-->

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Αλλάζει ριζικά το τηλεοπτικό τοπίο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.....

......και γενικότερα σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, με την πώληση και του καναλιού Άλφα της Δράμας στον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη.

Την ώρα που τα κανάλια εθνικής εμβέλειας αντιμετωπίζουν την προοπτική της χρεοκοπίας, έχοντας κάνει τεράστια οικονομικά
«ανοίγματα» και εν αναμονή της νέας κατανομής των συχνοτήτων, οι εξελίξεις στην περιφέρεια προβλέπονται καταιγιστικές.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Γιάννης Καραγιώργης είχε προχωρήσει αρχικά σε συνομιλίες με την ιδιοκτησία της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης. Ωστόσο η συνεργασία δεν επετεύχθη. Έτσι ο εφοπλιστής προχώρησε στην αγορά του καναλιού Άλφα της Δράμας. Η μη πώληση της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης είχε ως αποτέλεσμα την ρήξη μεταξύ των ιδιοκτητών της. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ Αντώνης Καμελίδης παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, διατηρώντας όμως το ποσοστό του στην ιδιοκτησία της ΔΕΛΤΑ.

Έτσι ο κ. Καμελίδης ανέλαβε την οργάνωση του δικτύου των περιφερειακών καναλιών για λογαριασμό της εταιρείας του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Καμελίδης ήταν από το 1994 οραματιστής ενός πανελλαδικού δικτύου περιφερειακών καναλιών. 

Το Άλφα Δράμας, που μετονομάστηκε σε Άλφα Βορείου Ελλάδος, έχει ήδη στούντιο σε Δράμα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθεί η έδρα του, υπό την διεύθυνση του Αντώνη Καμελίδη και έχουν ξεκινήσει, και αναμένονται κι άλλα, δυναμικά come back αλλά και μεταγραφές γνωστών εβριτών δημοσιογράφων και παρουσιαστών.

Το σχέδιο του κ. Καραγιώργη θυμίζει πολύ το αμερικανικό μοντέλο δικτύων, με ένα κεντρικό και πολλά περιφερειακά κανάλια, τα οποία παράγουν τα δικά τους δελτία ειδήσεων, αλλά και θα αλληλοτροφοδοτούνται με ρεπορτάζ και παραγωγές πανελλήνιου ενδιαφέροντος (ειδήσεις, συνεντεύξεις, εκπομπές life style κ.α.) με πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως ο Πέτρος Κωστόπουλος, καθώς επίσης με ξένες και ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες. 

Προς το παρόν, τα κανάλια που έχουν περάσει στον έλεγχο του εφοπλιστή είναι τα: TRT Θεσσαλίας, Δίον TV (Κατερίνη), Ένα Channel (Λαμία), Άλφα Δράμας, Θράκη TV (Ξάνθη), Δίκτυο Δ. Μακεδονίας (Καστοριά), Κόσμος TV (Αμαλιάδα), Ίριδα TV (Ρόδος), ένας σταθμός στην Κρήτη και το Attica TV (Αττική).

Το Attica TV, θα είναι ο κεντρικός σταθμός απ' όπου θα εκπέμπονται σε όλη την Ελλάδα, μέσω των περιφερειακών σταθμών, ενημερωτικές ζώνες, ψυχαγωγικό πρόγραμμα, καθώς επίσης σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Το τρίωρο, αρχικά, πρόγραμμα θα τρέχει μέσω ενός δικτύου, το οποίο θα έχει έδρα στην Αθήνα και θα παράγει ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων και εκπομπές, οι οποίες θα προβάλλονται ταυτόχρονα ή σε διαφορετικές ώρες στα «αδερφά» κανάλια. Οι πληροφορίες λένε ότι τα γραφεία έχουν βρεθεί και ήδη εξοπλίζονται, καθώς το σχέδιο για το νέο ξεκίνημα προβλέπεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Καραγιώργης έχει έρθει σε επαφή με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος θα αναλάβει τη διεύθυνση ενημέρωσης, και ήδη κάνει συζητήσεις για τη στελέχωση της δημοσιογραφικής ομάδας. 

Επίσης, επαφές γίνονται με τον Πέτρο Κωστόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει την ψυχαγωγική ζώνη των καναλιών. Ήδη, ο Π. Κωστόπουλος έχει ξεκινήσει περιοδεία σε κάποιους από τους παραπάνω σταθμούς, ενώ ο Κ. Βαξεβάνης έχει σχεδόν συμπληρώσει τη δημοσιογραφική ομάδα που θα παράγει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2018

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας

Όροι χρήσης οπτικοακουστικών μέσων στην σελιδα μας
ΕΒΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ 2015
http://ebroradio.blogspot.gr/
Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ άρθρο 15 Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η Φιλοξενία!

Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου αναφέρεται ότι οι φορείς [πρόσωπα, ομάδες προσώπων, σύλλογοι, οργανισμοί κτλ. (θεσμοθετημένοι ή μη) που αναπτύσσουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, κ.λπ. δραστηριότητες] δεν έχουν γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες. Η νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού (που πραγματοποιείται, που εφαρμόζεται για να αποτρέψει, να εμποδίσει την εμφάνιση, την εκδήλωση διάφορων καταστάσεων) ελέγχου του περιεχομένου. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για κατασταλτικό έλεγχο. Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή την ενημέρωση, θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου!

Κανένα από τα αρχεία που εικονίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον site.

Οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνοι για τη χρήση των αναφορών και των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, παρέχονται μόνο συνδέσμοι απο άλλους πόρους. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Αν είστε οι πνευματικοί δικαιούχοι του υλικού που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Αυτό προϋποθέτει να μας στείλετε ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει ακόλουθες πληροφορίες:

1. Αποδεικτικά στοιχεία οτι το υλικό σας προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:
- Σαρωμένο έγγραφο με σφραγίδα
- E-mail από τον επίσημο ιδιοκτήτη της εταιρείας
- Άλλα στοιχεία επικοινωνίας, που θα μας επιτρέπει να σας ταυτοποιήσουμε ως ιδιοκτήτη του υλικού αυτού.

2. Το κείμενο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε, συνοδεύεται από ένα αφαιρούμενο μέσο.

Σε αυτό, μπορείτε να καθορίσετε πού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν να συλλεχθούν πληροφορίες, συνδέσεις με το οποίο έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πάρουν από εσάς όλες τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με αυτό το υλικό.

3. Απευθείας συνδέσεις με τις σελίδες που περιέχουν αναφορές σε δεδομένα που πρέπει να αφαιρεθούν.
(μορφης : http://ebroradio.blogspot.gr/2015/02/25_8.html)

Στη συνέχεια, μέσα σε 48 ώρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail επικοινωνίας - info105.8@gmail.com
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 00306998062030

Γίνε κι εσύ μέλος της ιστοσελιδας μας