-->

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Αλεξανδρούπολη :Eμβολιασμός 20.000 βοοειδών

Τον άμεσο εμβολιασμό των περίπου 20.000 βοοειδών του Έβρου (χωρίς να προσδιορίζεται η ημερομηνία

έναρξης) προκειμένου να περιοριστεί εντός του νομού η ζωονόσος της οζώδους δερματίτιδας και την κάλυψη από κρατικούς πόρους της όποιας διαφοράς προκύψει τιμολογιακά, στην αντικατάσταση του ζωικού
κεφαλαίου, από τις τιμές που προβλέπει η σχετική ΚΥΑ, ανακοίνωσε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Σγουρίδης συνοδεία κλιμακίου κτηνιάτρων του υπουργείου, συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη εργασίας με θέμα την αντιμετώπιση της ζωονόσου, μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στις 20 Αυγούστου, σε δύο κοπάδια στο δημοτικό διαμέρισμα Φερών. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο «Νομαρχείο» συμμετείχαν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων του νομού, οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας, Δημήτρης Ρίζος και Νατάσα Γκαρά, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ), Σωτήρης Παπαδόπουλος και ο διευθυντής κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ Αχιλλέας Σαχπατζίδης.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε επιγραμματικά στις ενέργειες του υπουργείου, αρχής γενομένης της 4ης Φεβρουαρίου πριν ακόμη εμφανιστεί η νόσος στον Έβρο, τις οποίες χαρακτήρισε άμεσες και στο βαθμό των δυνατοτήτων της χώρας. Ενέργειες που αφορούσαν στην αποστολή εγκυκλίου προς τις αρμόδιες αρχές όλης της χώρας ότι η νόσος πλησιάζει από την Τουρκία, τη διοργάνωση ημερίδας και σεμιναρίου για την οζώδη δερματίτιδα, έκδοση εγκυκλίου για μετακίνηση των ζώων, αίτηση προς την Ε.Ε. άδειας εμβολιασμού (η οποία απάντησε αρνητικά με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχε κρούσμα εντός των συνόρων της) και επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας το πρόβλημα συνεργασίας που υπάρχει με τη γείτονα χώρα ως προς την έγκαιρη ενημέρωση της Ελλάδας.

«Δεν αδρανήσαμε. Από τις 20 Αυγούστου που επιβεβαιώθηκε η ζωονόσος στη χώρα ενημερώσαμε την Ε.Ε. ζητώντας εμβολιασμό των ζώων για τις εκτροφές, από τη στιγμή που πέρασε τα σύνορά μας, και άρση των απαγορεύσεων διακίνησης επεξεργασμένων προϊόντων ζωικής προέλευσης (γάλα, αλλαντικά κλπ) καθώς στην περιοχή λειτουργεί η γαλακτοβιομηχανία «Εβροφάρμα» και μονάδα αλλαντικών της εταιρίας «Υφαντής». Ζητήσαμε αμέσως εξασφάλιση εμβολίων από τη μόνη παρασκευάστρια εταιρία με δοκιμασμένο στην πράξη εμβόλιο και άμεση έγκριση του σκευάσματος από τον ΕΟΦ, την οποία μας διαβεβαίωσαν ότι θα έχουμε έως και την Πέμπτη. Έχει εξασφαλισθεί ήδη η σχετική πίστωση για την αγορά απευθείας του εμβολίου με χρήματα του υπουργείου και από τη στιγμή που θα εγκρίνει η Ε.Ε. θα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό».

Ως προς την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου ο κ. Σγουρίδης δήλωσε: «Εκεί που μπορώ να δεσμεύσω την πολιτεία είναι να ενισχυθούν οι μονάδες που επλήγησαν αλλά και οι μονάδες του Έβρου γενικότερα, από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης μέσω σχεδίων βελτίωσης, τα οποία μπορούν να τρέξουν από 1-1-16. Δεν μπορώ να δεσμευτώ για περισσότερα χρήματα το ’15 όταν εκκρεμούν ακόμη οι αποζημιώσεις του ’14», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δουνάκης, αμφισβήτησε την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου προς την κατεύθυνση αδειοδότησης, από την Ε.Ε., του προληπτικού εμβολιασμού των βοοειδών. «Αμφιβάλουμε για το πώς χειρίστηκε το υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και οι υπηρεσίες το θέμα. Σήμερα το πρωί θανατώνεται κοπάδι στον Έβρο και έπεται και δεύτερο. Σας στείλαμε εγκαίρως τα αιτήματά μας και σήμερα μιλάμε ακόμη υποθετικά. Ήδη έπρεπε να έχει συγκροτηθεί κλιμάκιο κτηνιάτρων και πολιτικών παραγόντων-ευρωβουλευτών και να συζητάει με την ευρωπαϊκή επιτροπή για την έγκριση του εμβολίου. Το υπουργείο αδράνησε, δεν έχει γίνει κατανοητό ότι τα κουνούπια δεν έχουν σύνορα. Σήμερα καίγεται ο Έβρος και μαζί του θα καεί και η Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Δουνάκης διαμαρτυρήθηκε έντονα και για τις αποζημιώσεις των ζωονόσων όπως αυτές ορίζονται στη σχετική εγκύκλιο. «Δίνονται χαμηλότερες τιμές με την αιτιολόγηση να μη μεταδίδονται οι ασθένειες. Τις ασθένειες δεν τις μεταδίδουν οι κτηνοτρόφοι. Είναι δυνατόν να θέλουμε να θανατώσουμε την περιουσία μας για την αποζημίωση!», ανέφερε και ζήτησε τροποποίηση της ΚΥΑ ώστε να ανεβούν οι τιμές της αποζημίωσης και να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι για την ανασύσταση των κοπαδιών τους.

Τέλος οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων δήλωσαν ότι δεν θα δεχθούν τη θανάτωση των ζώων, παρά το ότι είναι επιβεβλημένη βάσει κοινοτικού δικαίου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, καθώς εκτιμούν ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι να θανατωθούν τα κοπάδια, να αποζημιωθούν με μειωμένες τιμές όταν υπάρξουν χρήματα και να φορολογηθούν οι αποζημιώσεις τους.

Στη σύσκεψη τονίστηκαν και οι εμπορικές συνέπειες, απροσδιόριστης αυτή τη στιγμή διάρκειας, που θα υποστεί ο Έβρος μετά τον εμβολιασμό, καθώς η Ε.Ε. θα επιβάλει αντίμετρα, όπως απαγόρευση πώλησης κρέατος και γαλακτοκομικών. Επίσης ο διευθυντής κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και διευκρίνισε ότι η διεθνής εμπειρία έδειξε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκια και δεν διασφαλίζει ότι δεν θα εμφανιστούν νέα κρούσματα.

Για ολιγωρία της κυβέρνησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου τοπικά, εθνικά, σε διμερές επίπεδο με την Τουρκία καθώς και με την Ε.Ε. κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ν.Δ. Έβρου, Αν. Δημοσχάκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σγουρίδης επισκέφθηκε τις μονάδες στις οποίες βεβαιώθηκαν τα κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας