-->

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Επίθεση στον Μασούτη από τους τουρκόφρονες της Θράκης!

πηγη
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Τελικά, η τάση που έχουν αποκτήσει οι τουρκόφρονες (ελέω φυσικά της χρόνιας κυβερνητικής αδιαφορίας) να ελέγχουν, να πιέζουν τα συμβαίνοντα στην Ελληνική Θράκη, αποδεικνύεται πως μεταβάλλεται και προσαρμόζεται (προς το χειρότερο και θρασύτερο) με την παρούσα συγκυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου. Μάλιστα, η μεταβολή προς το χείριστο, αποκτά και χαρακτήρα έμμεσου
δημόσιου εκβιασμού προς οικονομικούς επενδυτές και επιχειρηματίες της ακριτικής αυτής περιοχής της Ελλάδας.

Λίαν προσφάτως, λοιπόν, οι «συντάκτες» της τουρκόγλωσσης εφημερίδας Βirlik μέσω του διαδικτύου επιτέθηκαν κατά των επιχειρήσεων (super market) Μασούτη, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία τόλμησε να χρησιμοποιήσει τον όρο «πομακοχώρι» για ορεινό χωριό του ν. Ξάνθης, τον Κένταυρο, που από πολλούς θεωρείται και ως ο πυρήνας του τουρκισμού στο νομό Ξάνθης…!

Τόλμησε, με απλά λόγια, η επιχείρηση «Μασούτης» να «προσβάλει»(;) τον «τουρκικό» χαρακτήρα του συγκεκριμένου χωριού, αποκαλώντας το «πομακοχώρι» (πολύ λογικά, αφού οι κάτοικοι είναι Πομάκοι). Όμως, οι τουρκόφρονες της Birlik επιμένουν στον όρο «τούρκοι», παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης και εκθέτοντας τους κατοίκους του χωριού σε πιθανή απέλασή τους από την Ελλάδα, εάν κάποια στιγμή μία ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να εφαρμόσει τη διεθνή συνθήκη, με βάση την οποία όποιος στην Τουρκία δηλώνει Έλληνας επιστρέφει στην Ελλάδα, και αντιστρόφως, όποιος στην Ελλάδα δηλώνει Τούρκος μεταφέρεται πάραυτα στην Τουρκία… εγκαταλείποντας αυτομάτως την όποια περιουσία απέκτησε στην Ελλάδα και αποδεχόμενος την ό,ποια περιουσία θα του προσφέρει η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία!

Φυσικά, οι «συστάσεις» της τουρκόγλωσσης εφημερίδας εμπεριέχουν έναν έμμεσο εκβιασμό προς την εταιρεία «Μασούτης», την οποία στοχοθετούν ως μη «φιλοτουρκική» και ως εκ τούτου εμμέσως πλην σαφώς στέλνουν μία προειδοποίηση για πιθανή μείωση του κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης, που «προσβάλλει» τον τουρκισμό των κατοίκων του Κενταύρου…!

Από την πλευρά μας, ευχόμενοι να εμφανιστούν μιμητές του «Μασούτη», δημοσιεύουμε το εκβιαστικό κείμενο της Birlik, όπως μεταφράστηκε από τα «Τουρκικά Νέα»:

«Η μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ανακήρυξε ως πομακοχώρι χωριό της ορεινής Ξάνθης στο οποίο ζει η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.
Μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση προκάλεσε το γεγονός ότι σε μπροσούρα που βγήκε στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας για τα προϊόντα που θα προσφερθούν μεταξύ 6/5 και 17/5/2016 και μαζί με την οδοντιατρική σχολή Θεσσαλονίκης και την εταιρία Colgate-Palmolive, μειονοτικό χωριό της ορεινής Ξάνθης αναφέρεται ως ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ.
Στην εντελώς αναπάντεχη αυτή ανακοίνωση της ΜΑΣΟΥΤΗΣ και της εταιρίας Colgate-Palmolive Ελλάς, αναφέρεται η φράση ¨Η δράση ξεκινά από το μεγαλύτερο πομακοχώρι της Ελλάδας, τον Κένταυρο στον νομό Ξάνθης, όπου οδοντίατροι θα το επισκεφτούν την Πέμπτη 12 Μαΐου¨.
Το ότι ένα μάρκετ που από την μέρα τη λειτουργίας του προτιμάται από τους μειονοτικούς για τις αγορές τους, φτάνει να ονομάζει (όπως ακριβώς το ελληνικό κράτος και κάποιοι ρατσιστικοί κύκλοι) πομακοχώρια τα χωριά της ορεινής περιοχής στα οποία ζούνε οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης, προκάλεσε απογοήτευση στους ανθρώπους της μειονότητας.
Ελπίδα και προσδοκία μας ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι, η μεγάλη αλυσίδα μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ το συντομότερο να επανορθώσει το εσκεμμένο ή μη λάθος της».

Τέλος, εμείς αναρωτιόμαστε: Μήπως κάποια στιγμή αυτό το ελληνικό κράτος των Αθηνών θα πρέπει να αντιληφθεί πως έχει την δυνατότητα να εφαρμόζει διεθνείς συνθήκες τις οποίες δεν σέβονται ανθελληνικοί κύκλοι και τα φερέφωνά τους;
Διερωτόμαστε, μήπως μερικές απελάσεις επικίνδυνων «τουρκοφρόνων» θα έστελναν σαφή μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας όσο και στους εκ της Τουρκίας μέντορες και χορηγούς του ανθελληνισμού;

«Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας