-->

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ KAI TO ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΒΑΖΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ!

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΒΑΖΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ!

Το πρώτο στη σειρά από τα τρία κυπαρίσσια που είναι δίπλα σχεδόν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στο Μοναστήρι της Σουρωτής Θεσσαλονίκης, δείχνει να βάζει "μετάνοια" στον Γέροντα, μέσα στο αυγουστιάτικο ζεστό
μεσημέρι της 

Κυριακής 23 Αυγούστου 2015 μ.Χ.,
ενώ ο ήλιος καίει και δεν κουνιέται ούτε φύλλο!

Παράλληλα, τα άλλα δύο πλαϊνά κυπαρίσσια παραμένουν ολόισια, αποδεικνύοντας πως δεν φυσάει!

Παλαιότερες φωτογραφίες που παραθέτουμε συγκριτικά, δείχνουν τα ίδια δεντράκια να είναι ολόισια π.χ. τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2015, ενώ δίπλα, στην πρόσφατη φωτογραφία, φαίνεται το πρώτο κυπαρίσσι να σκύβει κυριολεκτικά από τη μέση και πάνω, σαν κάποιος να το σπρώχνει με πολύ μεγάλη δύναμη!
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Στον βίο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (περί το 850 μ.Χ.) αναφέρεται ένα παρόμοιο θαύμα, όταν δύο κυπαρίσσια της αυλής του Μοναστηριού της στην Κωνσταντινούπολη λυγίζαν έως κάτω τις κορυφές τους, όταν η μεγάλη Αγία προσευχόταν τα βράδια εκεί επί ώρες, με τα χέρια της απλωμένα σε ικεσία προς τον Χριστό μας!

Τόσο λυγίζανε τα κυπαρίσσια που η Αγία έδεσε μαντήλια στην κορυφή τους και δεν επανέρχονταν στη θέση τους παρά μόνο όταν η ίδια έκανε επάνω τους το σημείο του σταυρού!

Το θαύμα εκείνο το έκανε τότε ο Θεός για να φανερώσει στους ανθρώπους την αγιότητα που έκρυβε επιμελώς η ταπεινή Οσία Ειρήνη από την Καππαδοκία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου που τιμούσε τους Αρχαγγέλους, και επέτρεψε να το δει μία από τις μοναχές του Μοναστηριού, η οποία και το έκανε γνωστό παντού!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ
Την ευλογία και τις προσευχές τους να έχουμε και να μην ξεχνούμε ούτε στιγμή, πως τα αδύνατα για εμάς είναι δυνατά στον Παντοδύναμο Θεό, που τιμά και λατρεύει ορθά, πιστά και ανόθευτα μόνον η Ορθοδοξία! Αυτή η Θεοφρούρητη Πίστη που πηγάζει σαν δροσερό νερό από τα Μοναστήρια και τις Εκκλησιές μας, με τηνστοργή και Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, σφραγισμένη από  χιλιάδες χρόνια και χιλιάδες Αγίους, από Αποστολικές και Οικουμενικές Συνόδους και ολόφωτους Αρχαγγέλους  και από άγια λείψανα εκατομμυρίων ζώντων στον ουρανό Μαρτύρων και Ομολογητών της, για την Δόξα του Χριστού μας!

Και το πρώτο βήμα για κάθε θαύμα, είναι αυτό που σύστηνε σε όλους ο Γέροντας: να πάμε να Εξομολογηθούμε ό,τι κι αν κάναμε ή σκεφτήκαμε. Γιατί έτσι δίνουμε "δικαίωμα" στον Θεό να παρέμβει και να μας βοηθήσει! Έτσι ξαναγινόμαστε παιδιά Του! Ξαναρχόμαστε μετανοημένοι κάτω από το χέρι Του και μέσα στην αγκαλιά Του!

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας