-->

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

TΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 1922

ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΓΑ ΖΑΛΟΥΦΙ=Ανηκε στο Σαντζακειο της Ανδριανουπολης,καζα Χαφσας,Μητροπολη Ανδρανουπολεως Διδυμοτειχου.Αριθμουσε 5.000 χιλ. κατοικους,ενα σχολειο,ενα δασκαλο και 150 μαθητες και ενα νηπιαγωγειο με ενα[1] δασκαλο και 50 μαθητες.Οι κατοικοι του καταγονται απο το χωριο ΛΑΖΑΡΑΤΙ του Αργυροκαστρου οπως αναφερει η Μαρια
Μιχαηλ-Δεδε στο βιβλιο της 'Αρβανιτικα Τραγουδια'.Τομος Β' σελ.11.

Οι κατοικοι ηρθαν επι Σουλτανου Σελημ Β' του μεθυσου το 1566 για να κτισουν τα περιφημα τζαμια της Ανδριανουπολης τα λεγομενα 'Σελημεια.

Μετα την Μικρασιατικη Καταστροφη ο πληθυσμος του ΜΕΓΑΛΟΥ ΖΑΛΟΥΦΙΟΥ εγκατασταθηκε σε διαφορα μερη της Δυτικης Θρακης και Ανατολικης Μακεδονιας.
Στο Νομο Εβρου στα χωρια:ΧΕΙΜΩΝΙΟ,ΣΑΚΚΟΣ[Καρασακλη,μετακομισαν πριν το 1922 οπως και το Ζακουφοπουλο=Αμπαλαρ που ανηκει τωρα στην Τουρκια],ΡΗΓΙΟ,ΚΛΕΙΣΩ[Συνοικια της Ορεστιαδος],ΔΙΚΑΙΑ,ΚΑΒΥΛΗ,ΘΟΥΡΙΟ,ΛΥΚΟΦΗ,ΑΠΑΛΟΣ.

Στο Νομο Σερρων στα χωρια:ΝΕΟΧΩΡΙ,ΠΑΡΑΛΗΜΝΙΟ,ΝΕΑ ΠΕΤΡΑ,ΘΟΛΟΣ,ΚΟΙΜΗΣΙ,ΣΟΥΣΑΜΙΑ και 5 χιλ. εξω απο την Θεσσαλονικη στο χωριο ΚΑΛΟΧΩΡΙ.
2]ΜΑΝΔΡΙΤΣΑ=Ανηκε στο Σατζακειο Ανδριανουπολεως,στο καζα Ορτακιοι,μητροπολη Λιτιτσης Διδυμοτειχου.
Αριθμουσε 2.000 χιλ. κατοικους,ενα σχολειο,ενα δασκαλο και 12ο μαθητες και ενα νηπιαγωγειο με ενα δασκαλο και 60 μαθητες.
Οι κατοικοι του εχουν ερθει απο το χωριο ΛΑΖΑΡΑΤΙ του Αργυροκαστρου οπως και του ΜΕΓΑΛΟΥ ΖΑΛΟΥΦΙΟΥ για τον ιδιο λογο.
Μετα το 1914[Ανηκε στη Βουλγαρια] ο πληθυσμος εγκατασταθηκε στα χωρια του Ν.Εβρου ΜΑΥΡΟΚΛΗΣΙ,ΠΡΩΤΟΚΛΗΣΙ και στο ΣΟΥΦΛΙ.Στον ΚΑΛΟ ΑΓΡΟ του Ν.Δραμας.Στη ΘΕΡΜΗ,ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ, ΣΟΥΡΩΤΗ Θεσσαλονικης και στο Ν.Κιλκις στο χωριο ΜΑΝΔΡΑ.
3]ΑΛΤΙΝ-ΤΑΣ=Ανηκε στο Σατζακειο Ανδριανουπολης,καζα Ουζουν -Κιουπρου,Μητροπολη Ηρακλειας.
Αριθμουσε 910 κατοικους,ενα σχολειο,ενα δασκαλο και 45 μαθητες.
Οι κατοικοι του εχουν ερθει απο το ΚΙΑΦ-ΖΕΖ[Μαυρος λαιμος] της ΚΟΛΟΝΙΑΣ περιοχη ΕΡΣΕΚΑΣ το 1769 και σχετιζεται με την καταστροφη της Μοσχοπολης.

Μετα την Μικρασιατικη καταστροφη ο πληθυσμος εγκατασταθηκε στα χωρια ΑΡΔΑΝΙΟ,ΠΥΛΑΙΑ του Ν.Εβρου και ΠΑΡΑΔΗΜΗ Ν.Κομοτηνης.

4]ΠΑΖΑΡΔΕΡΕΣ=Ανηκε στο Σαρζακειο Καλλιπολης,καζα Κεσσανης,Μητροπολη Ηρακλειας.
Αριθμουσε 500 κατοικους,ενα σχολειο,ενα δασκαλο και 50 μαθητες.

Οι κατοκοι του εχουν ερθει απο την περιοχη Βυθκουκιου της Κορυτσας.
Μετα την Μικρασιατικη καταστροφη εγκατασταθηκαν στο χωριο ΠΟΡΟΣ των ΦΕΡΩΝ.
Πολιουχος του χωριου ηταν ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

5]ΙΜΠΡΙΚ-ΤΕΠΕ=Ανηκε στο Σατζακειο Ανδριανουπολης,καζα Ουζουν Κιουπρου,Μητροπολη Ηρακλειας.

Αριθμουσε 3.000 κατοικους,ενα σχολειο,τρεις[3] δασκαλους με 150 μαθητες,ενα Παρθεναγωγειο με μια δασκαλα και 70 μαθητριες,

Ηταν απο τα πιο προηγμενα χωρια της Θρακης στη μορφωση,διδασκονταν μεχρι και Γαλλικα.Απο το ΙΜΠΡΙΚ-ΤΕΠΕ καταγονταν και ο ΦΑΝ Σ.ΝΟΛΗ[Θεοφανης Μαυροματης] ο οποιος ηταν μια διανοια παγκοσμιου ακτινοβολιας.

Το ονομα ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ ειναι Τουρκικο.Η Αρβανιτικη ονομασια του ηταν ΚΙΟΥΤΕΖΑ[το μικρο χωριο],η δε Ελληνικη ΙΜΒΡΑΣΟΣ.
Μετα την Μικρασιατικη καταστροφη οι κατοικοι μαζι με τους κατοικους του 6]ΣΟΥΛΤΑΝ-ΚΙΟΙ εγκατασταθηκαν στα χωρια ΤΥΧΕΡΟ[Παλια ΤΥΧΙΟ=Μπιτικλη,ΠΥΡΟΛΙΘΟΣ=Τσακιρτζη,ΤΑΡΣΙΟΝ=Χαντζιας] που θεωρειται γενετειρα των δυο χωριων αφου κατοικειται κατα 90ο/ο απο Αρβανιτες,ΓΕΜΙΣΤΗ,ΚΗΠΟΙ,ΠΕΠΛΟΣ,ΦΕΡΑΙ,ΚΑΒΗΣΟΣ του Ν.Εβρου.Στο Ν.Ξανθης στα χωρια ΜΕΛΙΣΣΑ,ΚΥΨΕΛΗ,ΕΡΑΣΜΙΟ.

Οι κατοικοι εχουν ερθει απο το χωριο ΚΙΟΥΤΕΖΑ της ΚΟΛΟΝΙΑΣ περιοχη ΕΡΣΕΚΑΣ το 1769 και σχετιζεται με την καταστροφη της Μοσχοπολης
Πολιουχος του χωριου ηταν του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

6]ΣΟΥΛΤΑΝ-ΚΙΟΙ=Ανηκε στο Σατζακειο Ρεδαιστου,καζα Μαλγαρων,Μητροπολη Ηρακλειας[Εκκλησιαστικα ανηκε σε αλλη πολη]

Αριθμουσε 1.800 κατοικους,ενα σχολειο,ενα δασκαλο με 60 μαθητες και ενα Παρθεναγωγειο,μια δασκαλα με 45 μαθητριες.

Το ονομα ΣΟΥΛΤΑΝ-ΚΙΟΙ ειναι Τουρκικο.Η Αρβανιτικη ονομασια ηταν ΚΑΤΣΙΟΥΛΙΑΡΑ[Και οχι Βυθκουκι οπως εσφαλμενα γραφουν μερικοι],η δε Ελληνικη ΛΥΒΗΘΡΟΝ.

Οι κατοικοι του εχουν ερθει απο το ΒΥΘΚΟΥΚΙ Κορυτσας[Οι κατοκοι του γειτονικου ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ τους κοροδευαν με το παρατσουκλι ΜΠΙΘΚΟΥΚΙΔΕΣ[Κοκκινοκοληδες] κατα παραφραση του ΒΥΘΚΟΥΚΙΔΕΣ[Που σημαινει κοκκινο ρεμα] ενω οι κατοικοι του ΣΟΥΛΤΑΝ -ΚΙΟΙ τους αποκαλουσαν ΚΙΟΥΤΕΛΑΖΙΝ[κατα παραφραση του ΚΙΟΥΤΕΖΑ].Εδω πρεπει να εγινε το μπερδεμα του ονοματος στο περιοδικο ΜΠΕΣΑ που ειχα δωσει τα στοιχεια για την Αρβανιτικη ονομασια[Για αυτο λεμε οτι γραφεται δεν ξεγραφεται ευκολα]

Επειδη το ΒΥΘΚΟΥΚΙ ηταν βλαχοχωρι,η ονομασια ΚΑΤΣΙΟΥΛΙΑΡΑ προφανως να ειναι Βλαχικη την οποια εφεραν μαζι τους οι κατοικοι[αν και το πρωτο συνθετικο κατς=κυνηγος η κατσιασμενος ειναι καθαρα Αρβανιτικο].

Η εγκατασταση τους το 1769 στο ΣΟΥΛΤΑΝ-ΚΙΟΙ σχετιζεται με την καταστροφη της Μοσχοπολης.
Οι κατοικοι του μετα την Μικρασιατικη κατστροφη εγκατασταθηκαν στα ιδια χωρια με τους κατοικους του ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ.

7]ΙΛΑΝΛΗ=Ανηκε στο Σατζακειο Ρεδαιστου,καζα Μαλγαρων,Μητροπολη Ηρακλειας.
Αριθμουσε 100 κατοικους,ενα σχολειο.ενα δασκαλο και 15 μαθητες.
Οι κατοικοι του εχουν ερθει απο την περιοχη του Βυθκουκιου το 1769 και σχετιζεται με την καταστροφη της Μοσχοπολης.
Μετα την Μικρασιατικη κατστροφη οι κατοικοι εγκατασταθηκαν στα χωρια ΑΝΘΕΙΑ:[ Επιθετα= Ανδρεαδάκης, Μαρκάκης, Καμπουράκης, Καραγιωργάκης, Γενικομσάκης, Μιντουράκης, Τζιτζικάκης, Αδαμίδης, Φραγκάκης..]

ΓΕΜΙΣΤΗ [οπου εφεραν και τον πολιουχο τους ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ] του Ν.Εβρου.
8]ΚΑΡΑΤΣΑ-ΧΑΛΗΛ=Ανηκε στο Σατζακειο Ρεδαιστου,καζα Μασλγαρων,Μητροπολη Ηρακλειας.
Αριθμουσε 250 κατοικους,ενα σχολειο,ενα δασκαλο και 36 μαθητες.
Οι κατοικοι εχουν ερθει απο την περιοχη του ΒΥΘΚΟΥΚΙΟΥ Κορυτσας το 1769 και σχετιζεται με την καταστροφη της Μοσχοπολης.

Λεηλατηθηκε και κατστραφηκε ολοσχερως απο τον ΧΑΤΖΗ ΣΕΡΙΦ Μπεη κατα τους δυ[2] Βαλκανικους πολεμους και οι κατοκοι του κατεφυγαν στα γυρω Αρβανιτοχωρια και στην Ανθεια[Επιθετα=Κυριαζιδη,Σχεσιδη,Λαλιδης,Εμμανουηλιδη,Σιδεριδης]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εκτος αυτων υπηρχε και Αρβανιτικο χωριο με ονομασια ΑΣΛΑΝΙ και στην περιοχη Διδυμοτειχου ζουσαν περιπου 170 οικ. Αλβανοφωνων οπως αναφερει σε εκθεση του ο Κ.Π.Φοιβος στο περιοδικο Πανδωρα το 1862.Στην ιδια πολη του Διδυμοτειχου υπηρχε συνοικια που ονομαζοταν 'ΑΡΝΑΟΥΤ ΜΙΧΑΛΕΣΙ[Αρβανιτικος μαχαλας].Στη ΒΥΣΣΑ υπαρχει περιοχη που ονομαζεται 'ΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ'
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΓΩΓΗ και ΕΠΟΧΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

1] ΛΑΖΑΡΑΤΙ Αργυροκαστρου=Απο την περιοχη αυτη καταγονται οι κατοικοι του ΜΕΓΑ ΖΑΛΟΥΦΙΟΥ και ΜΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

2] ΒΥΘΚΟΥΚΙ Κορυτσας.Απο την περιοχη αυτη καταγονται οι κατοικοι των χωριων:α]ΣΟΥΛΤΑΝ-ΚΙΟΙ,β]ΠΑΖΑΡ-ΔΕΡΕΣ,γ] ΙΛΑΝΛΗ,δ]ΚΑΡΑΤΖΑ ΧΑΛΗΛ

3] ΚΙΟΥΤΕΖΑ περιοχης Ερσεκας[Κολονια]=Απο το χωριο αυτο καταγονται οι κατοικοι του ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ.

4] ΚΙΑΦ-ΖΕΖ[Μαυρος λαιμος]=Απο το χωριο αυρτο καταγονται οι κατοικοι του ΑΛΤΙΝ-ΤΑΣ
Η 1η μεταναστευση πραγμσατοποιηθηκε το 1566 μ.Χ. επι Σουλτανων Σουλειμαν Α'[1520-1566] και Σελημ Β' του Μθυσου[1566-1574] με το εποικιστικο προγραμμα που εφηρμοσαν και εκτισαν τα περιφημα τζαμια της Ανδριανουπολης τα λεγομενα 'ΣΕΛΗΜΙΑ'.
Απο την μεταναστευση αυτη προερχονται οι κατοικοι των χωριων ΜΕΓΑ ΖΑΛΟΥΦΙ και ΜΑΝΔΡΙΤΣΑ.

Η 2η μεταναστευση πραγματοποιηθηκε το 1769 που συμπιπτει με την καταστροφη της Μοσχοπολης και τις καταστροφες μεταξυ Μουσουλμανων και Χριστιανων Αρβανιτων.Απο την μεταναστευση αυτη προερχονται οι κατοικοι των χωριων ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ,ΣΟΥΛΤΑΝ-ΚΙΟΙ,ΑΛΤΙΝ-ΤΑΣ,ΙΛΑΝΛΗ,ΚΑΡΑΤΖΑ ΧΑΛΗΛ,ΠΑΖΑΡΔΕΡΕΣ.

Ο ΦΑΝ Σ.ΝΟΛΙ που καταγοταν απο το ΙΜΠΡΙΚ ΤΕΠΕ αναφερει οτι ηρθαν σαν μισθοφοροι [Στρατιωτικες αποικιες] των Βυζαντινων,πριν την πτωση της Κωνσταντινουπολης.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
Οι διαφορες μεταξυ Αρβανιτων Βορειου και Νοτιου ΕΒΡΟΥ δεν ειναι πολυ σημαντικες γιατι στην γλωσσα συννενοουνται πολυ καλα.Οι διαφορες εγκειται στα εξης:

  • 1ον]Φυσιογνωμικα οι Αρβανιτες του βορειου Εβρου[Ζαλουφιωτες,Μανδριτσιωτες] ειναι προς το καστανοξανθο, ενω του Νοτιου Εβρου[Ιμπρικτεπιωτες,Σουλτακιωτες κ.λ.π.] ειναι στο πιο μελαχρινο.

  • 2ον]Ενω του Νοτιου Εβρου αυτοαπακλουνται Σκιπταρ που ειναι η Εθνικη ονομασια των Αλβανων,οι του Νοτιου Εβρου ουτε Σκιπταρ,ουτε Αρβανιτε,ουτε Αρμπερεση αλλα οταν τους μιλας στην γλωσσα τους λενε 'Κιου ιστε σε νεβε=αυτος ειναι σαν και εμας,γιατι την εποχη που εφυγαν το 1566 η ονομασια Σκιπταρ απο Ιλλυριος δεν ειχε επικρατησει ακομη.

  • 3ον]Ως προς την γλωσσα οι διαφορες ειναι ασημαντες καθοσον ολοι ομιλουν την Τοσκικη διαλεκτο.


ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΙΔΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ Ν,ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΤΟ 1865:

'Περι τουτων [των ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ] ειπομεν ηδη ανωτερω οτι μετωκισθησαν εξ Αλβανιας,ινα συμπληρωσωσι το εν τη χωρα εκ των ερημωσεων δημιουργηθεν κενον μετα την αλωσιν.Αν δε δικαιως οι Αλβανοφωνοι κατοικοι της Ελλαδος θεωρουνται Ελληνες το φρονημα και την ψυχην,δικαιως και ουτοι πρεπει να θεωρουνται Ελληνες,ατε εξ αμνημονευτων χρονων Ελληνιστι εκπαιδευομενοι,πλειστοι δ' αυτων προς τη Αλβανικη και την Ελληνικην ομιλουντες.'

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ..
Παραθέτω παρακάτω δυο ιστορικά τραγούδια, που τραγουδιόνταν και τραγουδιούνται ακόμη από τους Θρακιώτες της Αν. Θράκης και της Αν. Ρωμυλίας:

«Πέντι δέκα δυο αρβαν’ τόπ’ λα δίπλα στέκουν παν ςτη στράτα
‘νάβρουν τούρκο να σκοτώσουν, κι ρωμηόν να λιευτερώσουν…»
(Ζωναράδικο Λιλί-Κωστί Βορείου Θράκης)

Και ένα άλλο καθιστικό, ιστορικό, βυζαντινό που περιλαμβάνεται στα τραγούδια του Αναστενάρικου κύκλου, σε ήχο πλ. του Α¨ , ήχο λυρικό όπως τον λέει ο φίλος δάσκαλος Δ. Νατσιός και πολλοί, όπως και εγώ επικολυρικό:

Κάτου ‘ς άσπρη πέτρα και στο κρυό νερό
σκοτώσανε το Γιάννη τ’ Ανδρόνικου το γιο
Τούρκοι τον παραστέκουν και οι ρωμιοί τον κλαιν,
Και πάρθενα κοράσια τον μοιρολογούν.
Γιάννο μ’ δεν είχες Μάννα , μάννα κι’ αδελφή,
δεν είχες και γυναίκα για να σ’ έκλαιγεν.
Θαρρώ πως είχα μάννα, μάνα κι αδελφή,
Κι η δόλια η γυναίκα νά την πόρχεται,
Με δυο μαύρα λιθάρια στηθοδέρνοντας.
Δεν σε το είπα Γιάννο μ’ δεν σου το λέγα γω
Με Τούρκους μη τα βάζεις, μήτε και με Ρωμιούς.
Γιατί οι Τούρκοι σφάζουν και οι Ρωμιοί κρεμούν
Κι αυτοί οι Αρβανιτάδες, για σένα πολεμούν…

Και όπως γράφει ο μεγάλος δάσκαλος της Βυζαντινής και Δημοτικής μας μουσικής Σίμωνας Καρράς:

«Ας τα βλέπουν αυτά, όσοι από άγνοια, προσπαθούν να θίξουν την ελληνικότητα των μη αλαξοπιστισάντων, των Χριστιανών δηλαδή, Αρβανιτών, των οποίων η Θρησκεία, ήθη και έθιμα, παραδόσεις, ιστορία, ενδυμασία, χοροί, μουσική και αυτή η διάλεκτος κατά βάσιν είναι αρχαιότροπος ελληνική ως και η συνείδησίς των»

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας