-->

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Τι λαχανικά να φυτέψετε το φθινόπωρο στον κήπο ή το μπαλκόνι σας

ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε πόσο όμορφο θα είναι να έχετε τον δικό σας λαχανόκηπο στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας...

Αν έχετε μετακομίσει σε ένα καινούργιο διαμέρισμα που έχει μεγάλο μπαλκόνι και το βλέπει ο ήλιος αλλά σας φαίνεται άδειο τι καλύτερο από το να φτιάξετε τον
δικό σας μικρό λαχανόκηπο στο οποίο θα μεγαλώσουν «σπιτικά» λαχανικά;

Ή αν έχετε μεγάλη βεράντα την οποία ακόμα δεν έχετε αξιοποιήσει όπως θα θέλατε, μάλλον ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με την κηπουρική, η οποία μην ξεχνάτε ότι λειτουργεί αγχολυτικά όπως ακριβώς και η μαγειρική.

Το μοναδικό πρόβλημα είναι να μάθετε ποια λαχανικά πρέπει να φυτέψετε τέλη Οκτωβρίου, ώστε να πάει καλά η παραγωγή!

Μπορείτε λοιπόν να φυτέψετε σπόρους από:

Ρόκα
Τοποθετήστε τους σπόρους σε βάθος περίπου 0,5 εκατοστών και ποτίστε. Επιλέξτε ένα μέρος που δεν το βλέπει ο ήλιος όλη την ημέρα. Επίσης προστατέψτε τα φυτά από τους δυνατούς ανέμους.

Μπρόκολο
Φυτέψτε τα σποριόφυτα (νεαρά φυτά) μέσα στην ζαρντινιέρα ή το μποστάνι σας σε απόσταση 30 εκ. το ένα από το άλλο και πιέστε πολύ ελαφρά το χώμα με τα χέρια. Ποτίστε κάθε 2 - 3 μέρες ενώ τις μέρες που βρέχει μην ποτίζετε καθόλου.

Κουνουπίδι
Σκορπίστε πεταχτά τους σπόρους, πολύ αραιά και σκεπάστε με χώμα. Κατόπιν πατήστε τα με το χέρι και ποτίζετε κάθε μέρα μέχρι να βλαστήσουν. Όταν τα νέα φυτά βλαστήσουν και κάνουν μερικά φύλλα αραιώστε τα και διατηρήστε τις αποστάσεις μεταξύ στους 6-8 πόντους ώστε να αποκτήσουν γερό κορμό.

Σπανάκι
Η σπορά γίνεται στα πεταχτά ή σε καλά οργωμένο και λιπασμένο έδαφος με πλήρες λίπασμα. Χρειάζεται καλή υγρασία στο έδαφος, ειδικά όταν είναι μικρό. Σε 1,5 μήνα έως 2,5 περίπου μήνες θα έχετε το δικό σας σπανάκι.

Σκόρδο
Η καλλιέργεια γίνεται αποκλειστικά με σκελίδες. Αυτές φυτεύονται σε απόσταση 12 – 15 πόντους μεταξύ τους και σε βάθος 2-3 πόντους, το πολύ. Ευδοκιμούν σε χώματα ελαφρά, όχι πολύ υγρά.

Κρεμμύδια
Προμηθευτείτε κοκκάρι, δηλαδή μικρούς βολβούς κρεμμυδιού, ή κρεμμυδόσπορο. Τα κρεμμύδια προτιμούν ελαφρύ αμμώδες χώμα με καλή αποστράγγιση. Καλό είναι στο έδαφος να ενσωματώσετε οργανική ουσία, όπως καλοχωνεμένη κοπριά. Για τη γραμμική φύτευση ανοίγονται αυλάκια σε αποστάσεις γύρω στα 30 εκ. ενώ οι οι μικροί βολβοί φυτεύονται σε αποστάσεις γύρω στα 10 - 15 εκ. και βάθος 0,5 - 1 εκατοστού. Χρειάζονται συχνό πότισμα κάθε 5-7 μέρες περίπου.

Μαϊντανός
Απλώστε τους σπόρους στη γλάστρα και σκεπάστε τους με λίγο χώμα. Ποτίστε αμέσως.Θα πρέπει να διατηρείτε το χώμα στη γλάστρα υγρό, αλλά όχι μουσκεμένο. Για καλύτερα αποτελέσματα, η γλάστρα με το μαϊντανό θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος, αν και μπορεί να αναπτυχθεί και σε μέρη που τα βλέπει ο ήλιος για λίγες ώρες την ημέρα. Θα μπορέσετε να δοκιμάσετε από τον μαϊντανό σας σε 2 -3 μήνες.

Δενδρολίβανο
Ρίξτε σε μία γλάστρα μερικούς σπόρους και απλά σκεπάστε τους με λίγο χώμα. Τα φύλλα σας θα μπορέσετε να τα μαζέψετε τον επόμενο χρόνο. Το δενδρολίβανο επιβάλλεται να το βλέπει ο ήλιος και θα πρέπει να το ποτίζετε σε αραιά διαστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας