι μία από τις πιο παλιές και τις πιο συνηθισμένες σπιτικές θεραπείες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για έναν αποτελεσματικό τρόπο προστασίας του σώματος κατά διαφόρων ασθενειών.
Οι φυσικές αντιόξινες ιδιότητες της μαγειρικής σόδας είναι ένας από τους λόγους που χρησιμοποιείται τόσο συχνά στο σπίτι.

Η κατανάλωση μαγειρικής σόδας μπορεί να εξουδετερώσει τα στομαχικά οξέα για να αποφευχθεί η ενοχλητική καούρα.

Όταν διαλύεται σε ένα ποτήρι νερό, μειώνει τη φλεγμονή και τα αέρια, γεγονός που οδηγεί σε πιο γρήγορη ανακούφιση από τη δυσπεψία.

Φυσική αλκαλοποιητική ουσία
Οι περισσότεροι τύποι διατροφής προκαλούν οξέα στο σώμα, καθιστώντας το επιρρεπές στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Για την εξουδετέρωση της οξύτητας και τη δημιουργία ενός αλκαλικού περιβάλλοντος, η μαγειρική σόδα έχει γίνει η προτιμώμενη φυσική θεραπεία για την εξισορρόπηση του pH του σώματος και για τη βελτίωση της υγείας. Τα οξέα στο σώμα συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης, αρθρίτιδας, ακόμα και καρκίνου.

Για το λόγο αυτό, σε σχέση με το κόστος του, το συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να είναι η καλύτερη φυσική θεραπεία για την πρόληψη της εμφάνισης των παραπάνω παθήσεων.

Είναι καλό να καταναλώνεται σε μικρή ποσότητα καθημερινά, με μεγάλη προσοχή στη δοσολογία, καθώς η υπερβολή θα μπορούσε να βλάψει τον οργανισμό κάνοντας το περιβάλλον του υπερβολικά αλκαλικό.

Είναι αντισηπτική
Μια πολύ ξεχωριστή ιδιότητα της μαγειρικής σόδας είναι ότι έχει ήπια αντισηπτική δράση, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για την εξάλειψη ιών και βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες.

Λόγω αυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου και της φλεγμονής κάνοντας γαργάρες.

Ανακουφίζει από τις ουρολοιμώξεις
Το μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικό φράγμα κατά των ουρολοιμώξεων χάρη στην ικανότητά του να μειώνει τα επίπεδα των οξέων στα ούρα.

Η κατανάλωση μαγειρικής σόδας με νερό και χυμό κράνμπερι είναι ακόμα δύο τρόποι πρόληψης των υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων.

Αντιμετωπίζει την ποδάγρα και άλλα προβλήματα των αρθρώσεων
Τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος στους ιστούς όλου του σώματος μπορούν να προκαλέσουν πόνο και χρόνιες παθήσεις όπως ποδάγρα ή αρθρίτιδα.

Η μαγειρική σόδα φέρνει το pH του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα και μειώνει το οξύ αυτού του είδους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σπιτική θεραπεία για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων παθήσεων.

Αυξάνει τη σωματική απόδοση
Το γαλακτικό οξύ που απελευθερώνεται κατά τη σωματική δραστηριότητα μπορεί να συσσωρευτεί στους μυς και στις αρθρώσεις προκαλώντας δυσκαμψία και μυϊκή κόπωση.

Για να μην επιτρέψετε σε αυτό να επηρεάσει τη σωματική σας απόδοση, μια καλή επιλογή είναι να πιείτε μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό, η οποία βοηθάει στον έλεγχο του συγκεκριμένου οξέος.

Ελέγχει τη χοληστερίνη
Η κατανάλωση μεταλλικού νερού με μαγειρική σόδα θα μπορούσε να έχει θετική επίδραση στη μείωση της υψηλής χοληστερίνης, ειδικά της LDL, που είναι επίσης γνωστή ως «κακή χοληστερίνη».

Ωστόσο, λόγω των υψηλών επιπέδων νατρίου που περιέχει, δεν συνιστάται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση καθώς μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Πώς φτιάχνετε νερό με μαγειρική σόδα
Όπως προαναφέρθηκε, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει επικίνδυνες παρενέργειες.

Για το λόγο αυτό, αν θέλετε να συμπεριλάβετε τη μαγειρική σόδα στη διατροφή σας χωρίς κίνδυνο, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας το εξής:

Γενική δοσολογία
1/2 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα (3 γραμμάρια)
1 ποτήρι νερό (200 ml)
Ανακατεύετε τα δύο συστατικά και πίνετε το μείγμα μετά από κάθε κύριο γεύμα.

Για ανακούφιση από τα κρυολογήματα και τη γρίπη
Η θεραπεία αυτή είναι τέλεια για την καταπολέμηση των μικροοργανισμών που προκαλούν κρυολογήματα, γρίπη και αλλεργίες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η σπιτική θεραπεία εφαρμόζεται με τον εξής τρόπο:

Ημέρα 1: καταναλώστε πέντε δόσεις μισής κουταλίτσας του τσαγιού μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό κάθε τρεις ώρες.
Ημέρα 2: καταναλώστε τρεις δόσεις (της ίδιας ποσότητας) σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ημέρα 3: καταναλώστε την ίδια δοσολογία μετά το μεσημεριανό γεύμα και άλλη μία φορά μετά το βραδινό γεύμα.
Αν και η γεύση δεν είναι και τόσο ωραία, η απόφαση να καταναλώνετε μαγειρική σόδα κάθε μέρα είναι σημαντική για την υγεία σας και θα πρέπει να την τηρείτε. Αρχίστε να περιλαμβάνετε μαγειρική σόδα στη διατροφή σας και θα δείτε θετικά αποτελέσματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας