-->

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Umut (Elpida) 2009

Περίληψη

Ο Γιλμάζ που επιστρέφει με λαχτάρα στο χωριό του,από το εξωτερικό, όπου ήταν στη φυλακή βλέπει την οικογένεια του γκρεμισμένη. Έχει να δει τον γιο του, τον Ουμούτ από όταν ήταν μωρό και τώρα που είναι έξι χρονών τον αντιμετωπίζει σαν ξένο. 

Επιπλέον η μοίρα δεν του έχει παίξει ακόμα το μεγαλύτερο παιχνίδι της. Μία αλυσίδα γεγονότων ξεκινάει. Όσο ο Γιλμάζ προσπαθεί να έρθει κοντά στον Ουμούτ, αυτή τη φορά θα έρθει αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να τον χάσει. Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει με τον Ουμούτ, θα τον φέρουν κοντά με ένα φίλο
που έχει να δει από την παιδική του ηλικία καθώς και σε έναν έρωτα.
Το πρόβλημα υγείας του Ουμούτ και όσο μειώνονται οι λύσεις για να τον σώσει αναγκάζουν τον Γιλμάζ να βρεθεί μπροστά σε μια ασυνήθιστη πρόταση. Σε συνεργασία με τη μοίρα θα κάνει ένα παζάρι για μια ψυχή. 

Ο απροσδόκητος τρόπος που θα του παρουσιαστεί η πρόταση, θα τον φέρει αντιμέτωπο με την πιο κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρει. Θα πρέπει βάλει στην άκρη την καρδιά του με αντάλλαγμα να ανοίξει τον δρόμο για το μέλλον του γιου του. Ωστόσο σε αυτό το στενό πέρασμα δεν υπάρχει χώρος για τον Γιλμάζ. Στο πρόσωπο του βρίσκεται μια μυστική ελπίδα, μια καρδιά που χρειάζεται ελπίδα. Ένα αποχαιρετιστήριο δώρο από την καρδιά. 

(Το έπος του τρελού Ντουμρούλ ανήκει στα αφηγηματικά έπη του παππού Κορκούτ, τα οποία καταγράφηκαν από διάφορους κατά τον 16ο αιώνα. Το επίθετο «τρελός» δεν σχετίζεται τόσο με την ψυχοσύνθεσή του Ντουμρούλ αλλά με τον παράτολμο, θαρραλέο, γεμάτο έπαρση χαρακτήρα του...

Εν συντομία, ο Ντουμρούλ ήταν φύλακας μιας γέφυρας, ζητούσε 33 νομίσματα από όποιον ήθελε να χρησιμοποιήσει την γέφυρα και 40 νομίσματα με συνοδεία ξύλου από όποιον δεν ήθελε να την χρησιμοποιήσει. Το ποτάμι στέρεψε και πήγε να σκάσει. Ο Θεός θέλησε να τον τιμωρήσει για την όλη συμπεριφορά του και στέλνει τον Αζραήλ (άγγελο Θανάτου) για να πάρει την ψυχή του. Ο Ντουμρούλ μετανοεί κι εκλιπαρεί για την ζωή του. 


Ο Αζραήλ του λέει να ψάξει να βρει μια άλλη ψυχή που θ’αντικαταστήσει την δική του. Ο Ντουμρούλ πηγαίνει στους γονείς του αλλά αυτοί αρνούνται. Αποδεχόμενος την μοίρα του αποχαιρετά την γυναίκα του η οποία προσφέρεται να θυσιαστεί για χάρη του. Συγκινημένος ο Ντουμρούλ ζητά από τον Θεό να πεθάνουν αντάμα. 

Ο Θεός ακούει το αίτημά του, γνωρίζει τα πεπραγμένα, διατάζει τον θάνατο των γονιών του και χαρίζει στο ζευγάρι μακροζωία.)

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας