-->

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Σκεπαστή πίτσα με κοτόπουλο σε αφράτη ζύμη κρουασάν

πηγη
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο για το μεσημεριανό ή για το δείπνο σας. 


Μια υπέροχη ιδέα για να αξιοποιήστε το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει και φτιάξτε ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα
απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.

Εκτέλεση συνταγής

 • Κόβετε σε κομματάκια βρασμένο ή ψητό κοτόπουλο. Σοτάρετε το μπέικον σε ζεστό τηγάνι ή το ψήνετε στο φούρνο μικροκυμμάτων και το κόβετε σε κομματάκια. Τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το τυρί τσένταρ.

 • Βάζετε σε μπολ τα κομματάκια κοτόπουλου, το ψιλοκομμένο μπέικον, το τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Δοκιμάζετε και αν απαιτείτε αλατίστε το μείγμα ελαφρώς.

 • Στο πάγκο εργασίας σας στρώνετε λαδόκολλα και απλώνετε τη ζύμη για τα κρουασάν. Με τα ακροδάχτυλά σας ενώνετε τις ραφές σε ενιαίο φύλλο. Με ένα κόφτη για πίτσα ή με κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη λοξά σε λωρίδες (4 εκ. περίπου) και από τις δύο πλευρές, αριστερά και δεξιά.

 • Στρώνετε κατά μήκος, στο κέντρο της ζύμης το μείγμα κοτόπουλου, αφήνοντας περιθώριο επάνω και κάτω 3 εκ. περίπου για να διπλώνεται. Αρχίζετε να σκεπάζετε τη γέμιση με μια μια εναλλάξ τις λωρίδες, λοξά τη μία πάνω στην άλλη ώστε να δημιουργήσετε μια “πλεξίδα”. (βλέπε τη φωτογραφία πιο κάτω). 

 • Εναλλακτικά, σκεπάζετε το μείγμα, με το φύλλο κρουασάν ώς έχει, χωρίς πλεξίδα, γυρίζοντας τα περιθώρια ζύμης επάνω κάτω και το υπόλοιπο φύλλο από αριστερά και δεξιά και τα σφραγίζετε πατώντας με τα χέρια σας.

 • Βάζετε τη σκεπαστή  μαζί με τη λαδόκολλα σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να μισοκρυώσει για 10-15 λ, τη γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαρούλι και ντομάτες. Κόβετε σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.Υλικά συνταγής
 • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
 • 2 φλ.τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
 • 3/4 φλ. τσαγιού μπέικον σε κομματάκια
 • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
 • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 • 1 συσκευασία μικρή ζύμη για κρουασάν (Pillsbury)
 • ψιλοκομμένο μαρούλι και ψιλοκομμένες ντομάτες για γαρνίρισμαΒασική ιδέα προσαρμοσμένο από εδω.

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας