-->

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα: Επαφές ΠτΔ με Delek και ΕΝΙ

πηγη
Εντείνεται το διεθνές ενδιαφέρον για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης καθώς το χρονοδιάγραμμα για υποβολή επίσημου αιτήματος ενδιαφέροντος οδεύει προς το τέλος του..

Έντονες διαβουλεύσεις για τα θέματα της ενέργειας αρχίζουν σήμερα αφού στις 22 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης στα τεμάχια εντος της
κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντά αξιωματούχους δύο ενεργειακών κολοσσών. Στις δέκα θα δεχτεί αντιπροσωπεία της Delek και στις 11 τους αξιωματούχους της ΕΝΙ. 

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνει στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών για διαβουλεύσεις με εταιρείες που έχουν εκδηλώσει κατ' αρχήν ενδιαφέρον για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Ο Υπουργός Ενέργειας αναφερόμενος στην ανάπτυξη του ερευνητικού προγράμματος είπε πως αρχές του 2017 είναι προγραμματισμένη νέα γεώτρηση από την εταιρεία Total και αναμένεται η επαναξιολόγηση των γεωλογικών δεδομένων για τα τεμάχια 2,3 και 9 από την ΕΝΙ. 

Όπως εγκύρως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησαν οι εταιρείες, οι οποίες θέλουν όπως είπαν να ενημερωθούν για την ενεργειακή στρατηγική και τους σχεδιασμούς της Λευκωσίας. Ανάλογες συναντήσεις σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ζήτησαν και άλλες εταιρείες. Πρόκειται και διεθνείς κολοσσούς κάποιοι από τους οποίους δεν έχουν ακόμα δραστηριοποιηθεί στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

Οι ίδιες πηγές φωτογραφίζουν την Βρετανική B.G, ενώ όπως επιμένουν δεν αποκλείεται να έχουμε και ρωσικό ενδιαφέρον από την GAZPROM.

Επαφές με πετρελαϊκές εταιρείες, θα έχει και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος μεταβαίνει εντός της εβδομάδας στο Λονδίνο και ακολούθως στο Χιούστον των ΗΠΑ. 

Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Λευκωσίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Ενέργειας, κινούνται σε τρεις πυλώνες: 

-Στο αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης του Αφροδίτη, 
-Στην ολοκλήρωση του 3oυ γύρου αδειοδότησης, η προθεσμία του οποίου για κατάθεση των προτάσεων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες ποίος λήγει στις 22 Ιουλίου
-Και στην επανέναρξη των ερευνητικών προγραμμάτων, αρχής γενομένης με το τεμάχιο 11 όπου όπως αναμένεται οι ερευνητικές γεωτρήσεις θα επαναρχίσουν αρχές του 2017. 

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας