-->

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Δίνουμε 15.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα......

Τρομερά πράματα είπε ο Βουδούρης κι εκδιώχθηκε φυσικά από τον Τσίπρα. Η Ελλάδα δίνει 15.000 τον χρόνο ΓΙΑ ΚΑΘΕ λαθρομετανάστη! Δηλαδή με 60.000 λάθρο (τουλάχιστον) το κόστος είναι 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ τον χρόνο!!! Το ποσό αυτό δεν έχει σχέση με τα χρήματα που δίνει ο ΟΗΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
ΜΑΣ!

Ακολουθεί ρεπορτάζ από καθεστωτική φυλλάδα που αποκαλεί τους λαθρομετανάστες με τα καλλιτεχνικά τους ψευδώνυμα:

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση την οποία του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης».Με τη μία και μοναδική πρόταση που παραθέτουμε ανωτέρω ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες το απόγευμα την απομάκρυνση Βουδούρη, την πρώτη που αφορά κυβερνητικό στέλεχος που είχε οριστεί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είχαμε δημοσιεύσει μία εβδομάδα πριν («Ο Μουζάλας ζητά… επαναπροώθηση Βουδούρη»/7-9-16), στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που θα έπρεπε να λειτουργεί αρμονικά προκειμένου να διαχειριστεί τη σοβαρή κρίση στην υποδοχή των προσφύγων, το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα εσωτερικά του ζητήματα κατανομής των αρμοδιοτήτων.

Αναφέραμε τότε συγκεκριμένα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Μουζάλας, που συμπλήρωσε ήδη ένα χρόνο στο υπουργείο (είχε τοποθετηθεί επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Θάνου), ζητούσε επιτακτικά την απομάκρυνση του υφισταμένου του γραμματέα Βουδούρη (τοποθετήθηκε τον περασμένο Απρίλιο) απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παραιτηθεί ο ίδιος.

Για τη σοβαρή αυτή διένεξη ήταν ενήμερο το Μέγαρο Μαξίμου πολύ πριν από το δημοσίευμά μας αλλά φαίνεται ότι χρειάστηκε να ξεσπάσει δημοσίως η κρίση για να δώσει μια κάποια λύση. Με άλλα λόγια, δεν ήταν αρκετά τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουμε επισημάνει με τον ελλιπή σχεδιασμό για τις δομές φιλοξενίας, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τους χιλιάδες πρόσφυγες που «χάθηκαν» στην καταγραφή αλλά έπρεπε προηγουμένως να βγει ο κ. Βουδούρης και να κατηγορήσει ευθέως τον προϊστάμενό του υπουργό, όπως έκανε και σε χθεσινή του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό Βήμα, ο κ. Βουδούρης κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα ξοδεύει για κάθε πρόσφυγα 15.000 ευρώ ενώ η Νορβηγία 12.000». Ο κ. Βουδούρης ανέφερε ακόμη ότι «η παραίτησή του είναι δεδομένη» και ότι έχει «ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες»!

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας πριν από ένα μήνα (5/8/16) ο κ. Βουδούρης είχε επίσης εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του για τον κ. Μουζάλα λέγοντας ότι είχαν περάσει τέσσερις μήνες χωρίς να του δώσει αρμοδιότητες και ότι αυτό είχε συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των hotspots.

Από πλευράς Μουζάλα δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για την εξέλιξη αλλά ο κ. Βουδούρης έδειξε ήδη τις προθέσεις του καθώς έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα με τις συνεντεύξεις που έδωσε χθες, μισή ώρα αφότου κοινοποιήθηκε από την κυβέρνηση η αποδοχή της παραίτησής του. Το μέιλ Βουδούρη εστάλη μάλιστα από την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση που χρησιμοποιούσε και ως γενικός γραμματέας, η οποία όμως δεν ήταν καν μέσα από το σύστημα του υπουργείου…

Α. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας