-->

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Καρπούζι: 6 μεγάλα οφέλη του "φρούτου του καλοκαιριού"

Πηγη
Τι σχέση έχουν οι σεξουαλικές σας επιδόσεις με το πιο δροσερό φρούτο του καλοκαιριού; Πόσο θρεπτικό είναι το καρπούζι και γιατί μας βοηθάει μετά τη γυμναστική;

Όλοι ξέρουν ότι μια φέτα καρπούζι τη σωστή στιγμή, μπορεί να είναι ό,τι πιο δροσιστικό μπορούμε να απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, πόσοι γνωρίζουν ότι παράλληλα, το
καρπούζι είναι ωφέλιμο για την υγεία μας;

Ανακάλυψε 6 λόγους να το προτιμήσεις, πέρα από την τήρηση της... παράδοσης.

1. Είναι light, αλλά θρεπτικό 
Το καρπούζι έχει μεγάλο ποσοστό νερού και είναι σχετικά φτωχό σε θερμίδες καθώς περιέχει περίπου 40 θερμίδες το φλιτζάνι. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με ό,τι πολλοί πιστεύουν, είναι αρκετά θρεπτικό. Μία μερίδα (2 φλυτζάνια) περιέχει ποσότητα βιταμίνης C που καλύπτει το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης, ακόμα περισσότερη βιταμίνη Α (30%), καθώς και μη αμελητέες ποσότητες σιδήρου (4%), φυτικών ινών (4%), υδατανθράκων (7%) και καλίου (8%).

2. Ενυδατώνει και προστατεύει από τη θερμοπληξία
Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι κριτικής σημασίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το κατεξοχήν φρούτο της εποχής, το καρπούζι, μπορεί να γίνει σύμμαχός μας στον αγώνα κατά της αφυδάτωσης, καθώς αποτελείται κατά 92% από νερό. Επειδή, μάλιστα, πρόκειται για φρούτο σχετικά υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, η κατανάλωσή του μπορεί να αναπληρώσει πέρα από τα υγρά του σώματός μας και τις ποσότητες του συγκεκριμένου μεταλλικού στοιχείου τις οποίες χάνουμε λόγω της εφίδρωσης, ενώ χάρη στους καλούς ηλεκτρολύτες του χυμού του, το καρπούζι προστατεύει και κατά της θερμοπληξίας.

3. Καταπραΰνει τον πόνο

Η κατανάλωση χυμού από καρπούζι μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο που εκδηλώνεται μετά τη γυμναστική, όπως διαπίστωσαν επιστήμονες σε σχετική μελέτη προ τριετίας. Τα οφέλη του χυμού καρπουζιού αποδίδονται σε ένα από τα αμινοξέα που περιέχει, τη L-σιτρουλίνη (ή L-κιτρουλίνη), σύμφωνα με τη μελέτη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Καρθαγένης, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο φυσικός χυμός καρπουζιού ενισχύει τη διαδικασία απομάκρυνσης του γαλακτικού οξέος από το μυϊκό σύστημα, η συσσώρευση του οποίου ευθύνεται για το αίσθημα πόνου ή καύσου στους μυς, μετά την άσκηση.

4. Μας ανεβάζει φυσικά
Η ίδια ουσία επιτρέπει στο καρπούζι να παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του Viagra, σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων 8 ετών. Σύμφωνα με μία από αυτές τις μελέτες από το 2011, η L-κιτρουλίνη που περιέχει το καρπούζι αντιδρά με τα ένζυμα του οργανισμού όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και αλλάζει σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που ωφελεί την καρδιά, και το κυκλοφορικό σύστημα. Η αργινίνη με τη σειρά της, ενισχύει το νιτρικό οξύ, το οποίο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία -γεγονός που διευκολύνει τη στύση σε όποιον αντιμετωπίζει ήπια στυτική δυσλειτουργία. Την ίδια παρατήρηση έκανε και έρευνα του 2008.

5. Προστατεύει τον προστάτη

Το καρπούζι είναι ανάμεσα στα φρούτα με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού συστατικού με αντικαρκινικές ιδιότητες. Ειδικότερα, οι πλούσιες ποσότητες λυκοπενίου που περιέχει το καρπούζι, το καθιστούν καλό "φίλο" της ανδρικής υγείας, κυρίως, καθότι το συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό αναφέρεται ρητά ως συστατικό που συνδέεται πιθανά με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, από το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

6. Φροντίζει δέρμα και μαλλιά
Τέλος, οι υψηλές ποσότητες βιταμινών Α και C στο καρπούζι αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για λαμπερό δέρμα και μαλλιά. H βιταμίνη Α βοηθά να παραμένει ενυδατωμένη η επιδερμίδα και το τριχωτό μας, ενώ ενισχύει την υγιή ανάπτυξη νέων κυττάρων κολλαγόνου και ελαστίνης, τομέας στον οποίο παίζει ευεργετικό ρόλο και η βιταμίνη C.

Αυτά τα γνωρίζατε;

Το καρπούζι έχει συγγένεια με τα αγγούρια και τις κολοκύθες.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τοποθετούσαν καρπούζια στους τάφους των Φαραώ τους, ως θρεπτικό φαΐ για την επόμενη ζωή.
Η πρώτη καταγεγραμμένη καλλιέργεια καρπουζιού προέρχεται από ιερογλυφικά ηλικίας 5000 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας