-->

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

9 ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 158 159 160 161 162 163 164 165 -- 26/04/2016

Η Μαρίνα μπαίνει ανήσυχη στο σπίτι του Μάνου. ‘Όταν ακούει φωνές από τον πάνω όροφο, ανεβαίνει και σοκάρεται που βλέπει τον Μάνο στο κρεβάτι με μια άλλη γυναίκα. Βγαίνει από το σπίτι τρέχοντας και σε πανικό, ενώ η Κάτια είναι έξω στο αυτοκίνητο και παραμονεύει. 

Ο Μάνος διώχνει κακήν κακώς την Μίνα, λέγοντας πως η παράσταση
τελείωσε, κι όταν μένει μόνος του αρχίζει να σπάει ότι βρίσκει μπροστά του. Η Κάτια που του χτυπάει την πόρτα, είναι η μόνη του παρηγοριά. Η Δάφνη είναι τύφλα στο μεθύσι, όταν της τηλεφωνεί ο Πέτρος. Ανήσυχος τη ρωτάει που είναι και τι της συμβαίνει, αλλά η Δάφνη του το κλείνει λέγοντας πως δε θέλει να μιλήσει σε κανέναν.

Η Μαρίνα φτάνει σε ένα απόμερο σημείο και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο περπατάει σε ένα επικίνδυνο ύψωμα. Η σκέψη όμως της Έλσας τη φρενάρει από την πιθανότητα να βάλει τέλος στη ζωή της και αποφασίζει πως από δω και πέρα θα ζει μόνο για την κόρη της. Ο Μάνος από την άλλη, δείχνει να έχει μετανιώσει για τον πόνο που έδωσε στη Μαρίνα και είναι απαρηγόρητος. 
Η Εύα λέει στον Αχιλλέα πως η Δάφνη πρέπει να ανακάλυψε κάτι τρομερό, και για πρώτη φορά δίνει το ελεύθερο στον Αχιλλέα να βγάλει την Φωτεινή από τη μέση. Η Δάφνη γυρίζει σπίτι τύφλα στο μεθύσι. 

Ο Αντρέας δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που την αναστάτωσε τόσο. Η Μαρίνα γυρίζει σπίτι ένα ράκος. Η Έλσα ρωτάει επίμονα να μάθει τι της συνέβη, αλλά εκείνη ξεσπάει σε κλάματα, γεμίζοντας την Έλσα με αγωνία.

Η Δάφνη βλέπει εφιάλτη Τον Πέτρο να τη σημαδεύει με όπλο, και ξυπνάει έντρομη. Ο Αντρέας προσπαθεί να τη συνεφέρει, αλλά όταν τη ρωτάει τι της συμβαίνει, γιατί γύρισε τόσο πιωμένη, εκείνη αποφεύγει να του πει. Η Έλσα ρωτάει ξανά τη μητέρα της τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ, αλλά η Μαρίνα, βυθισμένη στη θλίψη της την παρακαλεί να την αφήσει μόνη. 

Η Κάτια ψιθυρίζει στον κοιμισμένο Μάνο πως αν τελικά αποφασίσει να κρατήσει το μωρό που κυοφορεί, θα του δώσει το όνομα του. Η Κρίστη ρωτάει τον Τζόνυ τον λόγο που της έκανε τόσο γρήγορα πρόταση γάμου. Εκείνος ζορίζεται, αλλά και οι δυο καταλήγουν στο τέλος πως θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν μια όμορφή συμβίωση. 

Ο Αντρέας φεύγει για τη Δίωξη και η Δάφνη τρέχει να ανοίξει πάλι τη σελίδα Red Swan. Ο Πέτρος όμως είναι έξω και παραφυλάει, και μόλις βλέπει τον Αντρέα να φεύγει της χτυπάει το κουδούνι. Η Δάφνη αιφνιδιάζεται.
Η Δάφνη τα χάνει με την επίσκεψη του Πέτρου και προσπαθεί να φερθεί φυσιολογικά. Εκείνος ανήσυχος με τη συμπεριφορά της το προηγούμενο βράδυ, την πιέζει να του πει τι συμβαίνει. Η Δάφνη προφασίζεται πως βρίσκεται σε ένα δίλημμα με τη δουλεία της, και ρωτάει τη γνώμη του αν πρέπει να κάνει το καθήκον της ή να ακολουθήσει το συναίσθημα της. 

Η ένταση ανάμεσα στον Μάριο και την Κάτια, η οποία πέρασε το βράδυ της στο σπίτι του Μάνου, καταλαγιάζει εξαιτίας μιας ακόμα ζαλάδας της Κάτιας. Ο Νικ που μαθαίνει πως ο Άλκης πρόκειται να κάνει απολύσεις στο εργοστάσιο, ζητάει από την Κρίστη να βρεθούν. Η Έλσα, μη αντέχοντας να βλέπει τη Μαρίνα σε κατάθλιψη, ζητάει τη βοήθεια της Εύας.

Την ίδια ώρα, ο Μάνος έχοντας μετανιώσει φριχτά γι αυτό που έκανε, τιμωρεί τον εαυτό του. Η Μάρθα εκφράζει στη Δάφνη τη βεβαιότητα της πως ο Αντρέας την αγαπάει πραγματικά. Όταν η Δάφνη της λέει πως μέσα στη λίστα των ονομάτων που εμπλέκονται με τη Red Swan βρήκε και το όνομα κάποιου γνωστού της, η Μάρθα της δίνει την ίδια συμβουλή με τον Πέτρο, να ακολουθήσει δηλαδή αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση της. 

Ο Νικ λέει στην Κρίστη πως ο Άλκης έχει χάσει τον εαυτό του, αλλά η Κρίστη με πόνο στην ψυχή της λέει πως μάλλον αυτός είναι ο πραγματικός του χαρακτήρας, που απλά η Χαρά τον έβγαλε στην επιφάνεια.

Την ίδια ώρα, η Χαρά έχει ετοιμάσει τον λόγο του Άλκη που θα εκφωνήσει στους υπαλλήλους δικαιολογώντας τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν, ενώ παράλληλα έχει ακυρώσει όλα τα ραντεβού του για να πάνε στο κέντρο γονιμότητας. Η Μαρίνα λέει στην Εύα πως έπιασε τον Μάνο στο κρεβάτι με άλλη, και τα βάζει με τον εαυτό της που κατέστρεψε τη ζωή της για χάρη του. 

Την ίδια στιγμή, η Έλσα πηγαίνει στο σπίτι του Μάνου και του μιλάει με πολύ άσχημα λόγια γι αυτό που έκανε στη μητέρα της. Η Άντρη ζητάει από τη Μαρίνα να την αφήσει να μείνει λίγες μέρες μαζί τους, αλλά η Έλσα που φτάνει εκείνη τη στιγμή και την ακούει, την διώχνει κακήν κακώς. Η Βασιλική προσπαθεί να πείσει την Άννα να πει την αλήθεια στην Κρίστη και να μην αφήσει το μωρό στην Ντορέτα, για τον επιπλέον λόγο πως η Ντορέτα είναι μάλλον διαταραγμένη ψυχικά. 

Η Άννα πανικοβάλλεται με την αλήθεια των λόγων της, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει. Η Ελπίδα σηκώνεται από το κρεβάτι και κάνει τα πρώτα της βήματα, κάνοντας τη Μάρθα να ονειρεύεται την όμορφη ζωή τους από δω και πέρα στο σπίτι τους. Η Δάφνη μπαίνει σ ένα internet cafe και ανοίγει ξανά τη σελίδα της Red Swan. το βλέμμα της μένει καρφωμένο στο όνομα του Πέτρου.
Η Έλσα μιλάει στην Κρίστη για την προδοσία του Μάνου απέναντι στη μητέρα της, και τη συμβουλεύει να προχωρήσει με τον Τζόνυ, αφού μιας και δεν είναι ερωτευμένη μαζί του, δε θα μπορέσει να την πληγώσει ποτέ. 

Η Άντρη ζητάει από την Ντορέτα να τη φιλοξενήσει, τώρα που η Μαρίνα και η Έλσα την έδιωξαν από την ζωή τους. Ο Μάνος στέλνει μήνυμα στη Μαρίνα, αλλά εκείνη σβήνει το όνομα του από τις επαφές του κινητού της. 

Η Δάφνη δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα διαγράψει το όνομα του Πέτρου από τη λίστα της Red Swan, όταν την καλεί ο Νικ και της ζητάει να βρεθούν. Η Έλσα πιστεύει πως η συμπεριφορά του Μάνου οφείλεται στο γεγονός πως φοβήθηκε το θέμα οικογένεια, και εκφράζει παράλληλα την αγωνία της για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της Μαρίνας. 

Η Κρίστη τη συμβουλεύει να συμπαρασταθεί στη μητέρα της, που την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Η Άντρη εκθέτει στην Ντορέτα όλα τα γεγονότα που συντέλεσαν στο να διαλυθεί η οικογένεια της και η ζωή του Κυριάκου, λέγοντας πως θέλει να πάρει εκδίκηση. Ο Πέτρος και ο Αντρέας προσπαθούν να καταλάβουν τι απασχολεί τη Δάφνη, χωρίς το μυαλό τους να πηγαίνει στην ανακάλυψη της για την ανάμειξη του Πέτρου με το κύκλωμα. 

Ο Νικ λέει στην Δάφνη πως φεύγει οριστικά από την Κύπρο, και σαν αποχαιρετιστήριο δώρο της δίνει ένα στικάκι που μέσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα τη βοηθήσει στους υπολογισμούς της σχετικά με τους λογαριασμούς και τα ονόματα των ανθρώπων που εμπλέκονται με τους τοκογλύφους.

Η Κάτια κάνει υπέρηχο που επιβεβαιώνει πως διανύει την 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Ο γιατρός της επισημαίνει το ώριμο της ηλικίας της, και τη συμβουλεύει να το λάβει σοβαρά υπόψη, στην απόφαση της αν θα κρατήσει ή όχι το παιδί. 

Ο Μάνος επισκέπτεται τη Μάρθα για να την ευχαριστήσει και να την παρακαλέσει να συμπαρασταθεί όσο μπορεί στη Μαρίνα και την Έλσα, μετά το θάνατο του. Την ίδια ώρα, η Μαρίνα ανακαινίζει το σπίτι, θέλοντας να αφήσει πίσω οτιδήποτε της θυμίζει τον Μάνο, αλλά και τη μίζερη ζωή της με τον Κυριάκο. 

Ο Τζόνυ βάζει σε μια κούτα όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να μαρτυρήσουν πως είναι παντρεμένος, ξεχνώντας μια φωτογραφία που ποζάρει μαζί με την γυναίκα και το παιδί του, όταν μπαίνουν η Κρίστη με την Έλσα.

Ο Αντρέας εκφράζει στη Δάφνη την ανησυχία του ίδιου και του Πέτρου για την αλλαγή στη συμπεριφορά της, αλλά για μια ακόμα φορά η Δάφνη αρνείται πως της συμβαίνει κάτι. 

Ο Άλκης αντιδράει στη βιασύνη της Χαράς να κάνουν παιδί, αλλά εκείνη του λέει πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσει ξανά οικογένεια, εφόσον οι γονείς του δε ζουν πια. Ο Άλκης νιώθει εγκλωβισμένος. Η Κάτια επισκέπτεται απροειδοποίητα τη Μαρίνα και τη ρωτάει αν θα μπορούσε ποτέ της να συγχωρέσει τον Μάνο, αλλά η Μαρίνα αποκλείει κάθε ενδεχόμενο. 

Ο Μάνος μπαίνει στο μαγαζί που εμφανιζόταν, τη στιγμή που η Έλσα κάνει πρόβα με τη Κρίστη και την μπάντα τους. Ο Άλκης διαβάζει το αποχαιρετιστήριο mail που του έστειλε ο Νικ, και σφίγγεται η καρδιά του. Ο Πέτρος ανησυχεί μήπως ο Κυριάκος είπε στη Δάφνη την αλήθεια, πως αυτός είναι ο πατέρας της. Η Εύα μπαίνει στο δωμάτιο της Φωτεινής και προσπαθεί να πάρει το μενταγιόν της.
Η Δάφνη λέει στον Πέτρο να μην ανησυχεί για εκείνη, και πως η ίδια μπορεί να προστατεύσει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά κι εκείνον. Η Κρίστη βλέπει στις ειδήσεις την κατάληψη των εργαζόμενων στο εργοστάσιο του Άλκη, λόγω των απολύσεων, και σοκάρεται. Η Άννα βλέπει κι εκείνη τον Άλκη και τις σκληρές δηλώσεις του, και σκέφτεται πως τελικά έκανε πολύ καλά που δεν είπε στην Κρίστη για το μωρό. 

Ο Πέτρος ανταλλάσει μηνύματα αγάπης με τη Μάρθα, χωρίς να έχει αντιληφθεί την Εύα που είναι δίπλα του. Ο Μάνος που έχει γίνει ράκος με το χωρισμό του από τη Μαρίνα μήπως πίσω από τη συμπεριφορά του Μάνου κρύβεται κάτι πιο σοβαρό από το προφανές. Η Μαρίνα την προτρέπει να τον ξεχάσουν και να συνεχίσουν την καινούργια τους ζωή, οι δυο τους. 

Η Κάτια ακόμα αναποφάσιστη για το αν θα κρατήσει το μωρό, προσπαθεί να καταλάβει τις βλέψεις του Μάριου απέναντι στη σχέση τους. Ο Μάνος ζητάει από την Κάτια τη γνώμη της αν πρέπει να αποχαιρετήσει τη Μαρίνα ή να φύγει από την Κύπρο χωρίς να την ξαναδεί.

Η Άντρη ξαφνιάζεται όταν ακούει την Ντορέτα να δίνει οδηγίες από το τηλέφωνο για το μωρό της. Η Δάφνη δέχεται μήνυμα στο κινητό της για ένα μέλος της Red Swan που βρέθηκε δολοφονημένος. Η Κάτια λέει στον Μάνο πως η Μαρίνα είναι αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα στη ζωή της, και τον συμβουλεύει να πάει να τη χαιρετήσει, αφού δεν πρόκειται να του ζητήσει να μείνει. Η Μαρίνα ψάχνει για δουλεία, και λέει στην Έλσα πως θα ζητήσει διαζύγιο από τον Κυριάκο. 

Η Άντρη προσπαθεί να ψαρέψει την Ντορέτα, φέρνοντας την κουβέντα στο μωρό που δε γέννησε. Η Ντορέτα ανυποψίαστη της μιλάει για τις αποτυχημένες εξωσωματικές και ξαφνιάζεται όταν η Άντρη της προτείνει τη λύση της υιοθεσίας. Η Δάφνη διαπιστώνει πως πίσω από το μήνυμα για τον δολοφονημένο άντρα βρίσκεται για άλλη μια φορά η Βάνα.

Ο Τζόνυ καταφέρνει να καθησυχάσει την Κρίστη από την απογοήτευση της σχετικά με το σκληρό πρόσωπο του Άλκη, και το καταφέρνει, αφού η Κρίστη του εκφράζει πόσο τυχερή είναι που βρέθηκε αυτός στην ζωή της. Την ίδια ώρα, ο Άλκης σκέφτεται να ανακαλέσει τις απολύσεις. Ένας εφιάλτης του Αντρέα σχετικά με τη μητέρα του τον ωθεί στη σκέψη να πάει στην Αθήνα για να βρει της απαντήσεις που ψάχνει. Η Δάφνη τον παροτρύνει να το κάνει. 

Ο Πέτρος βγάζει την αγωνία του για τη Δάφνη στη Μάρθα, κι εκείνη τον ρωτάει αν έχει κάνει πράγματα κατά το παρελθόν για τα οποία έχει μετανιώσει. Η Δάφνη καλεί τον Σερέτη, τον πρώην διοικητή της στη Δίωξη, και του ζητάει να συναντηθούν.
Η Κρίστη σηκώνει το τηλέφωνο του Τζόνυ που τον καλούν από Αγγλία, αλλά η γραμμή κλείνει. Εκείνος προφασίζεται πως ήταν η μητέρα του, αλλά όταν η Κρίστη τον πιέζει να την πάρει πίσω για να της μιλήσει κι εκείνη, το αποφεύγει εντέχνως. 

Ο Μάνος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την επιστροφή του στην Αθήνα. Ο Πέτρος ζητάει από τη Δάφνη να συναντηθούν γιατί έχει να της μιλήσει για κάτι πολύ σοβαρό. Όταν η Ντορέτα φεύγει για τη δουλεία, η Άντρη ψάχνει το σπίτι και βρίσκει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού της Ντορέτας, που φέρει το επίθετο της γιαγιάς της, της φίλης της Άντρης από την Πάφο. 

Ο Μάνος παραφυλάει έξω από το σπίτι της Μαρίας και μόλις βλέπει την Έλσα που φεύγει, χτυπάει το κουδούνι. Ένας σπαρακτικός αποχαιρετισμός και για τους δυο, που συνειδητοποιούν πως δε θα ξαναδεί ποτέ ο ένας τον άλλον. Ο Πέτρος εξομολογείται στη Δάφνη την εμπλοκή του ως δικηγόρος στο κύκλωμα των τοκογλύφων.

Την ίδια στιγμή, ο Αχιλλέας ενημερώνει τον Αντρέα πως η Red Swan πρόκειται να διαλυθεί και να δραστηριοποιηθεί σε άλλους τομείς. Η Δάφνη πείθεται πως ο μόνος ρόλος του Πέτρου ήταν η νόμιμη εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων των δανειστών στους τοκογλύφους. Οι γιατροί λένε στη Μάρθα πως την εξέλιξη της Ελπίδας, η οποία περπατάει και μιλάει, μόνο σε θαύμα μπορούν να την αποδώσουν. 

Η Έλσα είναι μαζί με την Κρίστη ψάχνοντας για νυφικό, όταν εμφανίζεται μπροστά τους ο Μάνος που της ανακοινώνει πως φεύγει οριστικά για την Αθήνα. Η Δάφνη, μετά από την κουβέντα της με τον Πέτρο, αποφασίζει να σβήσει το όνομα του από τη λίστα της Red Swan. Η Μάρθα μαθαίνει από τη διευθύντρια πως σε λίγο καιρό θα μπορεί να πάρει την Ελπίδα στο σπίτι της. 

Ο Τζόνυ μιλάει στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του, όταν ξαφνικά μπαίνει στο γραφείο του ο Άλκης και αγριεμένος τον προειδοποιεί πως αν πληγώνει την Κρίστη θα έχει να κάνει μαζί του. Η Κρίστη τον βλέπει που φεύγει και παραξενεύεται. Ο Τζόνυ δικαιολογεί την επίσκεψη του Άλκη, πως ήθελε να ρωτήσει τι δώρο θέλουν για το γάμο τους. 

Η Κρίστη πέφτει από τα σύννεφα βλέποντας την κυνικότητα και την άνεση του Άλκη απέναντι στο γεγονός πως παντρεύεται. Η Δάφνη ενημερώνει τον Σερέτη για την έρευνα της στο θέμα του κυκλώματος των τοκογλύφων και ζητάει τη βοήθεια του για να φτάσουν μαζί ως το τέλος. Παράλληλα, του παραδίδει μια λίστα με ονόματα που εμπλέκονται σ αυτό. 

Η Ντορέτα πιέζει την Εύα να επισπεύσει το θέμα της μετάθεσης της, καθώς δεν αντέχει μακριά από τον Θεόφιλο. Την ίδια ώρα, η Μαρίνα πηγαίνει στο γραφείο της για να της ζητήσει βοήθεια να βρει δουλεία. Η Κρίστη ανοίγει την καρδιά της στην Άννα, λέγοντας πως δεν της αρέσει η ιδέα που παντρεύεται τον Τζόνυ χωρίς να είναι ερωτευμένη μαζί του. Η Βάνα εξακολουθεί να στείλει μηνύματα στη Δάφνη, προκαλώντας την αγανάκτηση της.
Στην προσπάθεια του να μάθει λεπτομέρειες για τον θάνατο της μητέρας του ο Αντρέας φεύγει για την Αθήνα. Ο Τζόνυ και η Κρίστη ετοιμάζονται για τον γάμο τους, ενώ ο Άλκης που βλέπει την αναγγελία στην εφημερίδα, μαραζώνει. 

Ο Πέτρος αποφασίζει να κλείσει οριστικά το γραφείο του, αποφασίζοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του, τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά, και ζητάει από τον Αχιλλέα να σβήσει το όνομα του από τα αρχεία του κυκλώματος. 
Ο Τζόνυ λέει στην Κρίστη πως οι γονείς του δεν θα μπορέσουν να έρθουν στην Κύπρο για τον γάμο τους, επειδή η μητέρα του έσπασε το πόδι της. Η Κρίστη δείχνει να πείθεται, αλλά μέσα της αρχίζει να καλλιεργείται η δυσπιστία. Ο Χρήστος τα χάνει όταν βλέπει μπροστά του τον Μάνο, που του ζητάει να μείνει σπίτι του μέχρι να γίνει η εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Η Εύα βρίσκει δουλεία στη Μαρίνα, στο γραφείο ενός γιατρού, ηπατολόγου. Ο Σερέτης λέει στη Δάφνη πως η παρακολούθηση των ανθρώπων που του έδωσε έβγαλε λαβράκια σε σχέση με τα οικονομικά τους, και την πεποίθηση του πως σε λίγο καιρό θα έχουν εξαρθρώσει όλο το κύκλωμα. 
Ο Πέτρος λέει στη Μάρθα πως θέλει να της μιλήσει για το παρελθόν του, καθώς έχει ανάγκη από το να τον αγαπήσει γι αυτό ακριβώς που είναι. Η Μάρθα καταλαβαίνοντας πως ο Πέτρος έχει ανάμειξη με το κύκλωμα, τον πιέζει να της πει την αλήθεια, αν ο ίδιος οδήγησε ανθρώπους στον θάνατο. Παρόλο που ο Πέτρος το αρνείται, η Μάρθα του ζητάει χρόνο να διαχειριστεί αυτή την άγνωστη πλευρά του χαρακτήρα του, που τη σοκάρει. 

Ο Αχιλλέας ενημερώνεται πως κυκλοφορεί μια λίστα με ονόματα ανθρώπων που εμπλέκονται σε ένα κύκλωμα στην Αστυνομία, και πανικοβάλλεται. Ψάχνοντας για τον Αντρέα, μαθαίνει πως βρίσκεται στην Αθήνα, και προβληματίζεται για την ξαφνική φυγή του, καθώς καταλαβαίνει πως ο γιος του κάτι του κρύβει.

Ο Αντρέας πράγματι βρίσκει την νονά του, και της ζητάει να του εξιστορήσει τι ακριβώς συνέβη στη μητέρα του και οδηγήθηκε στον θάνατο. εκείνη του λέει πως είναι σίγουρη πως πίσω από το ατύχημα της μάνας του, κρύβεται ο Αχιλλέας. 

Η Κρίστη εκφράζει στην Έλσα τον προβληματισμό της για την ακύρωση της άφιξης των γονιών του Τζόνυ. Η Έλσα την αντικρούει συμβουλεύοντας τη να μην ψάχνει δεύτερες αιτίες στα πάντα, ούτε να αφήσει το μυαλό της να πηγαίνει στο χειρότερο. Η Κρίστη παραδέχεται πως αισθάνεται διαρκώς να πλέκεται γύρω της κάποια συνωμοσία. Η Βασιλική λέει στην Άννα πως θα αναγκαστεί να λείψει για λίγο διάστημα, και δε θα μπορεί να βλέπει το μωρό. 

Η Κάτια ρωτάει τον Μάνο αν είναι έτοιμος να δεσμευτεί μαζί της, αλλά αποφεύγει να του πει για την εγκυμοσύνη. Η Μαρίνα πηγαίνει στον γιατρό που της σύστησε η Εύα, χωρίς φυσικά να γνωρίζει πως είναι ο ίδιος γιατρός που παρακολουθεί τον Μάνο στην Κύπρο…

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας